Άνοιξε το μουσείο της Ολυμπίας μετά από τη ληστεία

mouseio_archaias_olympias_eisodos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Τετάρτη το βράδυ έγινε εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρογκ

Ανοικτό και πάλι είναι το Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας μετά από την κλοπή του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το μουσείο όπου στεγάζονται συλλογές αρχαιοτήτων, που σχετίζονται με τους αρχαίους αθλητικούς αγώνες χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό για ένα διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, που είχαν γίνει σε πέντε προθήκες του, αυτές δηλαδή, που είχαν διαρρήξει οι ληστές κλέβοντας 75 αρχαία αντικείμενα.

Ισάριθμα και ισάξια αρχαία που βγήκαν από τις αποθήκες του μουσείου έχουν τοποθετηθεί πλέον στις προθήκες, έτσι η εικόνα και η πληροφορία για τους επισκέπτες έχει αποκατασταθεί πλήρως. Στους χώρους του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων εξάλλου έγινε την Τετάρτη το βράδυ εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρογκ.

Οσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, εκτός από τον συναγερμό που υπήρχε και πριν, ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό φύλαξης το οποίο προήλθε από άλλες περιοχές του νομού, ώσπου να προσληφθούν και εποχικοί φύλακες μέσω ΕΣΠΑ. Λόγω της καθυστέρησης πάντως της σχετικής προκήρυξης εξ αιτίας των εκλογών (αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα) το μουσείο θα λειτουργεί μόνον τις καθημερινές και συγκεκριμένα: Δευτέρα: 10.00- 17.00, Τρίτη- Παρασκευή: 8.00-15.00.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.