Πρεμιέρα με «Ερωτα», σταρ και κατηγορίες για σεξισμό

sasha_baron_cohen_kamila
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γουίλις, Νόρτον, Σουίντον, Μάρεϊ στο Παλέ Λουμιέρ για το «Moonrise kingdom». Μελανό σημείο της έναρξης το κείμενο διαμαρτυρίας των γυναικών σκηνοθετών

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση καβαλώντας μια καμήλα, ο Μπιλ Μάρεϊ αγκαζέ με τον Μπρους Γουίλις και η Τίλντα Σουίντον… ποζάρει στους φωτογράφους

Καθώς η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να αγγίζει το Φεστιβάλ των Κανών, το «Moonrise kingdom» ή σύμφωνα με τον ελληνικό του τίτλο «Ο έρωτας του φεγγαριού» του Γουές Αντερσον αποτέλεσε, χθες, την ιδανική ταινία έναρξης με τους σταρ του ?τον Μπρους Γουίλις, τον Εντουαρντ Νόρτον, την Τίλντα Σουίντον και τον Μπιλ Μάρεϊ- στο κόκκινο χαλί του Παλέ Λουμιέρ. «Αιχμηρή μεταφορά για την ενηλικίωση», σύμφωνα με τον ξένο Τύπο και όμορφη μέσα στις εικόνες της, όπως κάθε ταινία του σκηνοθέτη, η ταινία άφησε καλές εντυπώσεις, τις οποίες δεν θ’ αργήσουμε να διαπιστώσουμε, μια και το φιλμ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Ιουνίου.

«Ο Γουές Αντερσον έφτιαξε έναν σπουδαίο θίασο με ηθοποιούς που δουλεύουν μαζί σε ένα αρκετά κωμικό πλαίσιο. Μοιάζει με αυτό που θέλεις να κάνεις όταν είσαι ακόμα νέος, να γυρίσεις μια ταινία στο πίσω μέρος της οικογενειακής αυλής», σχολίασε ο Εντουαρντ Νόρτον στη συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της ταινίας.

Την καλή αρχή του φεστιβάλ αμαύρωσε το κείμενο διαμαρτυρίας γυναικών σκηνοθετών στην εφημερίδα «Le Monde», το οποίο κάνει λόγο για σεξισμό στους χώρους της διοργάνωσης λόγω της απουσίας ταινιών σκηνοθετημένων από γυναίκες στο διαγωνιστικό του τμήμα. Γεμάτο σαρκασμό, το κείμενο αναφέρει: «Οι άντρες θέλουν οι γυναίκες τους να έχουν βάθος μόνο όμως σε ό,τι αφορά το στήθος τους». Από την άλλη, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, δεν έκρινε πως έπρεπε να απολογηθεί για τις επιλογές του και απάντησε πως οι κριτές «δεν θα επέλεγαν ποτέ ένα φιλμ που δεν το αξίζει μόνο επειδή έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα».Νωρίς το πρωί, στην παρέλαση της πόλης, ο Σάσα Μπάρον Κοέν προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση καβαλώντας μια καμήλα για την προώθηση της κωμωδίας του «Ο δικτάτορας», ενώ λίγο έλειψε να ποδοπατηθεί από τους δεκάδες φωτογράφους, χαρίζοντας στη διοργάνωση μια αλλοπρόσαλλη αρχή.

ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

Ο «Ερωτας του φεγγαριού» εξιστορεί πώς δύο 12χρονα παιδιά το 1965 ερωτεύονται και το σκάνε από τη μικρή τους πόλη στη Νέα Αγγλία.

Αντα Δαλιάκα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.