Η επιφάνεια του πλανήτη Άρη σε μια μεγάλη πανοραμική φωτογραφία

planet_mars_photo_small
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια από τις καλύτερες φωτογραφίες του Άρη πήρε το εξερευνητικό όχημα Opportunity το οποίο βρίσκεται στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ουσιαστικά η σύνθεση 817 φωτογραφιών που ελήφθησαν από τις 21 Δεκεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 8 Μαΐου του 2012. Η τοποθεσία που βρίσκεται το Opportunity ονομάζεται Greeley Haven και στην συγκεκριμένη περιοχή τώρα είναι χειμώνας.

Η λήψη είναι 360 μοιρών και σύμφωνα με τη NASA τα χρώματα δεν είναι ακριβώς αυτά που είναι στην πραγματικότητα καθώς κάποια μπλε και κόκκινα έχουν ενταθεί για να γίνει διαχωρισμός των διάφορων υλικών στην επιφάνεια του Άρη. Όπως και να έχει πάντως είναι η καλύτερη εικόνα της επιφάνειας του Άρη που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως στις 5 Αυγούστου ένα ακόμη όχημα το Curiosity πρόκειται να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Άρη.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση. (Σημ. μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να ανοίξει πλήρως αλλά αξίζει τον κόπο να περιμένετε.) 

(Προτείνεται η αποθήκευση της εικόνας ως αρχείο στον υπολογιστή σας, πατώντας τον συνδιασμό του πλήκτρου ALT με αριστερό κλίκ του ποντικιού στον παραπάνω στον σύνδεσμο / link) * Avecnews 

Πηγή: www.defencenet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.