«Medea Redux» στο Θέατρο Πορεία

medea_redux_theatro_poreia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην κεντρική σκηνή από τα μέσα Μαΐου του 2012 και για 25 παραστάσεις θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ο μονόλογος του γνωστού Αμερικανού συγγραφέα Neil Labute, “Medea Redux”.

Χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο αρχετυπικό μύθο της Μήδειας ο Labute προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της εφηβικής σεξουαλικής κακοποίησης και τις επιπτώσεις του.

Είναι αξιοσημείωτο ότι με την παράσταση αυτή ο ΔΟΛΙΧΟΣ συστήνει στο κοινό ένα ακόμα ελληνόπουλο της διασποράς, τη νεαρή ηθοποιό Ζωή Μυλωνά, που μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Ξανθοπουλίδου. Σημειώνεται ότι η παράσταση θα παιχτεί σχεδόν στο σύνολο της στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, δίνοντας την ευκαιρία σε αλλόγλωσσους θεατές να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Η σκηνοθεσία χρησιμοποιεί ποιητικά στοιχεία προκειμένου να συμβολοποιήσει την τραγική εμπειρία που περιγράφεται στο σύγχρονο ψυχολογικό δράμα του Neil LaBute. Το βασικό θέμα του έργου, είναι πώς μετά από μια ερωτική αποπλάνηση από τον καθηγητή της στο σχολείο, η ηρωίδα μας -σήμερα 28 χρονών- βρίσκεται ανακρινόμενη για τη δολοφονία του παιδιού της. Επιδίωξη της παράστασης είναι η αποκρυπτογράφηση του ψυχισμού μίας έφηβης σε μια τέτοια εξαιρετικά βίαιη συνθήκη. Το έργο αποκαλύπτει και ξεγυμνώνει μια κοινωνία εγκληματική, ικανή να καταστρέψει ό,τι πιο όμορφο η ίδια γεννά, δηλαδή την αθωότητα.

Ο Neil Labute, 48 ετών σήμερα, έχει γράψει για το θέατρο πάνω από δέκα έργα και έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία σε τουλάχιστον τα μισά απ’ αυτά, με διθυραμβικές κριτικές, ενώ έχει αποσπάσει υποψηφιότητες για βραβεία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, με τελευταίες τρεις υποψηφιότητες για τα βραβείο ΤΟΝΥ το 2009.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου

Μετάφραση: Μαριετίνα Μπάστα

Σκηνικά – κουστούμια: Κατερίνα Ζουράρη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική επιμέλεια: Ζωή Μυλωνά

Φωταγραφία: George Alexandrakis

Art work: Amarildo Topalis

Παίζει η Ζωή Μυλωνά

Έναρξη Παραστάσεων: 16 Μαίου 2012

Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη στις 8:30μ.μ, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 10:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ Γενική Είσοδος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.