Νέα των δημόσιων media… (12/07/2012)

ert_ktirio2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των δημόσιων media…

Μουρούτης: “Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου…”

Νέα επικριτική αναφορά του συμβούλου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη για δύο εκπομπές της ΕΡΤ, που έχουν φιλοξενήσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα. “Πρωινή Ενημέρωση και Κούλογλου, πρέπει να διδάσκονται στις σχολές δημοσιογραφίας για την διεισδητικότητα των ερωτήσεών τους…”, αναφέρει ο Γ. Μορούτης, στο Twitter πριν από λίγη ώρα, σε συνέχεια της πρώτης του αναφοράς του για “τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ”, τα οποία “δίνουν τις τελευταίες τους παραστάσεις”.

Με αυτή τη λογική, άραγε, θα αναλάβει την ΕΡΤ, ο Νίκος Σίμος;

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

“Ανησυχητικό δείγμα γραφής και προθέσεων” επιθέσεις Μουρούτη εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη

Ανησυχητικό δείγμα γραφής και προθέσεων από συνεργάτη του πρωθυπουργού, απέναντι σε δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, αποτελούν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Γιώργου Μουρούτη. Οι παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, γίνονται πλέον καθημερινά στόχος του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και διευθυντή του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ειρωνικά, απαξιωτικά και συχνά υβριστικού περιεχομένου σχόλια μέσω tweeter αμφισβητεί την δημοσιογραφική επάρκεια και το ήθος τους, εξαπολύοντας μάλιστα και απειλές για το εργασιακό τους μέλλον στη δημόσια τηλεόραση. Ως δημοσιογράφοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, την ελευθερία του δημοσιογραφικού λόγου, τη συνταγματική λειτουργία και την ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Μουρούτης πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη που απορρέει από τις θεσμικές του ιδιότητες.

Απέναντι απο την εξουσία είναι η δημοσιογραφία

Τη μία, ο Κώστας Αρβανίτης, από τη συχνότητα της ΝΕΤ είναι στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της προηγούμενης κυβέρνησης, για τις ερωτήσεις του. Την άλλη, δέχεται τις επικρίσεις του στενού συνεργάτη του επόμενου πρωθυπουργού, πάλι για τις ερωτήσεις του.

Μήπως τελικά κάνει καλά τη δουλειά του;

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.