Chaim Herzog «Οι Αραβοϊσραηλινοί Πόλεμοι».

aravoisrailinoi_polemoi_chaim_herzog
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, ώρα 18:00, στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη (Αλεξ. Παπαναστασίου & Αγίου Δημητρίου, Ψυχικό), θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του Chaim Herzog «Οι Αραβοϊσραηλινοί Πόλεμοι».

Εισηγητές θα είναι ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαίη Ζαννή, πολιτικός επιστήμονας, και ο μεταφραστής και εκδότης του βιβλίου, Μάρκελλος Λιναίος, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Το βιβλίο του Chaim Herzog «Οι Αραβοϊσραηλινοί Πόλεμοι» εξέδωσε ο Εκδοτικός Οίκος Λιναίος, σε μετάφραση, επιμέλεια και σχόλια του εκδότη Μάρκελλου Λιναίος.

Την εισαγωγή στην ελληνική έκδοση συνέταξαν οι Isaac Herzog & Michael Herzog.

Ο Chaim Herzog διετέλεσε πρόεδρος του Ισραήλ (1983-1993), πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη (1975-1978), διοικητής της ισραηλινής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (1949-1950 & 1959-1962) και υποστράτηγος του ισραηλινού στρατού. Ήταν επίσης ο πρώτος Ισραηλινός κυβερνήτης της Δυτικής Όχθης μετά την κατάληψή της από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Το βιβλίο του Οι Αραβοϊσραηλινοί Πόλεμοι, επικαιροποιημένο από τον υποστράτηγο Shlomo Gazit, αποτελεί έργο αναφοράς για την αραβοϊσραηλινή διένεξη, την οποία εξιστορεί αναλυτικά από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ το 1948 έως τις μέρες μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.