Η όμορφη Ελλάδα , όμορφα… κάηκε!

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λιάνας Μπουκουβάλα

Ας υποθέσουμε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε ή για να το θέσω καλύτερα μαθεύτηκε στο λαό με πρωθυπουργό τον  Γιώργο Παπανδρέου. Τον Γιώργο, υιό της Μαργαρίτας που το όνομά της εμπλέκεται με τον περιβόητο λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων της λίστας Λαγκάρντ και αδελφό του Αντρίκου που τον έμαθαν και οι πέτρες με την υπόθεση των CDS. Ναι είναι το ίδιο πρόσωπο, που προκάλεσε το γέλιο κάθε Ευρωπαίου – και όχι μόνο- με την περίφημη φράση «Λεφτά υπάρχουν».

 

Ας τον λιθοβολήσουμε λοιπόν και ας αφήσουμε το όνομά του να καεί στο βάθος του χρόνου μιας και είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε- αν και αντιθέτως εμείς τον εκλέξαμε και πάλι βουλευτή Πατρών, που ανάθεμα και αν ήξερε μέχρι τότε πού πέφτει η Πάτρα. Ας τον αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αφού τα γεγονότα δεν αλλάζουν.  Λίγο αργότερα τη θέση του σωτήρα έρχεται να πάρει, ένα νέο πρόσωπο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Ο κ.  Παπαδήμος.  Μία κίνηση αρκετά έξυπνη εκ μέρους τους, μιας και παρουσιάζοντας  ένα νέο πρόσωπο στην Ευρώπη επιδιώξουμε να δείξουμε ότι έχουμε τη διάθεση για να βρεθεί η λύση. Να σταματήσει η διαφθορά και η χώρα να πάρει το δρόμο προς την ανάκαμψη. Αντιθέτως η Ελλάδα παραμένει στο έλεος. Οι επόμενες εκλογές έρχονται και ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει τα καινούρια του καθήκοντα. Ο κ. Παπανδρέου, ο κ.Παπαδήμος και ο κ. Καραμανλής εξαφανίζονται λέγοντας ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για την χώρα μας. Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη ένα πράγμα… Ο ένας ταξιδεύει ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και μάλιστα αμείβεται αδρά, ο άλλος κλείνεται και πάλι στο καβούκι του και ο τρίτος συνεχίζει αμέριμνος τα μπανάκια του και τις οινοποσίες, μαζί με μπόλικα κιλά κρεατικών.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε τη σκυτάλη από τους δρομείς – ο Θεός να τους κάνει- και βαδίζει πρόσω ολοταχώς  κατά τα λεγόμενα τους, προς την επιτυχία, που δεν είναι άλλη από την ανάκαμψη! Υπόσχεται μεταξύ άλλων, μείωση της ανεργίας, νέες επενδύσεις και οριστικό τέλος στη φοροδιαφυγή. Και ας υποθέσουμε ότι κλείσανε την ΕΡΤ, προκειμένου να γίνουν νέες προσλήψεις και με διαφάνεια, πιάσανε τον Άκη (εννοώ τον κ. Τσοχατζόπουλο φυσικά, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην αναφέρεται πλέον σε εκείνον αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα) και κανα δυο τρεις ακόμα κυρίους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μείωσαν τον ΦΠΑ της εστίασης στο 13% (αν κάθεσαι γιατί όρθιος ούτε να το σκεφτείς αφού σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό παραμένει στο 23%). Η αλλαγή άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Δεν μας είπανε όμως, ποτέ αν η αλλαγή αυτή θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο… Δεδομένου πάντοτε ότι χειρότερο υπάρχει.

«Μας κουρέψανε» και μας «δανείσανε» υποτάσσοντας ακόμα και την ίδια την περηφάνια μας στους δανειστές. Και σα να μην έφτασε αυτό τα χρήματα φτάνουν στην Ελλάδα με δόσεις για τις οποίες μάλιστα, φιλάμε καθημερινά κατουρημένες ποδιές. Ο κ. Τόμσεν και η παρέα του δεν σταματά να μας κουνάει το δάχτυλο αν δείξουμε ανυπακοή και εμείς σαν καλά στρατιωτάκια δεν σταματάμε να χαμογελάμε, να τους ταίζουμε, να τους ποτίζουμε και να τους ανοίγουμε τις πόρτες!

Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι; Πως μπορείτε και παίζετε έτσι με την νοημοσύνη μας;  Ποιος σας είπε ότι τα παρήγορα λόγια σας για τάχα ανάκαμψη και νέες επενδύσεις ελαφραίνουν τα άγχη μας; Πιστεύετε ότι δεν ξέρουμε πως η κατηφόρα μα δεν έχει σταματημό; Ότι είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι; Ότι δεν υπάρχει ελπίδα;

Κάθε χώρα ψηφίζει προκειμένου να εκλέξει κάποιον που θα αναδείξει τα προβλήματα του λαού, που θα προσπαθήσει να τα λύσει και κυρίως που θα ενδιαφέρεται για το αύριο της χώρας αυτής. Δηλαδή τους νέους…

Για μας αντιθέτως οι εκλογές πλέον, είναι απλά μία αφορμή για να ταξιδέψουμε  στα πάτρια εδάφη μας μιας και ήδη γνωρίζουμε πως η Μέρκελ είναι ο «αρχηγός» της χώρας. Και η συγκεκριμένη κυρία διόλου δείχνει να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες μας.

Έτσι λοιπόν, μιας και η φωτιά έφτασε στην πόρτα και καίει ήδη το σπίτι μας και μιας και πυροσβεστήρας για να γλιτώσουμε το κακό ούτε για δείγμα, κλείστε τα μάτια καθίστε – όπως κάνετε τα τελευταία χρόνια άλλωστε- αναπαυτικότερα στον καναπέ σας και… Καλή μας τύχη! Γιατί κύριοι, τα ψέματα τελείωσαν, η φωτιά καίει δίπλα μας και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να την κοιτάζουμε να εξαπλώνεται με απάθεια. Αν δεν σηκωθείτε, αν δεν παλέψετε θα γίνουν όλα στάχτη πριν καν το καταλάβουμε…

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.