Παραιτήθηκε η Αντουανέτα Αγγελίδη απο το ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

aggelidi_mpoulmetis_papademetriou_aleksakis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Αντουανέτα Αγγελίδη παραιτήθηκε από το Δ.Σ. μη αντέχοντας την «δύσπιστη εριστικότητα και την μικροψυχία»

(φωτό) Η Αντουανέτα Αγγελίδη φωτογραφημένη τον Νοέμβριο του 2010 ως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, δίπλα στον τότε πρόεδρό της κ. Τάσο Μπουλμέτη και τους Αντώνη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Αλεξάκη

Λίγο πριν την Τρίτη απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, την Δευτέρα 7 Μαΐου, μέλος του Δ.Σ. παραιτείται από την θέση του μιλώντας με τα πιο βαριά λόγια για την παρασκηνιακή λειτουργία του θεσμού.

«Οι συνεχείς προστριβές και η σύγκρουση των ειλικρινών μου προθέσεων με μια δύσπιστη εριστικότητα και μικρόψυχες ατομικές στρατηγικές έχουν εξαντλήσει τα όρια της ανοχής και της αντοχής μου» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της η σκηνοθέτις κ. Αντουανέτα Αγγελίδη, η οποία μάλιστα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΚ. «Αυτού του τύπου οι ισορροπίες δεν με ενδιαφέρουν» συνεχίζει η σκηνοθέτιδα πειραματικών ταινιών όπως ο «Τόπος» και οι «Ωρες». «Πιστεύω σε άλλες μάχες, δημιουργικές, όπως αυτή του καλλιτεχνικού έργου και της διδασκαλίας, και αυτές θα συνεχίσω να υπηρετώ».

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΕΑΚ δείχνει να απορεί στην κάτωθι ανακοίνωσή του: «με μεγάλη έκπληξη λάβαμε την επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. της Αντουανέττας Αγγελίδη, ιδρυτικού μέλους της ΕΑΚ, αντιπροέδρου και ενεργού μέλους του πρώτου ΔΣ, επί δύο έτη. Μετά τη λήξη της θητείας της, επέλεξε να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, επανεξελέγη και εργάστηκε ομαδικά για το κοινό όφελος της Ακαδημίας. Στις δύο θητείες του ΔΣ της ΕΑΚ, υπήρξαν πάντοτε δημιουργικές συγκρούσεις οι οποίες όμως πάντα απέβλεπαν στο κοινό συμφέρον των μελών της Ακαδημίας και της κινηματογραφικής κοινότητας. Ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του ΔΣ είναι διαρκής, κουραστικός ίσως, αλλά ποτέ εριστικός».

Το Δ.Σ. διευκρινίζει επίσης ότι δεν γνωρίζει την ουσία των λόγων της αποχώρησης της κυρίας Αγγελίδη γιατί ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις από την ίδια πέραν της επιστολής παραίτησής της, μετά από αρκετό διάστημα δικαιολογημένης απουσίας.

Εν τω μεταξύ ας σημειωθεί ότι τόσο ο σκηνοθέτης κ. Γιώργος Πανουσόπουλος, όσο και ο ηθοποιός κ. Γιώργος Πυρπασόπουλος αδυνατούσαν να γίνουν τακτικά μέλη του ΔΣ. Ο πρώτος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και ο δεύτερος λόγω της εκλογής του στο προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Οπότε επελέγη ο παραγωγός κ. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

Ολες αυτές οι καταστάσεις πάντως, μαζί με τις βαριές κουβέντες που τις συνοδεύουν δηλώνουν αρνητικό κλίμα στους κόλπους του βασιλείου της Ελληνικής Ακαδημίας, ενός οργανισμού που ξεκίνησε με τις πιο καλές προθέσεις αλλά ενδεχομένως να κινδυνεύει να χάσει την προσωπικότητά του.

Γιάννης Ζουμπουλάκης
Πηγή: Το Βήμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.