Ξεπερνούν τους 1.800 οι νεκροί στο Νεπάλ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στους 1.805 νεκρούς αυξήθηκε αλματωδώς ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού ο οποίος έπληξε χθες το Νεπάλ, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο Μπανγκλαντές.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ κάλεσε άλλες χώρες να αποστείλουν βοήθεια για να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό, το χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 81 χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ, οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι 4.718.

Δεκαεπτά σοροί έχουν ανασυρθεί από μια κατασκήνωση βάσης στο Έβερεστ που επλήγη από μια τεράστια χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε χθες στο Νεπάλ, στη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της ορειβασίας στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Άλλοι 61 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μέρος της κατασκήνωσης επλήγη από τη χιονοστιβάδα, δήλωσε ο Ανγκ Τσερίνγκ Σέρπα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας του Νεπάλ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νωρίτερα, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης του ινδικού στρατού είχε αναφέρει ότι ανέσυρε 18 σορούς από το Έβερεστ.

Το υπουργείο τουρισμού του Νεπάλ ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους δέκα από τους θανάτους, αλλά εκπρόσωπός του είπε ότι θεωρεί βέβαιο πως ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Ελικόπτερα που είχαν αναχωρήσει νωρίτερα σήμερα από το Κατμαντού για να μεταφέρουν τους τραυματίες προσγειώθηκαν στο Έβερεστ, αν και καθυστέρησαν λόγω του άσχημου καιρού, καθώς υπήρχαν νεφώσεις στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.