«Reality-Under construction / Πραγματικότητα-Υπό κατασκευή» στο Artion Gallery

proschedio_irini_mpogdanou_maili
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε μία πρωτότυπη προσέγγιση των ορίων της εικαστικής έκφρασης, η Ειρήνη Μπογδάνου- Μαϊλλη μεταμορφώνει την Artion Gallery της οδού Ηροδότου στο Κολωνάκι σε ένα σκηνικό μίας θεατρικής παράστασης.

Τα ζωγραφικά έργα μοιάζουν με πρωταγωνιστές πάνω στη σκηνή αυτού του παιχνιδιάρικου έργoυ που θυμίζει αμυδρά την πρώιμη εποχή του κινηματογράφου. 

Ο λόγος για την τρίτη ατομική έκθεση της εικαστικού με τίτλο «Reality-Under construction / Πραγματικότητα-Υπό κατασκευή». Η έκθεση η οποία αποτελεί μία παραβολή για τον σύγχρονο άνθρωπο και την πραγματικότητα -σκηνικό που εκείνος διαμορφώνει, εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Απριλίου (ώρα 8.00 μ.μ.) και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου.

Στόχος της δημιουργού είναι να μας παροτρύνει να επιλέξουμε συνειδητά και ενεργά τον ρόλο του σκηνοθέτη και γι’ αυτό τον λόγο μας τοποθετεί ανάμεσα στα σκηνικά. Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε με τον δικό μας ποιητικό νου σε αυτήν τη διαφορετική εικαστική έκθεση που επιπλέον πραγματοποιείτα υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος.

Σχετικά με τη δουλειά της, η ίδια η εικαστικός δηλώνει: «Θέλω να μιλήσω στον κόσμο για κάτι που με απασχολεί. Νιώθω ότι έχει φτάσει ο καιρός για να αλλάξουμε. Και νομίζω ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Πρέπει να αφυπνίσουμε το πνεύμα. Να βγούμε από τη λήθη και την αδράνεια αιώνων. Να οικοδομήσουμε ξανά τον πολύπλοκο αυτόν μηχανισμό που λέγεται άνθρωπος. Γρανάζι γρανάζι, να τα βάλουμε ξανά στην θέση τους. Να γίνουμε ξανά σκηνοθέτες, δημιουργοί, ποιητές. Και να τον δούμε με τα μάτια μας, κουρδισμένο, γυαλισμένο, έτοιμο να μεγαλουργήσει με ιδέες και πράξεις. Και αφού θα έχουμε διώξει την σκόνη των περασμένων καιρών, να χτίσουμε ξανά μαζί την κοινωνία των Ανθρώπων».

http://www.wix.com/eirinibogdanou/art
http://artiongalleries.com/

Artion Gallery (Ηροδότου 9 Κολωνάκι)
Ωρες λειτουργίας: Δε – Τετ – Σαβ: 12.00 – 16.00 και Τρ – Πεμ – Πα: 12.00 – 19.00

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.