Αδιόρθωτοι

filio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Νίκου Φιλιόπουλου 

Αφορμή αυτού του σχολίου, μου έδωσε η παρέμβαση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, στην κρατική τηλεόραση την Παρασκευή το πρωί και στην εκπομπή πρωινή ενημέρωση.  Τον πείραξε λοιπόν τον κ. Πάγκαλο, σχόλιο δημοσιογράφου ότι είχε πει για το μνημόνιο ότι είναι ευκαιρία για την χώρα και ήθελε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις. 

Είπε λοιπόν ο κ. Πάγκαλος, με το ύφος που τον διακρίνει, ότι παράδειγμα στον ΟΣΕ τα ελλείμματα είναι τεράστια λόγω μισθών του προσωπικού και ο ΟΣΕ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Θα συμφωνήσω με τον κ. Πάγκαλο στο ότι ο ΟΣΕ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι αλλά θα διαφωνήσω στο ότι αυτό οφείλεται στο προσωπικό του ΟΣΕ. 

Μπορεί το προσωπικό του ΟΣΕ να έχει ένα μέρος των ευθυνών, πολύ μικρό όμως, αλλά δεν μας είπε για τις προμήθειες που έκαναν οι διοικήσεις του οργανισμού, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, ηλεκτρικών βαγονιών χωρίς να υπάρχει ηλεκτρική γραμμή, για την αγορά βαγονιών ενώ οι γραμμές ήταν πιο στενές,  για τις ενοικιάσεις εγκαταστάσεων του οργανισμού από ιδιώτες και τα χρήματα πήγαιναν σε τσέπες διαφόρων και επίσης για τις ενοικιάσεις βαγονιών που και αυτά τα χρήματα πήγαιναν σε τσέπες διαφόρων. 

Κύριε Πάγκαλε τις διοικήσεις του οργανισμού δεν τις διόριζε το προσωπικό αλλά οι υπουργοί των κυβερνήσεων που κι εσείς είσαστε μέλος. Όσο για το υπεράριθμο προσωπικό στους οργανισμούς κ. Πάγκαλε, ε…, δεν κάνει να το κουβεντιάζεται διότι πολλοί από εσάς, από αυτούς βγαίνατε βουλευτές και μετά υπουργοί. Πρέπει κύριε “μαζί τα φάγαμε” να είστε λίγο πιο προσεκτικός όταν μιλάτε στον Ελληνικό λαό. Η εποχή που πιστεύαμε ότι μας λέγατε, πέρασε και δεν θα ξαναγυρίσει.   Το κακό είναι, για πολλούς από εσάς, ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα.   

ΥΓ: Κύριε Πάγκαλε δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ υπάλληλος του ΟΣΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.