Οι εικοσιπέντε παραστάσεις που θα ανέβουν στο “Απο Μηχανής Θέατρο”

Facebook
Twitter
LinkedIn


επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Η Εταιρία Θεάτρου Εν δράσει, που δημιουργήθηκε το 2014, από τους  Δημήτρη Μυλωνά και  Άννα Ελεφάντη, από το Σεπτέμβριο του 2017  και για δώδεκα χρόνια, θα στεγάζει  τις καλλιτεχνικές της  δραστηριότητες στο «Από Μηχανής Θέατρο».

Παίρνοντας και επίσημα την σκυτάλη από τους ιδρυτές του θεάτρου, Ασπασία Κράλλη και Χρήστο Βαλαβανίδη, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι δυο καλλιτεχνικοί διευθυντές του Θεάτρου, άνοιξαν τα χαρτιά  τους στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας εκτός από το όραμα τους και το νέο  πρόγραμμα του θεάτρου. Επιθυμία τους είναι το «Από μηχανής Θέατρο» να γίνει συνώνυμο ενός χώρου πολυσυλλεκτικού  εναλλασσόμενου ρεπερτορίου και σημαντικών συνεργασιών, ένα θέατρο ομαδικότητας και σύμπραξης.

Η  Ασπασία Κράλλη, μέσα από το ποίημα  του Γιώργου Σεφέρη, «Οι Θεατρίνοι» εξέφρασε την πίκρα της για την προηγούμενη διοίκηση του θεάτρου αφήνοντας υπονοούμενα, για την κακή διαχείριση του  χώρου.  Ωστόσο το θέατρο άλλαξε ριζικά. Διαμορφώθηκαν δυο θεατρικές σκηνές με πλήρη ηχομόνωση και σύγχρονη ηλεκτροακουστική,  οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα.

Το πρόγραμμα του «Από μηχανής Θεάτρου» αποτελείται από 25 παραστάσεις. Οι επτά είναι παραγωγές της εταιρίας  «Εν δράσει». Πρόκειται για το βραβευμένο με Pulitzer Prize for Drama και Tony Award for Best Play (2001) κοινωνικό δράμα Proof του Ντέιβιντ Όμπερν που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα κι εξωτερικό κι έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τους Άντονι Χόπκινς και Γκουίνεθ Πάλτροου στους κεντρικούς ρόλους, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο  Χρήστος Βαλαβανίδης

Για την  σπαρταριστή και ιδιαίτερα αγαπητή φάρσα “Ράφτης Κυριών” του Ζωρζ Φεντώ με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Για την σκηνική διασκευή «Μάκμπεθ Λαίδη Μάκμπεθ» όπου το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Μάκμπεθ αποδίδεται από δύο μόνο ηθοποιούς, τον Μελέτη Ηλία και την Άννα Ελεφάντη

Επίσης συνεχίζει η  περσινή sold out επιτυχία «Ο γάμος του Καραχμέτη» βασισμένη στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου

οι Βάτραχοι Project σε μία εκδοχή εσωτερικού χώρου, αποδοσμένη από 4 ηθοποιούς και σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου

το Boomerang του Μπερνάρ ντα Κόστα σε σκηνοθεσία Χρήστου Βαλαβανίδη, με τους Ασπασία Κράλλη και Δημήτρη Μυλωνά στους κεντρικούς ρόλους

και τέλος η stand up κωμωδία My Story με τον Σωτήρη Μεντζέλο σε ένα απολαυστικό one man show.



Οι υπόλοιπές παραγωγές είναι:

Από 6 Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Άσμα Ασμάτων» σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου. Πρόκειται για μια  παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει  την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης & The 3rd person theater group




Στην Κάτω σκηνή από 11 οκτωβρίου, θα ανέβει η παράσταση «ΑΙΑΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Αθηνά: Νίκη Σερέτη, Οδυσσέας: Σεραφείμ Ράδης, Αίας: Χριστόδουλος Στυλιανος, Τέκμησσα: Ελεάνα Γεωργούλη, Άγγελος: Βασιλης Σαμούρκας, Τεύκρος: Αλέξανδρος Τούντας, Μενέλαος: Μιχάλης Μουλακάκης Αγαμέμνων: Παναγιώτης Μαρίνος, Ευρυσάκης: Ορέστης Πετούα-Άρης Παναγιώτου, Ναύτες: Παναγιώτης Μαρίνος, Βασιλης Σαμούρκας, Μιχάλης Μουλακάκης, Αλέξανδρος Τούντας, Σεραφείμ Ράδης




«ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ» για μόνο 8 παραστάσεις θα παίζεται στην Πάνω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου, από 14 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Alessandra Maioleetti. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος,  από την ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΟ σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Καθηγητής:  Βασίλης Κωτούλας

Μαθητές: Άννα Μαρία Τσεκούρα, Γεωργία Κατσικονούρη, Mαρία Σκαρπέλου, Σοφία Μaioletti Σκαραμαγκά, Γιώργος Σκαρπέλος, Ηλίας Πιπεράκη, Ιουλιανός Ραχιώτης, Λευτέρης Κολίτσος, Παναγιώτης Κότσαλης





Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ του  Α. Καρκαβίτσα, θα αρχίσει από 21 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά σε  σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Το ΔηΠεΘε Ρούμελης σε συμπαραγωγή με την ομάδα Anima (υποψήφια για το βραβείο Κάρολος Κουν για την  «Έξοδο») παρουσίασε πέρσυ με μεγάλη επιτυχία στο δημοτικό θέατρο Λαμίας και στο Νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας, το οποίο διασκευάστηκε πρώτη φορά για το θέατρο μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική ματιά. Ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα (1881) σκιαγραφεί την κατάσταση ενός χωριού του θεσσαλικού κάμπου και των κατοίκων του, οι οποίοι κυριαρχημένοι από ταπεινά ένστικτα, από παγανιστικές δοξασίες, φτώχεια και αμάθεια, γίνονται υποχείρια ενός δαιμόνιου επαγγελματία Επαίτη, ο οποίος τους οδηγεί στην καταστροφή.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Μπιλάλη, Μαρία Καρακίτσου, Λευτέρης Παπακώστας, Γιώτα Τσιότσκα.




Από 23 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη,  θα αρχίσει «Ο ΞΕΝΟΣ»  Αλμπέρ Καμύ, σύμφωνα με τον  Καμύ, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια. «Ο Μερσώ αρνείται να πει ψέματα, τον κινεί μόνο το πάθος του απόλυτου. Αυτό και μόνο τον τοποθετεί εκτός κοινωνίας, για την οποία είναι ένας ξένος. Προσπάθησα ν’ αποδώσω με τον ήρωα μου τον μοναδικό Χριστό που μας αξίζει.»

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Γεράσιμος Μιχελής, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μιχάλης Οικονόμου (κάθε Τρίτη), Μιχάλης Βαλάσογλου (κάθε Δευτέρα)




Από 1η Νοεμβρίου στην Κάτω Σκηνή θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ σε διασκευή και σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου.

Ο συγκλονιστικός λόγος του Μακρυγιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής.



Από 8 Νοεμβρίου, επιστρέφει μετά την επιτυχημένη πορεία για 10 παραστάσεις, η «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» του  Άουγκουστ Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Λάζαρος Βαρτάνης, Ελεάννα Παναγουλέα




ΠΕΡΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΕΡΩΤΟΣ

Από την ομάδα Ro.cooperativa.


Τρείς γυναίκες. Ένας άντρας.

Θύτες και θύματα στο ίδιο τους το πάθος,

αφηγούνται την ιστορία τους.

Υπάρχουν όρια στον έρωτα?

Μία devised performance  αφιερωμένη σε αυτούς που ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και μεταπήδησαν στη σφαίρα της παραφροσύνης.

“Θέλω να είσαι μαζί μου.

Μη μου φοβηθείς τώρα. Εγώ δεν φοβάμαι.

Έλα. Θα ζήσουμε για πάντα.

Στα μεγάλα και στα μικρά. Στη βεράντα και στο υπόγειο.

Σε κάθε εποχή. Για μέρες, για μήνες, για χρόνια.

Γιατί εγώ ξέρω ν΄αγαπώ, αλλά δεν ξέρω να χάνω.”


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική Ομάδα Ro.cooperativa

Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδάς

Bοηθός σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ποπέτα Σούκου

Συγγραφή / Διασκευή κειμένων: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Ποπέτα Σούκου, Μάνος Παπαδάς, Ηρώ Μητριτσάκη, Χρύσα Πρίγγα, Ευάγγελος Σακλάρας

Μουσική / Remix / Επιμέλεια ήχου: Απόστολος Θεοδοσίου

Επιμέλεια κίνησης: Ξανθή Αθανασοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Σκηνικά / Κοστούμια: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μάνος Παπαδάς

Φωτογραφίες προώθησης: Χρύσα Παπαδοπούλου, Λία Αντωνέλλη

Teaser παράστασης/ Φωτογραφίες προώθησης: Ναταλία Β.

Video art / Τrailer παράστασης/ Αφίσα/ Φωτογραφίες προώθησης: Αφροδίτη Μπιτζούνη

Extra συνεργάτες: Βαγγέλης Παπαδάκης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Διονυσία Γκέκα, Ισμήνη Οικονόμου, Σωτήρης Σταυράτης, Δημήτρης Σιγανός

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μάνος Παπαδάς, Ποπέτα Σούκου

Χορεύει η Ξανθή Αθανασοπούλου

Στο video η Αγγελική Παρδαλίδου




«ΜΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ» Φιλίπ Μπλασπάντ

«Μία πορνογραφική σχέση» ή αλλιώς μια συνάντηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας για την εκπλήρωση μιας «τρομακτικής» φαντασίωσης. Όμως, όταν η φαντασίωση μετουσιώνεται σε «φυσιολογικό» έρωτα τα πράγματα φαντάζουν ακόμα πιο τρομακτικά. Δύο άνθρωποι που δεν έμαθαν τίποτα ο ένας για τον άλλον, χωρίς όνομα, χωρίς «κοινωνική» ταυτότητα, τολμούν –ή μήπως όχι- να υπερβούν την σεξουαλική τους σχέση προς μια πράξη Αγάπης. Από την φαντασίωση, σε μια ερωτική πραγματικότητα… Τι είναι πιο σκοτεινό, μια ανομολόγητη φαντασίωση που υλοποιείται ή μια ολοκληρωτική έκθεση ψυχική;


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος

Σχεδιασμός Φώτων: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Σκηνικά Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Σχεδιασμός Ήχου/ Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη

Επιμέλεια Κίνησης: Ίριδα Κυριακοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Χατζατόγλου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λία Κάλκου

Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη

Σκηνοθεσία trailer: Βαγγέλης Παπαδάκης, Ελένη Κορακάκη

Οργάνωση Παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη

Παραγωγή: ομάδα Casus Belli


Παίζουν:

Χριστίνα Δενδρινού, Βαγγέλης Παπαδάκης




ΕΝΑ ΞΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ = Από την ομάδα Κοπέρνικος

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για τις ξεχωριστές παραστάσεις της για παιδιά,   δημιουργεί για φέτος τα Χριστούγεννα μια ολόφρεσκη γιορτινή παράσταση στο θέατρο «Από Μηχανής». Το «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» είναι μια περιπέτεια γεμάτη κέφι μουσική και τραγούδι αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.Με το πρωτότυπο κείμενο που υπογράφουν οι Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι δύο φορές με Α’ Κρατικό βραβείο) και την ευρηματική σκηνοθεσία του πολυμήχανου Γκάυ Στεφάνου (βλ. «Απαγορεύεται η μουσική», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Μίλα & Σουτ»), η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπόσχεται, για άλλη μια φορά, μια ονειρική παραμυθένια παράσταση!

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

 



Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ – Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Θανάση Σαράντος

Η παράσταση που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία για 8η συνεχή χρονιά και θα παιχτεί εκ νέου για  8 μόνο παραστάσεις στο Από Μηχανής Θέατρο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό.

Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, αυτή του αφηγητή που κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά από τον μουσικό Γιώργο Τζιαφέττα.

Ηθοποιός και θεατές καλούμαστε να κοινωνήσουμε στον μυστηριώδη και μαγευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, τον γεμάτο ποίηση και λυρισμό.

 



Προσεχώς μία παραγωγή της 5ης ΕΠΟΧΗΣ ΤΕΧΝΗΣ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη




ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ  – Μιχαήλ Θερβάντες  από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση, μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης “’Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” και τη συμμετοχή της σε διεθνή φεστιβάλ (Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro, International Festival of Theatre Butrinti 2000), επιστρέφει με τη δεύτερή της παραγωγή, τον “Δον Κιχώτη” του Μιχαήλ Θερβάντες. Το κλασσικό έργο, σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία της ομάδας θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2018 στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου και μουσική Διαμαντή Αδαμαντίδη. Η ιστορία της περιπλάνησης του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα στις απέραντες πεδιάδες της Μάντσα μεταφέρεται από τους πέντε ηθοποιούς στον ανοιχτό σκηνικό χώρο,  όπου με τη μουσική, τα σώματα και τη φαντασία όλα μπορούν να συμβούν.

“Ίσως η πολλή λογική να είναι τρέλα. Και τί μεγαλύτερη τρέλα απ’ όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι.”

– Δον Κιχώτης-


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Χάνος

Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Επιμέλεια κίνησης: Μπέτυ Δραμισιώτη

Σκίτσο: Αχιλλέας Μεσάικος


ΠΑΙΖΟΥΝ:

Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

 


Ο ΤΣΕΧΩΦ ΒΩΒΟΣ;

ή στη Μόσχα μέσω Χόλιγουντ

…μια κωμωδία ανθρωπιστικής κρίσης

Τι κακό μπορεί να σου τύχει αν είσαι η χήρα του Τσέχωφ και ταξιδεύεις στην Αμερική για να γίνεις σταρ του σινεμά;

Πρώτον, μέχρι να φτάσεις, η Αμερική να έχει χρεοκοπήσει

Δεύτερον, να σε πλευρίσουν για να σου πάρουν τα λεφτά

Τρίτον, να καταλήξεις να κάνεις ταινία με δυο ξεπεσμένους ηθοποιούς και έναν μουσικό γκάνγκστερ και να ανακαλύψεις ότι πρέπει να παίξεις τον Τσέχωφ βωβό.

Τον Τσέχωφ βωβό;

Ένα πείραμα όπου τα διασημότερα έργα του Τσέχωφ παντρεύονται γλυκά με τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου σε μια κωμωδία με σαφείς αναφορές στην παράλογη εποχή που ζούμε. Και με ζωντανή μουσική!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez

Κείμενο: Ηλίας Μαρούτσης

Σκηνικά / Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Μουσικός: Κώστας Κακούρης


ΠΑΙΖΟΥΝ;

Αιμιλία Βασιλακάκη, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου


ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ



ΝΕΚΡΑΣΟΦ –   Ζαν-Πωλ Σαρτρ

Το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του, ΘΕ.ΑΜ.Α., ανεβάζει το «Νεκρασόφ» του Jean-Paul Sartre σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.

Το έργο αποτελεί μια φαρσο-σάτιρα, όπως ο ίδιος ο Sartre αναφέρει σε συνέντευξή του, που αναπαράγει τη δομή της κοινωνίας. Με το έργο αυτό απομυθοποιείται το άσπιλο πρόσωπο μιας συγκεκριμένης μερίδας του Τύπου, των ισχυρών ανθρώπων-εκπροσώπων της κάθε κοινωνίας. Με το «Νεκρασόφ» ο Sartre είχε την πρόθεση να προσεγγίσει την κωμωδία στην παράδοση του θεατρικού είδους από τον Αριστοφάνη. Έτσι αντλεί έμπνευση από πρόσωπα της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας της εποχής του για να συνθέσει μία πολιτική σάτιρα με γόνιμο σκηνικό χιούμορ και διαχρονική επικαιρότητα. Τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στην αλήθεια που συχνά αναγκάζεται να κρύβεται και στο ψέμα που μπορεί ακόμα και να καθορίσει μία φαινομενική πραγματικότητα με την εναλλαγή ταυτοτήτων και ρόλων, διαμορφώνουν το σκηνικό για μία θεατρική παρτίδα με πολλούς και απρόβλεπτους παίκτες…


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ελίνα Νταρακλίτσα

Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου


ΠΑΙΖΟΥΝ:

Βασίλης Οικονόμου, Έλη Δρίβα, Πάνος Ζουρνατζίδης, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Κατερίνα Κοντομάρκου, Χριστίνα Τούμπα, Έφη Τούμπα, Μιχάλης Ταμπούκας, Ανδρέας Ζήκουλης, Αιμιλιανή Αβραάμ, Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ, Κωνσταντίνος Λούκας, Μαρία Μουρελάτου, Αγγελική Νομικού, Μαρίνα Μπεσίρη.


Εργαλεία προσβασιμότητας περιεχομένου παράστασης για ΑμεΑ:


Διερμηνεία  Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποΐτη.

Υπέρτιτλοι

Ακουστική περιγραφή: Θανάσης Παπαντωνόπουλος.

Πληροφορίες: www.distheater.gr




ΓΡΑΝΑΔΑ

Γιάννη Καλαβριανού

Το φως από το φεγγάρι, φτάνει στη γη σε 1 δευτερόλεπτο, ενώ από τον ήλιο σε 8 λεπτά. Άρα στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε τον ήλιο όπως είναι σήμερα, αλλά όπως ήταν 8 λεπτά πριν. Μία εικόνα κυριολεκτικά από το παρελθόν…

Τέσσερα χρόνια μετά το  Αβελάρδος και Ελοϊζα, ο νικητής του Βραβείου «Κάρολος Κουν Δραματουργίας ελληνικού έργου» για το Γιοι και Κόρες, επανέρχεται με τη συγγραφή ενός νέου έργου, για το κρυμμένο παρελθόν μιας οικογένειας, τα αστέρια που λάμπουν και χάνονται, την ιστορία της Ιωάννας της Τρελής, μιας βασίλισσας χωρίς βασίλειο και τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές μας για πάντα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Βίντεο: Κωστής Παυλόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου

Δραματολόγος: Αντώνης Σολωμού

Ιστορικός σύμβουλος: Ελένη Δρίβα

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Sforaris

Εκτέλεση παραγωγής: Ζωή Μουσχή


ΠΑΙΖΟΥΝ:

Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιώργος Γλάστρας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου, Έφη Σταμούλη

Σε video: Λυδία Φωτοπούλου


ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

 


ΚΑΣΣΥ – Αντρέα Φλουράκη

Τέσσερις γυναίκες σκηνοθέτιδες,  αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν από κοινού την Κάσσυ με τέσσερις διαφορετικές ηθοποιούς. Είναι μια καλλιτεχνική επιλογή αλλά και μια χειρονομία γυναικείας συνύπαρξης.

Η Ελένη Δημοπούλου, η Κίρκη Καραλή, η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και η Κυριακή Σπανού φτιάχνουν το σκηνοθετικό κουαρτέτο.

«Οι γυναίκες πάντα σκαρφίζονται μια μέθοδο διάσωσης, γι αυτό και ονομάζονται γυναίκες» λέει η Κάσσυ.

Μέσα σε ένα σύγχρονο εφιάλτη, η φωνή της Κάσσυ, που είναι σε κατάσταση σοκ, μας αφυπνίζει.  Ένα πρόσωπο που εμπνέεται από την αρχαία Κασσάνδρα, ζει τον τρόμο ενός  δυστοπικού παρόντος και επιμένει να πιστεύει στο λόγο, ακόμα κι αν κανείς δεν την πιστεύει, ή μήπως την πιστεύει…

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

 


 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2018

Πόσοι, νέοι κυρίως καλλιτέχνες αδυνατούν κάθε χρόνο να δείξουν τη δουλειά τους δημόσια; Πόσος κόσμος που κινείται σε αυτό το ευρύ φάσμα της τέχνης όπου εγκλείονται χωρίς να περιορίζονται, ο χορός, η εικαστική δημιουργία και τόσα άλλα, δεν βρίσκει τρόπο να παρουσιάσει τους καρπούς πολύμηνου μόχθου; Αλλά και πόσο χρήσιμο είναι να ανακαλύπτουμε συνεχώς μέσα στην οικονομική κρίση, δημιουργούς που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα ψύχραιμα και με καλλιτεχνικά κριτήρια…

Το ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ με την καινούργια σε όλα τα επίπεδα διεύθυνση και διαχείριση του, ανοίγει τις αίθουσες του τον Ιούνιο του 2018 και προσκαλεί τους δημιουργούς να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Χωρίς όρια στο θέμα, την ιθαγένεια των καλλιτεχνών και των κειμένων, το πιστοποιητικό γεννήσεως ή την προϋπηρεσία αλλά με στόχο τη δημιουργία μιας φιλόξενης πλατφόρμας πάνω στην τέχνη του θεάτρου.

Πολύ σύντομα στην ηλεκτρονική σελίδα του θεάτρου μας θα έχετε πληροφορίες για αυτήν την πρωτοβουλία καθώς και για τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων.

Οκτώ παραστάσεις θα αποτελέσουν για ένα μήνα τον κορμό της θεατρικής αυτής πλατφόρμας και μία από αυτές, η καλύτερη με κριτήρια εγκυρότητας, θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ τον επόμενο χρόνο.

Μέχρι στιγμής αυτά. Θα ακολουθήσει περισσότερη πληροφόρηση.

Μείνετε κοντά μας. Το νέο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ ήρθε όχι μόνο για να φιλοξενήσει ήδη γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και να συστήσει νέους, ταλαντούχους, δημιουργούς.


Καλλιτεχνική διεύθυνση

Αντώνης Κούφαλης


Από Μηχανής Θέατρο

www.amtheater.gr

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τκ 10436

Τηλέφωνο: 210 5232097

apomixanis.theatro@gmail.com

Προπώληση εισιτηρίων στο 210 5232097

και στο www.viva.gr/tickets

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.