Ο Γούντυ Άλλεν θα μας ξανάρθει τον Σεπτέμβριο

woody_allen2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της  Σμαράγδα  Μιχαλιτσιάνου

Ήρθε, είδε και απήλθε μαγεμένος ο Γούντι Άλεν από την Σκιάθο αιχμαλωτίζοντας στο φακό του τις ομορφότερες παραλίες του ελληνικού νησιού.

Πριν λίγες ημέρες , όπως είχε γράψει η “Avecnews”, ο μύθος του Χόλυγουντ προσγειώθηκε στο νησί του Παπαδιαμάντη με ιδιωτικό αεροσκάφος μαζί με τρεις συνεργάτες του, τον  διευθυντή φωτογραφίας και δυο άντρες από το  συνεργείο του.

Ντυμένος με τα  φαρδιά ρούχα που συνηθίζει να φοράει με τα μαλλιά του ανακατεμένα και φορώντας τα τετράγωνα χαρακτηριστικά γυαλιά που τον  έχουμε συνηθίσει το πρώτο που ζήτησε να μάθει ήταν, αν επηρεάστηκε η ζωή των κατοίκων εκεί από την οικονομική κρίση. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του νησιού Νικόλαο Πλωμαρίτη, που πήγε να τον υποδεχθεί με τις άλλες αρχές του τόπου, ο μικρόσωμος δημιουργός της Έβδομης τέχνης τον ρώτησε:

“Πώς είναι η κατάσταση εδώ με την οικονομική κρίση; Σας άγγιξε;”

για να πάρει την παρακάτω απάντηση που του δημιούργησε μεγάλη ανακούφιση:

“Δεν μας επηρεάζει σαν νησί. Εδώ δεν είναι όπως στις πόλεις…”

Πάντως, εκείνο που έμεινε στο Δήμαρχο μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν ήταν η ηρεμία του, που έρχεται σε κόντρα με τον νευρωτικό, εγωκεντρικό και ταυτόχρονα ανασφαλή διανοούμενο που βλέπουμε μέσα από τις ταινίες του.

“Με ηρέμησε” σχολίασε ο κ. Πλωμαρίτης στην “Avecnews”, όταν τον ρωτήσαμε, αν τον είδε αγχωμένο ενόψει του ρεπεράζ…

Ένα γεμάτο 24ωρο πέρασε ο Γούντι Άλεν στη Σκιάθο. Κατέλυσε στη βίλα Ελληνογερμανού επιχειρηματία φίλου του στην περιοχή Κολιός, που βρίσκεται 6 χλμ. από τη χώρα και άλλα 6 από την πασίγνωστη ανά την υφήλιο αμμουδιά των κουκουναριών την οποία μάλιστα και επισκέφθηκε.

Η τοποθεσία είναι πολύ όμορφη με εξαιρετική θέα στον κόλπο του Κολιού κι είναι πραγματικά ήσυχη, γαλήνια γιατί είναι πάνω από τον κεντρικό δρόμο κι όχι πάνω σε αυτόν. Το μέρος έχει επισκεφθεί κι άλλοτε ο Γούντι Άλεν ινκόγνιτο.

Ο καλλιτέχνης με το εγκεφαλικό εκφραστικό ύφος που τον κατέστησε έναν  από τους πιο διάσημους δημιουργούς του κινηματογράφου έκανε ρεπεράζ σε  πέντε παραλίες του νησιού, πλάνα των οποίων θα εντάξει στη νέα του ταινία, που θα γυριστεί στην Κοπεγχάγη, και θα ταξιδέψουν τις σκοτεινές αίθουσες όλου του κόσμου.

Ο Γούντι Άλεν  περιηγήθηκε σε πέντε παραλίες της Σκιάθου με τους συνεργάτες του , σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της “Avecnews”.

Αρχικά περπάτησε στη Βρωμόλιμνο, που είναι ακριβώς κάτω από τον Κολιό. Μετά τα βήματά τον οδήγησαν στις Κουκουναριές, στην Αγία Ελένη, στα Λαλάρια, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και στο Άγκιστρο. Όπως μάθαμε το Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στη Σκιάθο για να  κάνει τα γυρίσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.