Μουσικές εξομολογήσεις στο Badminton

andriana_babali
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σπανός, Κωχ, Πλάτωνος, Χατζηνάσιος, Μαυρουδής, Ξυδάκης και πολλοί ακόμα Ελληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν «Προσωπικές διαδρομές»

Aνδριάνα Μπάμπαλη, Νίκος Ξυδάκης και Γεράσιμος Ανδρεάτος αφηγούνται «Προσωπικές διαδρομές»

Οι καριέρες, οι σημαντικοί μουσικοί σταθμοί, οι συνεργασίες δεκάδων Ελλήνων ερμηνευτών, μουσικών και δημιουργών θα ξετυλιχθούν το φετινό καλοκαίρι στο μουσικό προαύλιο του Θεάτρου Μπάντμιντον. Εκεί, στο δροσερό αυτό περιβάλλον, θα φιλοξενηθεί, από τις 3 Ιουλίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το μεγάλο Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής με γενικό τίτλο «Προσωπικές Διαδρομές».

Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, προσκάλεσε καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές γενιές και εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη, να παρουσιάσουν στο κοινό μια αναδρομή στη μέχρι τώρα μουσική πορεία τους επιλέγοντας εκείνες τις μουσικές στιγμές που οι ίδιοι κρίνουν πως είναι οι πιο σημαντικές.

Κάποιοι από αυτούς έχουν πίσω τους πολλά χρόνια πορείας, μας έχουν χαρίσει πάρα πολλά αγαπημένα τραγούδια και έχουν συνδέσει το όνομά τους με μια ολόκληρη εποχή. Δημιουργοί όπως ο Γιάννης Σπανός, που θα φιλοξενηθεί στη σκηνή του Μπάντμιντον στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, η Μαρίζα Κωχ και η Λένα Πλάτωνος, που θα διηγηθούν την προσωπική μουσική τους ιστορία στις 13 και 14 Ιουλίου, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος θα οδηγήσει το κοινό μέσα από τις νότες του πιάνου του στις 27 και 28 Ιουλίου, ο Νότης Μαυρουδής, που θα παίξει με την κιθάρα του τις πιο αγαπημένες μελωδίες του στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου έχοντας μαζί του τη Γιώτα Νέγκα, ο Νίκος Ξυδάκης, που θα μαζέψει όλα τα κομμάτια της πολύπλευρης μουσικής του προσωπικότητας στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Την προσωπική μουσική τους «εξομολόγηση» στο κοινό θα κάνουν και καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, οι οποίοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν σημαντικά πράγματα και να βάλουν τη δική τους πινελιά στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Ερμηνευτές όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος (5/7), η Καλλιόπη Βέττα (12/7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη (17, 18/7), ο Κώστας Μακεδόνας (20, 21/7), ο Βασίλης Λέκκας (24, 25/7), η Μελίνα Τανάγρη (12, 20/9), η Σαβίνα Γιαννάτου (18,19/9). Αλλά και σημαντικοί μουσικοί που με το ταλέντο και τη φαντασία τους έχουν κατακτήσει το κοινό τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Οπως ο καταξιωμένος πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος, που θα ανοίξει το Φεστιβάλ με τα δύο ρεσιτάλ που θα δώσει στις 3 και 4 Ιουλίου, και οι Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Haig Yazdjian και Μάκης Αμπλιανίτης που θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους στις 10 και 11 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κάθε καλλιτέχνης θα έχει ως κεντρικό άξονα την προσωπική του δισκογραφία αλλά και τα τραγούδια που έχουν προκύψει μέσα από συνεργασίες που έχει κάνει κατά καιρούς. Η τιμή των εισιτηρίων για όλες τις μουσικές βραδιές είναι 15 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα Public και Forthnet.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.