Δημοπρατείται σήμερα το τέμενος στο Βοτανικό

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δημοπρατείται σήμερα Τρίτη από το υπουργείο Υποδομών η κατασκευή του πρώτου επίσημου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. 

Το έργο, προϋπολογισμού 946 χιλιάδων ευρώ, έχει προθεσμία ολοκλήρωσης έξι μηνών από την στιγμή που θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στο Βοτανικό στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού.

Η κατασκευή μιναρέ κρίθηκε ότι δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον, γι’ αυτό και απουσιάζει. Το κτίριο δεν θα φαίνεται από την Ιερά Οδό, ενώ έχει οπτική επαφή με την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Γύρω θα υπάρχει χώρος πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής. Θα εχει έκταση 1.017 τ.μ, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.

Σημειώνεται ότι η ανέγερση του τεμένους θα δώσει τέλος στα παράνομα τζαμιά στην Αθήνα, τα οποία λειτουργούν κυρίως σε υπόγεια και γκαράζ και υπολογίζονται σε πάνω από εκατό στο λεκανοπέδιο.

Την ανάγκη ανέγερσης του τεμένους στον Ελαιώνα, και νομιμοποίησης ενός ή δυο συμπληρωματικών τεμενών που χρησιμοποιούν σήμερα οι μουσουλμάνοι σε δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας, είχε επισημάνει μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.