12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz στην «Τεχνόπολις»

lakis_papadopoulos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με ήχους και ρυθμούς ελληνικούς αλλά και ξένους, με τραγούδια και μουσικές πολλών και διαφορετικών ειδών, θα πλημμυρίσει η «Τεχνόπολις».

Η μουσική κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Δήμος Αθηναίων για να προσφέρει μια ανάσα ψυχαγωγίας και ξεγνοιασιάς στους ομολογουμένως πιεσμένους πολίτες.

Συναυλίες γνωστών ερμηνευτών του ελληνικού τραγουδιού και ξένων καλλιτεχνών, αλλά και θεματικά φεστιβάλ επικεντρωμένα σε συγκεκριμένα είδη μουσικής θα φιλοξενήσει η «Τεχνόπολις» στην καρδιά της Αθήνας.

Στις 23 του μήνα θα ανοίξει τις πύλες του το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, το οποίο θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Στη σκηνή του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν τζαζ μουσικοί και συγκροτήματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αυστρία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Δανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Λετονία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, η Κύπρος και φυσικά η Ελλάδα, η οποία θα εκπροσωπηθεί από το Κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη και την Big Band του Δήμου Αθηναίων. Μέσα από τις συναυλίες θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις που επικρατούν στη σύγχρονη τζαζ, ενώ θα παίξουν δεξιοτέχνες μουσικοί του είδους.

Ελληνικοί ρυθμοί

Και η ελληνική μουσική όμως θα εκπροσωπηθεί δυναμικά, καθώς έχουν προγραμματιστεί αρκετές συναυλίες. Στις 30 του μήνα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Λένα Πλάτωνος, η οποία θα παρουσιάσει αποσπάσματα από δέκα κύκλους τραγουδιών που έχει γράψει, όπως τα «Σαμποτάζ», «Εδώ Λιλιπούπολη» κ.ά. Μαζί της στη σκηνή θα είναι η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας, ενώ ένα μικρό πέρασμα θα κάνει ο Γιάννης Αγγελάκας.

Στις 28 του μήνα θα γίνει ένας μουσικός διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχτούν τα ελληνικά συγκροτήματα που θα παίξουν στην έναρξη της μεγάλης συναυλίας των «Red Hot Chili Peppers» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, καθώς ο στόχος είναι σημαντικός. Τη σκυτάλη θα πάρει, στις 5 Ιουνίου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα δώσει μια συναυλία-γιορτή για τα 30 χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι. Μαζί του, επί σκηνής, θα γιορτάσουν φίλοι του καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αρλέτα, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Μηλιώκας, Ελένη Δήμου, Μπάμπης Στόκας κ.ά.

Εχουν επίσης προγραμματιστεί συναυλίες των Νίκου Πορτοκάλογου (20/6), Παντελή Θαλασσινού (25/6), «The Burger Project» και Ματούλας Ζαμάνη (26/6), Γκόραν Μπρέγκοβιτς (30/6), «Locomondo» (4/7), «Mode Plagal» (5/7), «Imam Baildi» (10/7), Φοίβου Δεληβοριά – Μάρθας Φριτζήλα (11/7), «Χαΐνηδων» – Ψαραντώνη ( 30/8) και Νατάσσας Μποφίλιου (5/9).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν το Φεστιβάλ Schoolwave με μαθητικά συγκροτήματα (23, 24/6), το Athens World Music Festival, στο οποίο θα συμμετάσχουν μουσικά σχήματα από διάφορα μέρη του κόσμου (16-19/7), αλλά και τα Athens Hip Hop Festival (1/9) και The Ark Festival (10, 11/9) με τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων από την ελληνική μουσική σκηνή.

Ελεύθερη είσοδος

Η 21η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, θα γιορταστεί στην «Τεχνόπολις» με μουσικές εκδηλώσεις που θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.