«ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΥΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ ΚΩΧ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με το φυσικό ήχο του λαούτου και του μπουζουκιού το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής της Μαρίζας Κωχ συνεχίζει τις μουσικές βραδιές του και ανοίγει την ολάνθιστη αυλή του Εργαστηρίου της οδού Προπυλαίων κάτω από την Ακρόπολη την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 9.00μ.μ. 

Η Μαρίζα Κωχ έχει καλεσμένους της το Μιχάλη Νικόπουλο στο μπουζούκι και το λαούτο, τη Ζωή Βεργάκη στο τραγούδι και όλους εσάς σε μια βραδιά για να γνωρίσουμε τις δυνατότητες αυτών των μουσικών οργάνων στην συνοδεία του τραγουδιού.  

Θα υπάρχει κέρασμα Σαντορινιού κρασιού προσφορά της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και λαλάγκια από την Καρδαμύλη της Μάνης. 

Είσοδος: €8,00/ Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά

ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία 

Προπυλαίων 31, Ακρόπολη 11742 (Κάθετος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μετρό: Στάση Ακρόπολη)

Κρατήσεις θέσεων: 210-9227687

Κέντρο Βιωματικής Μουσικής και Λόγου – Μαρίζα Κωχ 

Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ δημιουργήθηκε από την Μαρίζα Κωχ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα φέρει κοντά στην μουσική και να την αγαπήσουν μέσω της βιωματικής διδασκαλίας. 

Το Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι της οδού Προπυλαίων 31 Ακρόπολη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως και έξι ετών. Εδώ, τα παιδιά ασκούνται στη συνειδητή ακρόαση του ήχου, τη λογοπεδική, τη σωστή άρθρωση του λόγου, τη διαφραγματική αναπνοή, τα μουσικά διαστήματα με «σολφέζ στον αέρα» (στοιχεία της μεθόδους Kodaly), τη μουσικοθεατρική κίνηση και έκφραση. Η άμεση επαφή τους με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σημασία του ρυθμού στη μουσική, το λόγο και την κίνηση. 

Τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής συνεχίζουν τη  φοίτηση τους στη Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού της Μαρίζας Κωχ. Ο κεντρικός στόχος της παιδικής χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού είναι να αναπτύξουν τα παιδιά πλούσια συναισθήματα και να αποκτήσουν αισθητική μνήμη. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η αισθητική και παιδαγωγική αντίληψη με επίκεντρο την ψυχοσύνθεση κάθε παιδιού ατομικά, αλλά και ως μέλους της ομάδας. Το παιδί νιώθει απελευθερωμένο και ικανό να βιώσει τη μουσική με όλες του τις αισθήσεις. 

Η διδακτική ύλη που χρησιμοποιείται δημιουργήθηκε από τη Μαρίζα Κωχ ειδικά για τις ανάγκες του Κέντρου και έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Πρόκειται για ένα υλικό δημιουργημένο μετά από πολύχρονη εργασία με τα παιδιά και προσαρμοσμένο τις ανάγκες τους. Παρουσιάζεται από τη Μαρίζα Κωχ σε ημερίδες του Υπουργείου Παιδείας και σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών. Μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού αυτού υλικού που έχει εκδοθεί σε σειρά cds, καθώς και το βιβλίο για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας μέσω της μουσικής με τίτλο «Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω» αποτελούν σημαντικά εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτικών. Το υλικό αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων Πανεπιστημίων που έχουν έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστήμιου Cornell της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει τιμήσει την Μαρίζα Κωχ ως «γυναίκα δημιουργό» για την μουσική της προσφορά. 

Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής δραστηριοποιείται στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χώρο με την παρουσίαση μουσικοθεατρικών παραστάσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα  και επιμορφωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στα Εργαστήρια του η Μαρίζα Κωχ πλαισιώνεται από μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιούς, που συνεργάζονται μαζί της επί σειρά ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.