H Καραϊνδρου στο Παρίσι για τον Theo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Τη δική μας Ελένη Καραΐνδρου θα υποδεχθεί τη Δευτέρα (4 Ιουνίου) η μεγάλη σάλα του « Théâtre de la Ville» στο Παρίσι. Η μεγάλη δημιουργός και συνοδοιπόρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου στα κινηματογραφικά του ταξίδια , αφού έντυσε μουσικά τις μεγαλύτερες παραγωγές του συνοδευόμενη από τρεις σολίστες συνεργάτες της, τον Βαγγέλη Χριστόπουλο  (όμποε), τον Ρενάτο Ρίπο (βιολοντσέλο) και τον Ντίνο Χατζηϊορδάνου (ακορντεόν) θα βρεθούν στην Πόλη του Φωτός για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις με τίτλο «Chantiers d’ Europe»(=μονοπάτια της Ευρώπης) με αφιέρωμα στην Ελλάδα και την Ιταλία.

To αφιέρωμα στην χώρα μας ξεκινά με την ανάγνωση του σεναρίου του Θόδωρου Αγγελόπουλου «La poussière du Temps»  (=H Σκόνη του Χρόνου). Στο τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη συμμετέχουν πέντε ηθοποιοί με κορυφαία την Irène Jacob.

Η Ελένη Καραΐνδρου θα παρουσιάσει θέματά της από τη «Σκόνη του Χρόνου», παίζοντας η ίδια στο πιάνο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Théâtre de la Ville και την France Culture θα ηχογραφηθεί ζωντανά και θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 22:15.

Η εκδήλωση θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα του Théâtre de la Ville στις 4 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. και έχουν προσκληθεί προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από όλη την Ευρώπη. Οικοδεσπότες της   της βραδιάς θα είναι η συγγραφέας και δημοσιογράφος Laure Adler και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.            

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.