Ιρλανδέζικο μπουζούκι και φλαμένκο στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων

trio_dalute
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οκτώ συναυλίες με καλλιτέχνες και συγκροτήματα από διαφορετικές χώρες, στην πλατεία Αέρηδων της Πλάκας, έως τις 10 Ιουλίου

Σε ένα λιμάνι γεμάτο ήχους και ρυθμούς από ολόκληρο τον κόσμο θα μετατραπεί για ένα μήνα ο κήπος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων.

Εκεί, στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Αέρηδων της γραφικής Πλάκας, ξεκίνησε ένας κύκλος μουσικών εκδηλώσεων, αποτελούμενος από οκτώ μουσικές βραδιές με καλλιτέχνες και συγκροτήματα από διαφορετικές χώρες, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Η έναρξη έγινε με το «Trio Daulute», ένα μουσικό σχήμα από την Κρήτη, το οποίο προσέγγισε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα πλούσια μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.

Σήμερα τη σκυτάλη θα πάρουν οι «Κέλτοι», μια ομάδα Ελλήνων μουσικών που ασχολούνται με την κέλτικη μουσική παράδοση. Προσεγγίζουν και αποδίδουν μελωδίες από την Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Βρετάνη, χρησιμοποιώντας και αυθεντικά όργανα της συγκεκριμένης μουσικής παράδοσης, όπως το ιρλανδέζικο μπουζούκι.

Το φινάλε θα γίνει στις 10 Ιουλίου με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Carousel»

Ακολουθεί στις 12 του μήνα η ζωντανή εμφάνιση του δεξιοτέχνη στο ούτι Αλέκου Βρέτου, η μουσική του οποίου αποτελεί ένα κράμα αραβικής, τζαζ και λάτιν μουσικής. Θα αυτοσχεδιάσει χρησιμοποιώντας μελωδίες που έχει «συλλέξει» από τα ταξίδια του στην Ανατολή, τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική.

Το πάθος και τη μαγεία της τσιγγάνικης τζαζ παράδοσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία που θα δώσει το συγκρότημα «Gadjo Dilo», στις 26 Ιουνίου. Το πρόγραμμά τους θα βασίζεται σε εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Rein-hardt.

Η Μέι Φερνάντεζ από την Ανδαλουσία έχει αναλάβει να μεταφέρει στην Αθήνα το πάθος του φλαμένκο μέσα από τη συναυλία που θα δώσει στις 28 Ιουνίου. Σε συνεργασία με την ελληνοϊσπανική ομάδα «Ronda al Alba» θα μεταφέρει το κοινό της στον μαγικό κόσμο του φλαμένκο μέσα από τον χορό και το τραγούδι.

Στις 29 Ιουνίου, το μουσικό σχήμα «Anton Pann» από τη Ρουμανία θα παίξει μουσικές της πατρίδας του με εμφανείς επιρροές από τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο, ενώ στις 6 Ιουλίου θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη.

Ο διάσημος Βέλγος τρομπετίστας Jeroen Berwaerts, οι χάλκινοι πνευστοί Ivan Bosnjak και Zeljko Kertez από την Κροατία, κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας Croatian National Theater και το σύνολο χάλκινων πνευστών «Hellenic Brass» θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Giovanni Gabrieli.

Το φινάλε θα γίνει στις 10 Ιουλίου με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Carousel» που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τη Σικελία και την Κορσική έως την Ισπανία και την Πορτογαλία.
ΧΑΛΚΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ

Το σύνολο χάλκινων πνευστών «Hellenic Brass» αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς κρατικών ελληνικών ορχηστρών.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.