«Όνειρο στο κύμα» στο «ΑΚΡΟΠΟΛ»

oneiro_sto_kyma_akropol
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων», το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει την ομάδα «Ηθικόν Ακμαιότατον»

και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Σαράντο στον θεατρικό μονόλογο «Ονειρο στο κύμα», μεθαύριο, στις 30 του μήνα και στις 7 Μαΐου.

Ο Θανάσης Σαράντος, που δείχνει να καταπιάνεται από αγάπη με ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα, ευρηματικά παρουσιάζει σαν σε από λιμνοθάλασσα (που πλημμυρίζει ένα ταπεινό γραφειάκι) την ιστορία ενός μικρού βοσκού που έζησε σε μία νύχτα την ερωτική αποθέωση. Κρατά τον ρόλο του αφηγητή – δικηγόρου, παρακολουθεί τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, πρόσωπα που εμφανίζονται μέσω προβολών.

Ο σκηνικός χώρος κατά τη διάρκεια της παράστασης μετασχηματίζεται, σε θάλασσα, σε γκρεμό – τόπο της ονειρικής συνάντησης των δύο νέων. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Σαράντος. Ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ εμφανίζονται ακόμη οι Κ. Σίμου και ο Μ. Θεοφάνους. Τα σκηνικά – κοστούμια υπογράφει η Ε. Μανιδάκη, πρωτότυπη μουσική – σχεδιασμός ήχων Λ. Πηγούνης. Παραγωγή κινηματογραφικών προβολών: Θ. Σαράντος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.