Το «Μεγάλο μας τσίρκο» από το ΚΘΒΕ

megalo_mas_tsirko_kthve
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρεμιέρα κάνει στις 28 του μήνα, μετά την αναβολή του χειμώνα, το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Σ. Χατζάκη, με τον Στ. Ξαρχάκο διευθυντή επί σκηνής της πολυμελούς ορχήστρας και τους Γ. Αρμένη, Τ. Νούσια, Μ. Ασλάνογλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ιστορία

Μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας.

Η Τουρκοκρατία, η Επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Οθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκου-μέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

Το «Μεγάλο μας τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο Αθήναιον.

Ο Στ. Ξαρχάκος έγραψε τη μουσική της παράστασης και ο Ε. Σπαθάρης επιμελήθηκε τα σκηνικά. Πρωταγωνιστές ήταν η Τζ. Καρέζη, ο Κ. Καζάκος, ο Δ. Παπαγιαννόπουλος, ο Χρ. Καλαβρούζος και ο Τ. Περλέγκας, ενώ τα τραγούδια ερμήνευε ο Ν. Ξυλούρης.

Μετά την πρεμιέρα στο Θέατρο Δάσους η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα και θα κάνει στάση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ε. Δρίνη, η χορογραφία του Δημ. Σωτηρίου, και εκτός από τους τρεις πρωταγωνιστές παίζουν ακόμη οι: Κ. Μπάκα, Δ. Μορφακίδης, Γ. Καραμφίλης, Αλ. Τσακίρης, Χρ. Νίνης, Μ. Γούναρης, Ν. Μαγδαληνός κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.