Γιώργος Πυρπασόπουλος νέος πρόεδρος στο ΣΕΗ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της   Σμαράγδα  Μιχαλιτσιάνου

Nέο αίμα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ο πολύ συμπαθής  πρωταγωνιστής και περφόρμερ Γιώργος Πυρπασόπουλος , που κρατάει από θεατρική γενιά- ήταν ο αγαπημένος εγγονός της αξέχαστης Μαρίκας Νέζερ –  εξελέγη πρόεδρος του ΣΕΗ και είναι έτοιμος να δώσει μεγάλες μάχες για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου του.

Στην πιο κρίσιμη για το Σωματείο Ηθοποιών εποχή ο πολύς καλός ηθοποιός πήρε στα χέρια του το τιμόνι του ΣΕΗ με συνεργάτες στο πλάι του:

τη Νικολέτα Βλαβιανού και την Ηρώ Μανέ στην θέση των δυο αντιπροέδρων, το Δημήτρη Παλαιοχωρίτη γενικό γραμματέα, τον Σπύρο Μπιμπίλα ταμία , τον Αργύρη Ξάφη υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων , τον Ορφέα Αυγουστίδη Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και τον Φώτη Αρμένη Έφορο.

«Θα προσπαθήσω να ασχολούμαι αυστηρά μετά του κλάδου και όχι με άλλα πράγματα » φέρεται να δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, που ήδη έχει στρωθεί στη δουλειά για να βοηθήσει τους συναδέλφους του ,που γνωρίζουν τη μεγαλύτερη ανεργία από καταβολής τους Σωματείου, με  ποσοστά που έχουν αγγίξει το 90% και τείνουν να σβήσουν  το επάγγελμα του ηθοποιού μέσα σε αυτή την κρίση.

Προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών  είναι να διατηρηθεί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού η προηγούμενη λήγει σε ένα δίμηνο.

«Το βασικό είναι οι τροποποιήσεις που θέλουμε να εντάξουμε στη νέα Σ.Σ.Ε. Πώς δηλαδή, θα εργάζονται οι ηθοποιοί τα Δευτερότριτα ή τα Σαββατοκύριακα . Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι  δυνατόν να διεκδικούν μισθό και 25 ένσημα , γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα, ο τρόπος δουλειάς δηλαδή. Παλιότερα δεν υπήρχαν τα διήμερα» διευκρινίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας στην «avecnews».

Άλλο ένα σοβαρό θέμα που αναζητά επειγόντως λύση είναι « πως το νέο ΔΣ, συμπληρώνει ο ταμίας του ΣΕΗ, « θα εξασφαλίσει  τα δεδουλευμένα των ηθοποιών από την τηλεόραση , τα στούντιο και τις μεταγλωττίσεις που έχουν ανασταλεί εδώ και δύο χρόνια.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.