«Βρήκαμε τ’ αβγά και τα πασχάλια» στον Ελληνικό Κόσμο

vrikame_ta_avga_kai_ta_paschalia_hellenikos_kosmos
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Βρήκαμε τ’ αβγά και τα πασχάλια» είναι ο τίτλος του έκτακτου πασχαλινού εκπαιδευτικού προγράμματος που φιλοξενείται στον Ελληνικό Κόσμο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη Λαμπρή, αλλά και να δημιουργήσουν ιδιαίτερα πασχαλινά χειροποίητα αντικείμενα, όπως:

· διακοσμητική γιρλάντα με ανοιξιάτικο θέμα, για να στολίσουν το περβάζι·
· αστεία κοτοπουλάκια με πασχαλινό θέμα, που θα διακοσμήσουν το εορταστικό τραπέζι·
· επιτραπέζιο παιχνίδι για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους τις μέρες των πασχαλινών διακοπών.

Για παιδιά από 5 ως 12 ετών
Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη (9, 10 και 11 Απριλίου)
Ωρα έναρξης: 12.30
Διάρκεια: 90′ λεπτά
Τηλ. επικοινωνίας: 212 2540.600
Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ

Εν τω μεταξύ, ο Ελληνικός Κόσμος υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τους μικρούς του φίλους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που θα τους κρατήσουν συντροφιά όλη τη σχολική περίοδο. Τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν ως τον Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου

«Παν μέτρον άριστον»… και στη διατροφή. Σάββατο πρωί τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους πηγαίνοντας στην «αγορά» του Ελληνικού Κόσμου. Εκεί θα κάνουν τα ψώνια για το μεσημεριανό τραπέζι, θα συζητήσουν όλα μαζί τις επιλογές τους και μέσα από… πολύ παιχνίδι θα ανακαλύψουν κάποιες από τις πηγές των τροφών. (Σάββατο 7 Απριλίου)

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι). Οι μικροί φίλοι θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων, οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι. (Σάββατο 21 Απριλίου)

«Η Αργοναυτική Εκστρατεία» από τον θίασο Αθηναϊκές Μαριονέτες. Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέουν τον θίασο Αθηναϊκές Μαριονέτες, ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθεάτρου με θέμα την ελληνική μυθολογία. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών, καθώς και του μαύρου θεάτρου, δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική πνοή. (Σάββατο 28 Απριλίου)

Περισσότερες πληροφορίες: http://saturdays.hellenic-cosmos.gr

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«Ηρθε η Πασχαλιά με τα κόκκινα αβγά». Ενα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις πασχαλινές δημιουργίες τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη γιορτή του Πάσχα. Τι σημαίνουν τα κόκκινα αβγά για την Πασχαλιά και πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία; Μία αναδρομή στο παρελθόν θα λύσει απορίες. (Κυριακή 8 Απριλίου).

«Ενας θεός από μέταλλο και φωτιά». Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά, μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και κατασκευές, θα ανακαλύψουν τη μυθοπλασία γύρω από τον θεό Ηφαιστο, θα αντιληφθούν τη σύνδεση του Ηφαίστου με την τέχνη του μετάλλου και θα μάθουν για τις πρώτες μεταλλικές κατασκευές. Στη συνέχεια μέσα από δραστηριότητες θα συνδέσουν τη μυθολογία με τη χρήση των μετάλλων και την εξέλιξη της μεταλλουργίας. (Κυριακή 22 Απριλίου)

«Παραδοσιακά γλυκομαγειρέματα». Ενα ταξίδι στον κόσμο των πιο γλυκών παραδόσεων της χώρας μας ξεκινά στον Ελληνικό Κόσμο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να παρασύρει γονείς και παιδιά σε ένα οδοιπορικό ζαχαροπλαστικής, με συνταγές από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που χάνονται στα βάθη του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επαφή με την παράδοση του τόπου μας μέσω των γλυκών που παρασκευάζονται σε κάθε περιοχή. (Κυριακή 29 Aπριλίου).

Περισσότερες πληροφορίες: http://sundays.hellenic-cosmos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.