Έφυγε ο Δημήτρης Έξαρχος

demetres_eksarchos1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Το μαρτύριο του 57χρονου σκηνοθέτη Δημήτρη Έξαρχου τελείωσε. Η ψυχή του πέταξε χθες στον δημιουργό του και απελευθερώθηκε.

Ο γιος του παλιού καλού πρωταγωνιστή του θεάτρου Θόδωρου Έξαρχου , που η μοίρα τον καταδίκασε να μείνει παράλυτος μετά από ένα τροχαίο τα τελευταία 10 χρόνια νοσηλευόταν στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη. Για αυτό και η οικογένειά του ζητά σε όσους παραβρεθούν στην κηδεία του αντί για αποστολή στεφανιού να διαθέσουν τα χρήματα στο Άσυλο Ανιάτων.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Έξαρχος τον Μάρτιο του 1999 βρισκόταν στην Κρήτη και προσπαθώντας να αποφύγει έναν πεζό, ενώ ο ίδιος επέβαινε στη μηχανή του, κατά την πτώση χτύπησε άσχημα στο κεφάλι , με αποτέλεσμα να παραμείνει κατάκοιτος 12 ολόκληρα χρόνια . Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα στην ομιλία του, αφού μετά μεγάλης δυσκολίας μπορούσε να αρθρώσει λόγο.

Ο Δημήτρης Έξαρχος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στην Αγγλία. Ως σκηνοθέτης άφησε το στίγμα του σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα την δεκαετία του ΄80. Μέχρι σήμερα συζητείται ο τρόπος που μετέφερε στη σκηνή για την «Ερωφύλη» του Γεωργίου Χορτάτση για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Δημήτρη Έξαρχου θα τοναποχαιρετήσουν σήμερα στις 11 το πρωί από το Νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.