Λονδίνο: Ανακάλυψαν ερείπια θεάτρου της εποχής του Σαίξπηρ

london_shakespeares_curtain_theatre
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια σημαντική ανακάλυψη που κατατάσσεται στις πιο σημαντικές του είδους τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησαν αρχαιολόγοι στο Λονδίνο φέρνοντας στο φως τα ερείπια του «Θεάτρου Αυλαία» το οποίο άνοιξε για το κοινό το 1577 παρουσιάζοντας έργα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ για πρώτη φορά.

Αυτό που πέτυχαν οι ερευνητές του Μουσείου Αρχαιολογίας του Λονδίνου είναι να φέρουν στο φως τμήμα του προαυλίου του θεάτρου και των θεωρείων στη διάρκεια των ανασκαφών τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Το Ελισαβετιανό Θέατρο εντοπίστηκε πίσω από μια παμπ στην περιοχή Σόρντιτς στο Ανατολικό Λονδίνο, ενώ διεξάγονταν εργασίες ανάπλασης.

Εχοντας περάσει στην αιωνιότητα υπό την περιγραφή «αυτό το ξύλινο Ο» στον πρόλογο του «Ερρίκου του 6ου» του πολυγραφότατου Σαίξπηρ, ο χώρος αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα των πρώιμων σαιξπηρικών θεάτρων. Το «Θέατρο Αυλαία» λειτουργούσε υπό τη διοίκηση του Τζέιμς Μπάρμπεϊτζ και αποτελούσε το «σπίτι» του Θιάσου του Σαίξπηρ «Οι άντρες του Λόρδου Τσάμπερλεν» από το 1597 μέχρι το άνοιγμα του Γκλομπ δύο χρόνια αργότερα.

Το θέατρο εξαφανίστηκε από τα ιστορικά ντοκουμέντα το 1622 αλλά εικάζεται ότι συνέχισε να λειτουργεί μέχρι το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου 20 χρόνια μετά. Τα έργα «Ερρίκος ο 6ος» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» έκαναν εκεί την πρεμιέρα του, ενώ έως σήμερα η ακριβής τοποθεσία του στην περιοχή παρέμενε μυστήριο. Το πρόγραμμα των αρχαιολόγων προβλέπει περαιτέρω ανασκαφές στο σημείο, ενώ οι ίδιοι τονίζουν ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ερείπια είναι εξαιρετική ώστε οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν τις εργασίες που θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση του κοινού ξανά στο θέατρο. Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέσα στο 2012.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το 2008 ανακάλυψαν στην ίδια περιοχή «Το Θέατρο». Παρείχε τη σκηνή του για την πρώτη εμφάνιση του Σαίξπηρ ως μέλους του θιάσου του λόρδου Τσάμπερλεν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.