Κινηματογραφικά Νέα από την Κωστούλα Τωμαδάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένας έρωτας αταξικός και ανέφικτος δυναμιτίζει τα όρια των τάξεων και την κατάρρευση των αστικών μύθων.  ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΡΟΦΟΥ, είναι μια εξαιρετική γαλλική κωμωδία που δεν εκβιάζει το συναίσθημα.  

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ, διασκεδαστική κωμωδία για τις μέλλουσες μαμάδες που καλούνται να` αντιμετωπίσουν` μια εγκυμοσύνη.

ΠΙΡΑΝΧΑΣ 3DD,Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, τα πιράνχας επιστρέφουν  σε ένα sequel με διπλάσια δράση. 

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ, μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

του Φιλίπ Λε Γκουέ

με τους Φαμπρίς Λουσινί, Σαντρίν Κιμπερλέν

{youtube}vukz985WqOU{/youtube}


η ιστορία: Παρίσι,1962. Ο Ζαν Λουί Ζουμπέρ, ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σούζαν και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους. Όμως ο κόσμος τους θα έρθει τα πάνω κάτω , όταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους μετακομίζει μια πολύχρωμη και ζωηρή παρέα από Σπανιόλες , που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην πολυκατοικία. 

Ο Ζαν Λουί θα συνδεθεί αναπάντεχα μαζί τους, ιδιαίτερα με τη γοητευτική ανιψιά της Μαρία, τη νέα υπηρέτρια της οικογένειας του, που θα τον κάνουν να εκτιμήσει τις χαρές της ζωής.

η άποψη μας: Μια από τις πιο προκλητικές και επίκαιρες ταινίες της χρονιάς υπογράφει ο Γκουέ και ξεβολεύει το θεατή επιμένοντας να ωθεί τις καταστάσεις μαζί με τις σκέψεις μας. Κατορθώνοντας να ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά, αρνούμενος να προσθέσει οτιδήποτε εκτός των απαραίτητα μεταμορφώνει την ταινία σε ένα πραγματικό διαμάντι.

Η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα δίνει την αφορμή για μια εξαιρετική παραβολή πάνω στη πάλη των τάξεων αλλά και την στέρηση των ατομικών δικαιωμάτων. Καθώς μας βυθίζει σιγά σιγά στην απόλαυσή του κρατά το ενδιαφέρον ως το τελευταίο λεπτό.

γκρο πλαν:στις Σπανιόλες υπηρέτριες που κερδίζουν με την μαγική αθωότητά τους.    

Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος

του Κερκ Τζόουνς

με τους Κάμερον Ντιαζ, Τζένιφερ Λόπεζ

{youtube}7FZzF6C-qUk{/youtube}


η ιστορία: πέντε ζευγάρια που οι ζωές τους αλληλοσυνδέονται, βλέπουν την πραγματικότητά τους να γίνεται άνω κάτω εν όψει της επικείμενης άφιξης ενός μωρού….Λίγο προτού γίνουν γονείς , η τηλεπερσόνα-γκουρού του fitness Τζουλς και ο διάσημος χορευτής Έβαν ανακαλύπτουν ότι η έντονη ζωή τους δεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης. Η συγγραφέας και  λάτρης των μωρών, Γουέντι, συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλές που έδινε στις μέλλουσες μητέρες προσκρούουν σθεναρά στις επιθυμίες των ορμονών της τώρα που είναι έγκυος ,ενώ ο άντρας της , Γκάρι, βρίσκεται ξαφνικά να ανταγωνίζεται τον πατέρα του, ο οποίος περιμένει δίδυμα από την κατά πολύ νεώτερη γυναίκα του, Σκάιλερ. Η φωτογράφος Χόλι είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθετήσει ένα παιδί αλλά ο σύζυγός της , Άλεξ, έχει τις αμφιβολίες του. Και οι Ρόζ και Μάρκο καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμοσύνη προτού καλά-καλά κάνουν σχέση.

η άποψη μας: Πετυχημένη κομεντί που περιγράφει τα διαφορετικά είδη εγκυμοσύνης μέσα από αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες που βιώνουν παράλληλα μια εγκυμοσύνη. Βασισμένο  σε ένα εγχειρίδιο εγκυμοσύνης που πούλησε 35 εκατομμύρια αντίτυπα, το φιλμ διηγείται τις ιστορίες πέντε διαφορετικών ζευγαριών. Ιδιαίτερα πετυχημένο το καστ με τη Λόπεζ και Ντιαζ να κλέβουν την παράσταση.

γκρο πλαν: στη χημεία ανάμεσα στους ηθοποιούς  που απογειώνει την ταινία. Λόπεζ και Σαντόρο αλλά και το ζευγάρι Ντιαζ και Μόρισον.    

Πιράνχας 3D Η Επιστροφή

του Στάνλε`ι` Κράμερ

με τους Σπένσερ Τρέισι,Σίντε`ι` Πουατιέ

{youtube}SkF5VMRJGek{/youtbe}


η ιστορία: Έχοντας ξυπνήσει κι έχοντας σκορπίσει τον τρόμο κατά τη διάρκεια του spring break στη λίμνη Victoria ,το σμήνος των πεινασμένων πιράνχα κινείται αντίθετα στο ρεύμα και κατευθύνεται προς το γεμάτο κόσμο “Big Wet “ water park.

η άποψη μας:Τα σαρκοφάγα πιράνχα επιστρέφουν σπέρνοντας  τον τρόμο στο πέρασμα τους. Συνέχεια στην παρανο`ι`κή ταινία τρόμου με τον Κρίστοφερ Λόιντ στο ρόλο του εκκεντρικού ειδικού των πιράνχας και τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ να κάνει τον σελέμπριτι  ναυαγοσώστη 

στο θαλάσσιο πάρκο Big West . Όπως θα καταλάβατε  ατέλειωτη δράση, αίμα και διεστραμμένο χιούμορ για τους φανατικούς του είδους.

γκρο πλαν: στα ψαράκια. Πάνω από 150 μοντέλα των οδοντωτών πλασμάτων  έφτιαξε ο ειδικός των εφέ Γκάρι Τάνικλιφ. 

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ  (1957)

του Λίο ΜακΚάρε`ι`

με τους Κάρυ Γκραντ, Ντέμπορα Κερ


η ιστορία: o Νίκι Φεράντε, γνωστός playboy κι ερασιτέχνης των τεχνών, συναντά την Τέρι ΜακΚέι στο υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο σχετίζονται με κάποιον άλλο.

Μετά από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων επάνω στο πλοίο,

γνωρίζονται καλύτερα. Όταν η Τέρι συνοδεύει τη Νίκι, στην επίσκεψη του στη γιαγιά του, που τυχαίνει να βρίσκεται κοντά στο σπίτι της, αλλάζει ο τρόπος που την κοιτάζει. 

Συμφωνούμε να συναντηθούν σε έξι μήνες στην κορυφή του Empire State Building αν έχουν καταφέρει και οι δύο να έχουν τελειώσει τις σχέσεις τους.

η άποψη μας: η ταινία θεωρείται μια από τις πιο ρομαντικές όλων των εποχών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Πρόκειται για το ριμέικ  της ταινίας του 39 , “Love Affair“ με τους Α`ι`ρίν Ντουν και Τσαρλς Μπόγιερ. Ο ΜακΚάρε`ι` χρησιμοποίησε το ίδιο σενάριο, ενώ το τραγούδι που ακούγεται στους τίτλους της αρχής  συνέβαλλε  σημαντικά στην επιτυχία της ταινίας.

γκρο πλαν:στο τραγούδι “An Affair to Remember “ 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.