Απελπισμένος ο Γιώργος Μεσσάλας κλείνει την Αλκυονίδα

yiorgos_messalas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Τα χαράτσια , τα δυσβάσταχτα έξοδα και η εγκληματικότητα που μαστίζει την γύρω από την πλατεία Βικτωρίας περιοχή έγιναν θηλιά που πνίγει τον Γιώργο Μεσσάλα,

ο οποίος προσανατολίζεται στο να βάλει λουκέτο στο θέατρο ιστορικό θέατρο “Αλκυονίς” της οδού Ιουλιανού.

Ο Γιώργος Μεσσάλας όμως, δεν το βάζει κάτω και θα τελειώσει με τρεις τελευταίες παραστάσεις, που θα δώσει την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή , με το “Ημερολόγιο ενός τρελού” του Γκόγκολ, μια παράσταση- σταθμός στην ιστορία του “Μ. Θ”.

“Δυστυχώς, μπορεί να μην ξανανοίξει τα φώτα και την αυλαία του το θέατρο “Αλκυονίς”, γιατί το οικονομικό χάος που αντιμετωπίζω είναι τεράστιο , η προσέλευση του κόσμου μικρή λόγω των οικονομικών δυσχερειών που περνάνε πια όλοι οι άνθρωποι , αλλά και της εγκληματικότητας στην περιοχή” παραδέχεται ο ιδρυτής και εμψυχωτής του “Μοντέρνου Θεάτρου Γιώργος Μεσσάλας στην “Avecnews”.

Παρόλα αυτά ο θεατράνθρωπος θέλει να ευχαριστήσει όλους τους γείτονες και τους κατοίκους της περιοχής πλατείας Βικτωρίας , που “με τόση αγάπη και με τόσο σεβασμό”, προσπαθούν να του πουν να μην κλείσει το θέατρο .

“Αυτό με συγκινεί πάρα πολύ, αλλά δεν ξέρω, αν θα τα καταφέρω”, εξηγεί ο Γιώργος Μεσσάλας, “Μόνο για τη ΔΕΗ από τα Χριστούγεννα έχω πληρώσει 9.500 ευρώ , κι όσο είμαστε ανοιχτά τα έξοδα διογκώνονται. Δεν έχω παράπονο ούτε από τους ιδιοκτήτες της “Αλκυονίδας” , που μου έχουν φερθεί πολύ φιλικά και ψάχνουν κι εκείνοι να βρούνε λύσεις για να υπάρχουμε όλοι μαζί”.

Μέσω της “Avecnews” πάντα ο Γιώργος Μεσσάλας θέλει να πει πολλά ευχαριστώ στους συνεργάτες του, που όπως λέει εργάστηκαν πολύ σκληρά για να ανεβάσουν μεγάλα έργα στο θέατρο “Αλκυονίς”, όπως “Έμπορος της Βενετίας” του Σαίξπηρ, “Ριχάρδος Γ΄”, “Ο χορός του θανάτου” του Αύγουστου Στρίντμπεργκ , και “Ο Πατέρας”, “Γαβριήλ Μπόργκμαν” και “Εχθρός του λαού” του Ίψεν , “Κατά φαντασίαν ασθενής” και Φιλάργυρος” του Μολιέρου, αλλά και έργα από το σύγχρονο ρεπερτόριο όπως το “Ντα” του Χιου Λέοναρντ , έργο που άφησε εποχή με το Μάνο Κατράκη και το έπαιξε για δυο χρόνια ο Γιώργος Μεσσάλας, “Με θέα τη θάλασσα” του Άλμπυ και πρωταγωνίστρια της Βούλα Ζουμπουλάκη , τον “Αμπιγιέρ” κ.α. για να φθάσουν από το “Ημερολόγιο ενός τρελού” στον “Επιθεωρητή” του Γκόγκολ.

“Ένα έργο που έχει αφήσει εποχή στο παγκόσμιο θέατρο” υπογραμμίζει ο Γιώργος Μεσσάλας, “κι είναι πολύ σημαντικό που τελειώνουν οι παραστάσεις με “Το ημερολόγιο ενός τρελού” , που όμως, η διαδρομή του δεν σταματάει εδώ, το καλοκαίρι θα παιχθεί στην Ουκρανία και στην πατρίδα του συγγραφέα στο Κίεβο.

Κλείνοντας επιγραμματικά σχολίασε τα πολιτιστικά μας πράγματα λέγοντας:

“Ο πολιτισμός στην Ελλάδα συρρικνώνεται , αλλά είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα χαθεί. Γιατί αυτή η χώρα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Για να χρησιμοποιήσω τον στίχο του Ελύτη στο πείσμα των λιμών, στο πείσμα των εχθρών…!!!”

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.