Αντιτρομοκρατική – Συλλήψεις 10- ημεδαπών

Oip (7)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία   Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο πυροτεχνουργοί, ένας του στρατού και ένας της αεροπορίας  που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται -10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ «συνδετικός κρίκος» είναι ο 36χρονος Φ.Τζ. ο οποίος είχε συλληφθεί το 2015 για δύο ληστείες στη Θεσσαλονίκη, σε τράπεζα και πολυκατάστημα με καταδίωξη αστυνομικών. Στις 2 Αυγούστου 2021 είχε λάβει άδεια από τις φυλακές την οποία παραβίασε.

Επίσης στις 10 Αυγούστου 2021 έκανε ληστεία τράπεζας με υποπολυβόλο ΜΡ5 στα Πετράλωνα, στις 18 Αυγούστου 2021 έκανε ληστεία σε τράπεζα στη Μεταμόρφωση, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 έκανε ληστεία σε τράπεζα στη νέα Ιωνία και στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 σε τράπεζα στην οδό ΜητροπόλεωςΣυνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 στη    Λ. Κατεχάκη μαζί με μια γυναίκα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.