Αντίστροφη μέτρηση για το «Rockwave Festival»

ozzy_osbourne
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό «Rockwave Festival», που θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2η Ιουλίου, στο Terra Vibe Park της Μαλακάσας, έχει ξεκινήσει για τους Ελληνες μουσικόφιλους που περιμένουν με ανυπομονησία να δουν και να ακούσουν από κοντά μεγάλα ονόματα και διάσημα συγκροτήματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας θα είναι ο Ozzy Osbourne, o θρυλικός αρχηγός των «Black Sabbath», ο οποίος θα παίξει ζωντανά, ενώπιον του ελληνικού κοινού, την εναρκτήρια ημέρα του φεστιβάλ. Ο Ozzy θα παίξει μαζί με τον Geezer Butler, το άλλο διάσημο μέλος των «Black Sabbath» αλλά και τρεις ακόμη σπουδαίους κιθαρίστες, τους Slash, Zak Wylde και Gus G. Ο τελευταίος μάλιστα είναι Ελληνας – το όνομά του είναι Κώστας Καραμητρούδης και είναι στενός συνεργάτης του Ozzy Osbοurne. Τη βραδιά της 1ης Ιουλίου, εκτός από το λάιβ, θα διαλέξει τα αγαπημένα του τραγούδια από τους «Metallica». Ο Zak Wylde ήταν μόλις 19 ετών, όταν επιλέχτηκε από τον Ozzy ως κιθαρίστας του. Επειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια στο πλευρό του εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό κιθαρίστα και δημιούργησε το συγκρότημα «Black Label Society».

O Ozzy υπόσχεται πως θα τα δώσει όλα στη σκηνή του Rockwawe. Τι κι αν έχει γίνει παππούς για πολλοστή φορά -πρόσφατα απέκτησε το πέμπτο του εγγόνι από τον γιο του Jack- οι δυνάμεις τους μοιάζουν να είναι ανεξάντλητες ειδικά όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Οι «Machine Head» που θα εμφανιστούν στη σκηνή λίγο πριν από τον Ozzy, έρχονται στην Αθήνα φέρνοντας στις αποσκευές τους καινούργια τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο «Unto the Locust». Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ξεκίνησαν στην Πράγα τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ για το νέο τους τραγούδι «Darkness Within».

Οι Paradise Lost έρχονται με νέα τραγούδια

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων τα μέλη του συγκροτήματος προσκάλεσαν, μέσω Facebook, τους πιο σκληροπυρηνικούς, τρελούς και παλαβούς φαν τους. Κάποιοι από αυτούς λοιπόν χρησιμοποιήθηκαν στο βιντεοκλίπ, παίζοντας τον εαυτό τους, δηλαδή έναν παθιασμένο οπαδό του συγκροτήματος που παραληρεί με τα τραγούδια τους.

Οι «Machine Head» πάντως έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο τραγούδι. Ο κιθαρίστας Robb Flynn μάλιστα δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος που έγραψε το συγκεκριμένο κομμάτι και πως το θεωρεί ένα από τα καλύτερα και πιο σκοτεινά τραγούδια που έχει γράψει μέχρι σήμερα. Εξομολογήθηκε μάλιστα πως έγραψε τους στίχους του τραγουδιού μια πολύ βροχερή, γκρίζα και πραγματικά μίζερη μέρα του Φεβρουαρίου που η ομίχλη είχε καλύψει τα πάντα…

Με καινούργιο υλικό όμως μας έρχονται και οι «Paradise Lost», καθώς πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Tragic Idol». Οι πρώτες εντυπώσεις από το άλμπουμ είναι εξαιρετικές, αφού οι απόψεις από κοινό και κριτικούς είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Συγκεκριμένα μιλούν για έναν δίσκο αριστούργημα, τον οποίο μάλιστα συγκρίνουν με το απόλυτο μέταλ άλμπουμ «Draconian Times» και εκφράζουν την πεποίθηση πως πρόκειται για ένα άλμπουμ που θα μείνει κλασικό μέσα στον χρόνο.

Δύο από τα παλαιότερα μέλη των θρυλικών «Helloween» θα απολαύσουμε ζωντανά στη σκηνή του Rockwave. Πρόκειται για τον Michael Kiske και τον Kai Hansen, οι οποίοι ξαναβρίσκονται στους κόλπους των «Unisonik» που θα παίξουν την 1η Ιουλίου, στη Μαλακάσα. Η εμφάνισή τους στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ντράμερ των «Unisonic» είναι Ελληνας και ονομάζεται Κώστας Ζαφειρίου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.