Κινηματογραφικά Νέα από την Κωστούλα Τωμαδάκη

poker_face_christos_dimas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κάτι σαν παρκίδα πόκερ είναι η νέα κωμωδία του Χρήστου Δήμα που κάνει πρεμιέρα την Πρωτομαγιά.

POKER FACE, με πλούσιο καστ και φιλόδοξες προθέσεις , το φιλμ συνδέει με κωμικό και πρωτότυπο τρόπο το γνωστό παιχνίδι στρατηγικής και μπλόφας με τον πόλεμο ανάμεσα στα δύο φύλα. Αρσενικό , θηλυκό σε μετωπική σύγκρουση . Με τον Άλκη Κούρκουλο και Εύη Σαουλίδου.

21 JUMP STREET, οι δημιουργοί του “Βρέχει Κεφτέδες”, υπογράφουν τη νεανική κωμωδία που θέλει να σατιρίσει τα πάντα. Με σουρεαλιστική διάθεση και γνωστό καστ.

Poker Face (από 1/5)
του Χρήστου Δήμα
με τους Άλκη Κούρκουλο, Εύη Σαουλίδου

poker_face_christos_dimas2η ιστορία: H Nίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς. Όχι, δεν γεννήθηκε έτσι. Ήταν το παιδί θαύμα. Είχε το `Χάρισμα` προς μεγάλη χαρά του πατέρα του, που ζούσαν από τον τζόγο. Τι ήταν το Χάρισμα; Ένα λούτρινο παπαγαλάκι και γούρι της Νίκης , όταν ήταν μικρή. Μέχρι την ημέρα, τόσο τη Νίκη, όσο και τον πατέρα της, μόνο τυχερούς δεν τους λες. Χρεοκοπία και φυλακή για τον τζογαδόρο μπαμπά και μια σειρά από ατυχή γεγονότα να τους συμβαίνουν διαρκώς.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η Νίκη εργάζεται σε ένα life style περιοδικό. Όταν η εκδότρια του περιοδικού της ζήτησε να πάρει συνέντευξη από έναν πρωταθλητή του πόκερ, η τύχη φαίνεται να αλλάζει. Πολύ σύντομα, η Νίκη θα συνειδητοποιήσει ότι ο πρωταθλητής του Poker , Αδιάβροχος , ένας τύπος που ζει από το `άθλημα` του Poker είναι ένας ….παλιός της γνωστός. Και επιπλέον έχει κάτι που της ανήκει.

Θα ξεκινήσει τότε μεταξύ τους, μια ιδιόμορφη σχέση, κάτι σαν παρτίδα Poker.Ένα δυνατό παιχνίδι στρατηγικής. Μπλοφάρουν, ποντάρουν, ρεφάρουν, τζογάρουν και παίζουν τα ρέστα τους στο τελικό τραπέζι τουρνουά Poker, στην απόλυτη μονομαχία των δύο φύλλων.

η άποψη μας: Ο Χρήστος Δήμας επιστρέφει με μια ρομαντική κομεντί αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα σε μια περίοδο που η κοινωνία μαστίζεται από την κρίση.

Η Νίκη , είναι ένας συνδυασμός λογικής και ευαισθησίας ο οποίος αντικατοπτρίζεται ιδανικά στο πρόσωπο της ηθοποιού Εύης Σαουλίδου.

Η ταινία χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, καταφέρνει να μοιάζει απολαυστική χάρη στη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού και την πλειάδα των κωμικών χαρακτήρων.

Πράγματι, ο Δήμας καταφέρνει να αποδώσει την αντιφατικότητα του μοντέρνου κόσμου , την επιθυμία για ρομάντζο και αθωότητα σε ένα κόσμο που μόνο αθώος δεν είναι. Η παιχνιδιάρικη διάθεση , οι συμπαθητικοί χαρακτήρες , οι μικρές έξυπνες ανατροπές καταφέρνουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του θεατή ως το τέλος.

γκρο πλαν: στους δεύτερους ρόλους: Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου

21 JUMP STREET
των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ
με τους Τζόνα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ

21_jump_streetη ιστορία: Ο Τζένκο και ο Σμιντ είναι δύο αδέλφια, τα οποία κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, κάτι που φαίνεται από την προσήλωση που επιδεικνύουν την ώρα του μαθήματος και την προθυμία τους να συμμετέχουν στις διάφορες σχολικές εκδηλώσεις.

Ή, τουλάχιστον, αυτή την εικόνα επιθυμούν να βγάλουν προς τα έξω, καθώς στην πραγματικότητα οι δυο τους αποτελούν μέλη μιας ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών, οι οποίοι χάρη στο νεανικό τους στιλ και την νεανική τους εμφάνιση, μπορούν να υποδυθούν με άνεση τους μαθητές γυμνασίου, περνώντας απαρατήρητοι. Γεγονός που τους επιτρέπει να καταπολεμούν εκ των έσω την καλπάζουσα σχολική εγκληματικότητα…

η άποψη μας: Με σημείο αναφοράς τη δημοφιλή πρωτότυπη νεανική σειρά “Ομάδα Δράσης 21“ η οποία ανέδειξε σταρ όπως ο Τζόνι Ντεπ, το σκηνοθετικό δίδυμο στη τωρινή μεταφορά μοιάζει περισσότερο αφοσιωμένο στα γκαγκ και στα αστεία. Ο Τζόνα Χιλ
που υπογράφει ως συμπαραγωγός και σεναριογράφος στήνει μια παρωδία με μπόλικο στιλ , χιούμορ και αρκετές σκηνές δράσης. Στοχεύοντας στο νεανικό κοινό η ταινία μοιάζει συμπαθητική και έχει μερικές στιγμές ανελέητου χιούμορ.

γκρο πλαν: στον Τέιτουμ για την γεμάτη σπιρτάδα ερμηνεία του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.