«Συμμαχία» για την Ελλάδα με τις ξένες αρχαιολογικές σχολές

tatiana_karapanayioti_dieythintes_ksenon_archaiologikon_scholon
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η υπ. Πολιτισμού συνάντησε τους διευθυντές των σχολών και ζήτησε τη στήριξή τους στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της χώρας μας

Η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη με τους διευθυντές των ξένων αρχαιολογικών σχολών

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Εκτιμώντας την προσφορά των ξένων αρχαιολογικών σχολών στον τομέα της έρευνας, αλλά και συνυπολογίζοντας πως οι διευθυντές τους αγαπούν την Ελλάδα, τους κάλεσε στο γραφείο της, στη Μπουμπουλίνας, και συνομίλησε μαζί τους επί δίωρο.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός. Κατ’ αρχάς η ενημέρωση για το ανασκαφικό και ερευνητικό έργο που επιτελούν οι σχολές και τα ινστιτούτα στην ελληνική επικράτεια. Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη και η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, ενημερώθηκαν για τα υπό εξέλιξη ερευνητικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Διαβεβαίωσαν τους διευθυντές ότι η στενή και εποικοδομητική συνεργασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Ταυτοχρόνως, η υπουργός ζήτησε από τους καλεσμένους της τη στήριξή τους στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της Ελλάδας στις χώρες τους.

Οι διευθυντές των σχολών εξέφρασαν στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ την αγάπη τους για την Ελλάδα, στην οποία κατοικούν, και μετέφεραν εμπειρίες και εντυπώσεις που ανταλλάσσουν καθημερινά με ξένους επισκέπτες. Οπως επεσήμαναν, το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες έχει μερικώς ανατραπεί. Ολο και περισσότεροι πολίτες από τις χώρες τους ζητούν στοιχεία και πληροφορίες για τα ελληνικά νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς μας.

Η κα Καραπαναγιώτη τούς ευχαρίστησε για τα φιλελληνικά τους αισθήματα και για το σημαντικό έργο που επιτελούν διδάσκοντας και αναδεικνύοντας την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι καθ΄ ύλην αρμόδιες διευθύντριες του ΥΠΠΟΤ Μ. Βλαζάκη – Ανδρεαδάκη, Ν. Διβάρη – Βαλάκου και Ε. Γερούση.

Συνεργασία ΥΠΠΟΤ – ΕΡΤ

Η ενίσχυση της συνεργασίας του ΥΠΠΟΤ με την ΕΡΤ για την προβολή της θετικής εικόνας της χώρας και του Τουρισμού στο εξωτερικό συζητήθηκε χθες μεταξύ της υπουργού, Τ. Καραπαναγιώτη, και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχη.

Συζητήθηκε η ανάληψη δράσεων από την ΕΡΤ, όπως π.χ. η προώθηση συνεργασίας με την EBU για τη διανομή μέσω του δικτύου της διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ, η συνεργασία με το κανάλι TV5 Monde και το Euronews, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη διαφημιστικών μηνυμάτων του ΕΟΤ στο πρόγραμμά του κ.ά.

ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Εννέα το πρωί με τέσσερις το απόγευμα θα είναι ανοιχτά καθημερινά τα μουσεία της χώρας, στο πλαίσιο του θερινού ωραρίου. Εως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και κατανομής του εποχικού προσωπικού, για την ομαλότερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεννόηση με την ομοσπονδία των εργαζομένων και το σωματείο αρχαιοφυλάκων, κατέληξε στη διαμόρφωση του θερινού ωραρίου.

Οι αρχαιολογικοί χώροι θα συνεχίσουν να είναι ανοικτοί από τις 8 π.μ έως τις 3 μ.μ. Εξαιρούνται χώροι όπως η Ακρόπολη, η Επίδαυρος, οι βασιλικοί τάφοι στις Αιγές, ο χώρος και το Μουσείο της Πέλλας και το Ακρωτήρι Σαντορίνης, η Κνωσός και η Σπιναλόγκα, που έχουν πιο διευρυμένο ωράριο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.