«Τόποι της μνήμης» για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

thodoros_aggelopoulos_camera
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο διοργανώνει σήμερα το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση με τον γενικό τίτλο «Τόποι της μνήμης και της Ιστορίας» θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου.

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, θα κάνει ένα «Σύντομο σχόλιο στο έργο ενός μεγάλου δημιουργού» και θα ακολουθήσει ο Νίκος Βαδαλούκας, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ομιλία για «Το βλέμμα του Αγγελόπουλου στην πόλη των Ιωαννίνων».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Βασιλείου, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris III, θα μιλήσει με θέμα: «Η άλλη Ιστορία μιας άλλης Ελλάδας» και θα ακολουθήσει συζήτηση. Στις 7 το απόγευμα θα γίνει η προβολή της ταινίας «Theo Angelopoulos: Life work in a Film» (82′).

Στο αφιέρωμα συνεργάζεται η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία θα παρουσιάσει στην είσοδο του χώρου έκθεση για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.