Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

evropaiki_imera_mousikis_orchestra_opera
Facebook
Twitter
LinkedIn

Όπερα στον Kήπο, τζαζ κάτω από την Ακρόπολη

582 εκδηλώσεις, 7 χορωδίες, 8 φιλαρμονικές, 22 ορχήστρες, 56 DJ, 187 καλλιτέχνες στους φετινούς εορτασμούς σε 193 σημεία της Ελλάδας

Την Πέμπτη από τις 8 το βράδυ, στους κήπους του Μεγάρου, θα εμφανιστούν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, οι «Swing Shoes» κ.ά.

Παρά τα έντονα προβλήματα και την αστάθεια που ταλανίζουν την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής που έχει καθιερωθεί, η 21η Ιουνίου, θα γιορταστεί και φέτος δίνοντας μια ανάσα μελωδίας, ομορφιάς και αισιοδοξίας. Για πέντε ολόκληρες ημέρες, από σήμερα έως τις 23 του μήνα, η Ελλάδα θα πλημμυρίσει απ’ άκρη σ’ άκρη της από μελωδίες, τραγούδια και ρυθμούς.

Στους φετινούς εορτασμούς θα συμμετέχουν 5 περιφέρειες και 25 πόλεις. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν, σε 193 διαφορετικά σημεία, 582 μουσικές δωρεάν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 7 χορωδιών, 8 φιλαρμονικών ορχηστρών, 22 ορχηστρών, 56 DJ, 187 καλλιτεχνών και ερμηνευτών. Στην Αθήνα, μουσικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Αβησσυνίας, Βαρνάβα, Μοναστηρακίου, Θησείου και Ασωμάτων αλλά και στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το Δελφικό Ωδείο και τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας – Λίλιαν Βουδούρη.

Η Γιορτή της Μουσικής θα γιορταστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τις 8 το βράδυ, όσοι επιθυμούν μπορούν να πάνε στους καταπράσινους κήπους του Μεγάρου και να απολαύσουν, εντελώς δωρεάν, ένα καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, το Κουϊντέτο Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι «Swing Shoes» κ.ά.

Στο μεταξύ τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με τη μεγάλη συναυλία που θα δώσουν μεθαύριο, στις 8.30 το βράδυ, στου Φιλοπάππου. Εκεί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τέσσερα διαφορετικά μουσικά σχήματα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Big Band θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έντεχνα, τζαζ και κλασικά έργα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σε ένα άλλο σημείο της πόλης, στον Εθνικό Κήπο, στις 6 το απόγευμα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει μια συναυλία με αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ στην ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου, στην Πλάκα, στις 9.30 το βράδυ, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και το Jass Brass Quintet θα παρουσιάσουν έργα Πιατσόλα, Μορικόνε, Μπερνστάιν κ.ά.

250 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Στην υλοποίηση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης θα συμβάλουν 120 χορηγοί επικοινωνίας, 250 εθελοντές συντονιστές και 350 υποστηρικτές – συνεργάτες.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.