Η παράσταση «Όξω απ’ την παράγκα» στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

okso_ap_tin_paragka_theatro_veakeio_peiraias
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε έναν ξεχωριστό χώρο, στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός «Ξυπόλητο Τάγμα» ανοίγει τα φτερά του για τη θερινή θεατρική περίοδο.

Γιατί από εκεί αρχίζει το πανελλήνιο ταξίδι της λαϊκής όπερας «Οξω απ’την παράγκα» σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου. Ταυτόχρονα σηκώνει την αυλαία του «1ου Φεστιβάλ στον Λόφο» αφού η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο ενός πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί φέτος στο Βεάκειο θέατρο.

Τριάντα εννέα περίπου χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Κ. Καζάκος σκηνοθετούσε τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο ως «Καραγκιόζη» στην περίφημη παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο». Και νά που σήμερα ο Καραγκιόζης έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με την εξουσία… Αυτή τη φορά σε κείμενο του Τάσου Κώνστα και με τον Τάκη Βαμβακίδη στον ρόλο του κεντρικού ήρωα.

Στην εν λόγω παράσταση οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο µπερντές βγαίνει στο σανίδι και µε ζωντανή, επί σκηνής µουσική, γίνεται ένα µε το κοινό. Μια «καραγκιοζέϊκη» τραγική κωµωδία αλλά µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους µικρούς και µεγάλους φίλους (και όχι µόνο) του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη, ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισµένου»,.

Εκτός του Βαµβακίδη, στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουµπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, οι Καραγκιοζοπαίχτες Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης και οι μουσικοί Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ουµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.

Ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός «Ξυπόλητο τάγµα» έχει ιδρυθεί από καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών και το «Οξω απ’την παράγκα» είναι η πρώτη δηµιουργία του, μια σύµπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (µε µπερντέ και φιγούρες), της υποκριτικής (µε τον Καραγκιόζη και την παρέα του έµψυχους επί σκηνής) και της μουσικής (µε την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι µε κλασικά τραγούδια).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.