Μουσική και θέατρο από το «Φεστιβάλ του Λόφου»

alkistis_protopsalti_evanthia_rempoutsika2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μικρούτσικος, Φαραντούρη, Πρωτοψάλτη, Μαχαιρίτσας αλλά και «Δον Ζουάν», «Ιππής» και «Το μεγάλο μας τσίρκο» συναντιούνται στο Φεστιβάλ

Στις 17 Ιουλίου στο «Φεστιβάλ στον Λόφο» θα δώσουν συναυλία η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, παρουσιάζοντας τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ «Για πού τραβάς ελπίδα»

Ενδιαφέρουσες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κάποιες από τις οποίες ανεβαίνουν για πρώτη φορά, θα φιλοξενήσει το «1ο Φεστιβάλ στον Λόφο». Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης αλλά και στους επισκέπτες να απολαύσουν την τέχνη σε συνδυασμό με ένα υπέροχο, φυσικό περιβάλλον. Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη του προσπάθεια, παρ’ όλα αυτά το «Φεστιβάλ στον Λόφο» φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να αποτελεί και τα επόμενα χρόνια σημείο αναφοράς στο εγχώριο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ επικεντρώνεται σε δύο βασικούς άξονες, τη μουσική και το θέατρο. Από το μουσικό μέρος του προγράμματος ξεχωρίζει η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και της Μαρίας Φαραντούρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου.

Ο σημαντικός Ελληνας συνθέτης και η ερμηνεύτρια των μεγάλων δημιουργών θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή. Γιατί, παρότι έχουν κοινές μουσικές καταβολές και έχουν διαγράψει και οι δύο καριέρα πολλών χρόνων, δεν είχε τύχει ποτέ μέχρι τώρα να βρεθούν πλάι πλάι σε μια ζωντανή βραδιά. Και σίγουρα η πρώτη τους αυτή συνάντηση θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μαζί τους θα είναι και ο Γιάννης Κούτρας.

Στον ίδιο χώρο, στις 17 Ιουλίου, θα δώσουν συναυλία η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, οι οποίες θα παρουσιάσουν ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια από το πρόσφατο, κοινό άλμπουμ τους με τίτλο «Για πού τραβάς ελπίδα». Στον Λόφο θα τραγουδήσουν επίσης ο Μιχάλης Τζουγανάκης (11/7), αλλά και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Δημήτρη Σταρόβα και τη Ζηνοβία Αρβανιτίδη.

Οσον αφορά τις θεατρικές εκδηλώσεις, στις 2 Ιουλίου θα κάνει πρεμιέρα στο Βεάκειο η παράσταση «Οξω απ’ την παράγκα», της θεατρικής ομάδας «Ξυπόλητο Τάγμα», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μποσταντζόγλου, Παύλο Ορκόπουλο, Αθω Δανέλλη κ.ά. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο «Δον Ζουάν, η επιστροφή», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη (3/7), το υπέροχο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τον Γιώργο Αρμένη και με τη συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου (6/9), αλλά και τους «Ιππής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.