Η Καλαμάτα χορεύει κι εφέτος

18o_festival_chorou_kalamatas
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού πραγματοποιείται από 12 ως 19 Ιουλίου στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Τις σταθερές που έχει θεσμοθετήσει τα τελευταία χρόνια ως προς την επιλογή των καλλιτεχνών τους οποίους φιλοξενεί διατηρεί το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί μεταξύ 12-19 Ιουλίου στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Βίκυς Μαραγκοπούλου και παρότι οι δυσκολίες της χώρας έχουν επηρεάσει την διάρκεια και τον αριθμό των παραστάσεων, εντούτοις το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο διατηρείται ενώ η επένδυση στο καλλιτεχνικό όραμα συνεχίζεται. Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν εφέτος σε δύο χώρους, το Αμφιθέατρο του Κάστρου και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κ. Παναγιώτης Νίκας στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος στις 12 Ιουνίου, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ολοκληρώνεται και το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να εγκαινιαστεί.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θ΄ανοίξει με τη νέα παράσταση του διάσημου γάλλου χορογράφου Φιλίπ Ντεκουφλέ υπό τον τίτλο “Panorama” (12,13/7 Αμφιθέατρο Κάστρου). Παραμένοντας στο γαλλικό περιβάλλον του σύγχρονου χορού η διοργάνωση παρουσιάζει εφέτος για πρώτη φορά στην χώρα μας τον Πιερ Πιγκάλ- έναν δημιουργό ο οποίος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στο ευφυές κινησιολογικό του λεξιλόγιο- και την παράσταση “Press” (14,15/7 ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ).

Την σκυτάλη θα πάρει ο Νοτιοαφρικανός Γκρέγκορι Μακόμα με την νέα του παραγωγή “Exit/Exist”, μια παράσταση για έναν χορευτή, έξι μουσικούς και το πνεύμα ενός προγόνου (15/7, Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας). Η κύπρια χορογράφος Λία Χαράκη με το «Tune Ιn» θα εμφανιστεί στις 16/7 ενώ την ίδια βραδιά η Σοφία Μαυραγάνη με το «Autogoal» καταπιάνεται με το θέμα της σχέσης αθλητή-προπονητή.

Στις 18/7 η Μαριέλα Νέστορα παρουσιάζει το Α-ΜΙ, μια παράσταση με θέμα το πώς “διαβάζει” ο θεατής την κίνηση των χορευτών στη σκηνή ενώ την επόμενη ημέρα η αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος Πατ Κάτερσον θα ερμηνεύσει το Trio A της Υβόν Ράινερ στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Ο επίλογος του εφετινού φεστιβάλ θα γραφεί την ίδια ημέρα με την παράσταση της Πατρίσιας Απέργη “EraPovera”. Δύο ακόμη ελληνικές συμμετοχές θα ανακοινωθούν σύντομα μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, αφηγήσεις, μαθήματα χιπ χοπ και συζητήσεις με τους καλλιτέχνες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.