ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχόλιο του Νίκου Φιλιόπουλου 

Ακούμε και διαβάζουμε ότι κάθε χρόνο ο τουρισμός στην Ελλάδα όλο και μειώνεται. Πράγματι, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και λένε τα ξένα ΜΜΕ, λογικό είναι οι ξένοι τουρίστες να μην θέλουν να έρθουν στην χώρα μας και τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά, να έχουν μεγάλη μείωση στον τζίρο τους.

Τι έκαναν όμως όλοι αυτοί που είχαν  ασχοληθεί  με τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια; (ξενοδόχοι και εστιάτορες) Τίποτα.  Εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να τραβήξουν Έλληνες τουρίστες για πελατεία, αλλά δεν μας ήθελαν. 

Θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία που έζησα στην Κέρκυρα και που δείχνει την νοοτροπία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε πάει 4 ζευγάρια διακοπές. Επειδή το βράδυ ξενυχτούσαμε, το πρωί αργούσαμε να ξυπνήσουμε. Έτσι και ένα πρωί (για μας πρωί ώρα 12,00) και αφού είχαμε πιεί καφέ στο ξενοδοχείο, πήγαμε σε ένα μαγαζί (8 άτομα) και του είπαμε να μας φτιάξει να πιούμε ένα ούζο. Θέλω εδώ να σας πω ότι το μαγαζί ήταν άδειο εκτός από ένα ζευγαράκι ξένων που υπήρχε σε ένα τραπέζι και έτρωγε μία σαλάτα στα δύο. Ο κύριος λοιπόν που είχε το μαγαζί μας είπε ότι αυτή την ώρα δεν σερβίρει ούζο αλλά μόνο φαγητό. Φαντάζεστε πόσα χρήματα θα μπορούσε να μας έχει πάρει αν ήταν λίγο έξυπνος γιατί το ένα ούζο φέρνει το δεύτερο και μετά το τρίτο κοκ. (Φυσικά φύγαμε)  Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι διαμαρτύρονται σήμερα, χωρίς να λέω ότι δεν έχουν κάποιο δίκιο. Τον Έλληνα τουρίστα δεν τον θέλανε ποτέ γιατί νομίζανε ότι θα γίνουν πλούσιοι από τους ξένους και ας νοικιάζανε τα δωμάτιά τους στην μισή τιμή από ότι στους Έλληνες. Μην ξεχνάτε ότι έκλεινες δωμάτιο σε ξενοδοχείο ποιο φτηνά μέσω ξένης χώρας παρά από εδώ την Ελλάδα. Να μην πάμε σε άλλες κατηγορίες που είχαν να κάνουν με τον τουρισμό. Μπορεί κάποιους να τους πειράζουν αυτά που γράφω αλλά είναι η αλήθεια και αν δεν καταλάβουμε πρώτοι εμείς τι συμβαίνει στην χώρα μας, μην περιμένετε να μας βοηθήσουν οι ξένοι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.