Ακίνδυνος; Ο ορισμός του ακίνδυνου κυρία μου!- Αντίφωνο -Κωστή Παπαϊωάννου

Papaioannou 0 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απο τον τοίχο του Κωστή Παπαιωάννου (Αντίφωνο) στο facebook

Ακίνδυνος; Ο ορισμός του ακίνδυνου κυρία μου!

Ελεύθερος ο (αδίκως) συλληφθείς στην Αλεξανδρούπολη για απαγωγές μεταναστών. Συνάγεται ότι δεν «είναι πολύ πιθανό, κατά αιτιολογημένη κρίση, αν αφεθεί ελεύθερος, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, όπως προκύπτει από ειδικά μνημονευόμενα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης για την οποία κατηγορείται». Με την ανάγνωση ενός μη νομικού δηλώνω ενθουσιασμένος με την απόφαση.

Κατ’ αρχάς ο άνθρωπος το δήλωσε ρητά «Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ρατσιστής και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το γνωρίζουν συμπολίτες μου Αλεξανδρουπολίτες με τις οποίους συναλλάσσομαι όλα αυτά τα χρόνια». Αυτό θα έπρεπε να αρκεί. Η μπέσα είναι αλβανική λέξη.

Ούτε αυτό σας πείθει; Υπάρχει ο πασιφιστικός του λόγος «Έχω φορτώσει 25 κομμάτια, έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. 25 κομμάτια τα μπάσταρδα». Ύμνος στον άνθρωπο, αποστροφή στη βία.

Ούτε αυτό; Υπάρχουν δείγματα αλληλεγγύης, ανθρωπιά, συναίσθημα «Όλο το βουνό έχει γεμίσει γαμώ την τρέλα τους ρε πούστη. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια».

Στα λόγια του ανιχνεύεται το πνεύμα του βαλκανικού κοινοτισμού της Τουρκοκρατίας, η βαθιά σχέση Αλβανών και Ελλήνων στην αμεσοδημοκρατική οργάνωση της πολιτειακής κοινότητας «Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε».

Τι σας ανησυχεί; Και άντε και αφέθηκε ελεύθερος. Τι φοβάστε; Μήπως υπάρχουν στην περιοχή δομές που λειτουργούν με όρους αυτοδικίας και λυντσαρίσματος και μπορεί να τον ενσωματώσουν ξανά; Μήπως υπάρχουν ομάδες που θα βγουν ξανά παγανιά; Μήπως υπάρχει παράδοση δράσης πολιτοφυλακών με κρατική ανοχή; Μήπως υπάρχει στη Θράκη παράδοση πογκρόμ κατά μειονοτικών ή μεταναστών; Μήπως υπάρχουν «αυθαίρετοι οικιστές» του Δέλτα του ´Εβρου με την ονομασία «Αινήσιο Δέλτα»; Μήπως νομίζετε πως είναι ακροδεξιά εθνικιστική, ρατσιστική ομάδα; Μήπως πιστεύετε πως θα άφηναν οι Αρχές έναν αυτονομημένο θύλακα ανομίας, ειδικά σε τόσο ευαίσθητη περιοχή;

Δηλαδή τι φαντάζεστε, πως υπάρχει παράδοση ανοχής τμημάτων της δικαιοσύνης στην ρατσιστική βία;

Γι’ αυτό σας λέω. Δικαίως δεν προφυλακίστηκε.

Ο ορισμός του ακίνδυνου κυρία μου!

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.