Ηχητική Συνέντευξη: Η Χ.Αλεξίου και η Δ.Γαλάνη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για τη μαγική τους συνεργασία που θυμίζει «κυβέρνηση σύνθεσης», την καριέρα τους και την κατάσταση της χώρας μίλησαν οι δύο μεγάλες Ελληνίδες ερμηνεύτριες στον Νίκο Χατζηνικολάου, που τις φιλοξένησε στο στούντιο του realfm 97.8.

Οι Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη αναπόλησαν τις εποχές των δισκάδικων αν και επεσήμαναν ότι είναι πολύ σημαντικό με τη Realnews η δισκογραφική τους δουλειά να φθάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε σπίτι. 

Όσον αφορά την «κυβέρνηση συνεργασίας» που πέτυχαν οι δυο τους πολύ πριν από την κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων , η Χάρις Αλεξίου ανέφερε ότι σε μία μουσική συνεργασία συνειδητοποιείς ότι μοιράζεσαι και τον πολιτισμό του άλλου, «αυτά πάνε μαζί, η αρχηγία είναι ‘μαζί’». Όσον αφορά την πολιτική κυβέρνηση συνεργασίας υπερθεμάτισε «Αυτό που κάνουν οι πολιτικοί είναι η ωραιότητα της δικής μας δουλειάς, η σύνθεση προγράμματος, η σύνθεση κυβέρνησης και των κομμάτων γίνεται για το καλό της χώρας». «Ανατριχιάζω και γελάω και λυπάμαι, από ρεζίλι σε ρεζίλι θα πάμε» είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την άποψή της για την πολιτική κατάσταση.

{youtube}hUizBlN5Jxg{/youtube}

Η Δήμητρα Γαλάνη, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι μένει άναυδη: «Λείπει ο στόχος στην πολιτική, εμείς έχουμε έναν στόχο. Δεν είναι η καριέρα της Αλεξίου και της Γαλάνη… Λείπει ο στόχος και το περίεργο είναι ότι ο τόπος στενάζει για πρόγραμμα και στόχο… Μένω άναυδη από αυτά που ακούω. Περί αριστεράς, περί δεξιάς, όλοι μιλάνε και εγώ μένω άναυδη. Έχει καταρρεύσει το σύμπαν κι εγώ μένω άναυδη. Υπάρχει έλλειμμα σοβαρό ακόμη και έλλειμμα νοημοσύνης πιστεύω». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Αν θέλουν να δώσουν κουράγιο στον κόσμο, κάνουν το αντίθετο. Βυθίζουν συνεχώς και δημιουργούν μαύρο μπροστά που φέρνει απελπισία στον λαό». 

{youtube}Svi5ijb5efc{/youtube}

Σχετικά με τον ρόλο τους ως συνθέτριες, η καθεμία έδωσε τη δική της άποψη. Η Χάρις Αλεξίου σημείωσε ότι έγραψε τραγούδια που η ίδια δυσκολεύτηκε να τραγουδήσει, καθώς «οι στίχοι και το μέτρο των στίχων με οδηγούν σε μελωδία που δεν σκέφτομαι πώς θα πάει…». 

Η Δήμητρα Γαλάνη ανέφερε πως η άποψη του πατέρα της ότι «δεν γράφουμε μουσική όταν δεν έχουμε θεωρητική κατάρτιση» την είχε «μπλοκάρει». Επιπλέον όσον αφορά τα τραγούδια που έχει δώσει σε άλλους καλλιτέχνες είπε: «Επειδή είναι δικό σου το τραγούδι το καμαρώνεις κι όταν ο κόσμος το τραγουδάει δεν είναι ποιος το έκανε επιτυχία. Όταν αγαπιούνται τα τραγούδια δεν είναι δικά μας είναι του κόσμου!».

Η Realnews αυτής της Κυριακής κυκλοφορεί με το ολοκαίνουργιο CD της συνεργασίας της Χάρις Αλεξίου και της Δήμητρας Γαλάνη. Όπως και οι δύο ανέφεραν, το διπλό cd τους είναι «το ρεπερτόριο που ξεκινά από τα πρώτα μας τραγούδια μέχρι σήμερα , μέχρι αυτό που είμαστε σήμερα. Είναι δύο cd, είναι όλες οι μεγάλες επιτυχίες, είναι τα τραγούδια σταθμός στην πορεία μας αλλά και η ατμόσφαιρα της ίδιας της παράστασης, τραγούδια που γράψαμε εμείς οι ίδιες και τα παρουσιάσαμε μαζί».

H κασετίνα με το 1ο CD αυτή την Κυριακή αποκλειστικά με τη Realnews 

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσαν οι Δ.Γαλάνη και η Χ.Αλεξίου στον Νίκο Χατζηνικολάου

Real news

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.