Νέα των media… (14/07/2012)

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Για λίγους το ψηφιακό παιχνίδι στην TV

Ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο διαμορφώνει η μετάβαση η διακοπή αναλογικού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών στην Αττική, στις 20 Ιουλίου, από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού. Πραγματοποιείται χωρίς η κυβέρνηση να έχει χορηγήσει άδειες υπό τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα (!) και εδραιώνει τους παρόχους δικτύου Digea και ΕΡΤ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του Alter να εκπέμψει ξανά.

Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό είναι σημαντική καθώς σύμφωνα με Digea «αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας». Πρακτικά αυτό σημαίνει με δεδομένη την ψηφιακή εκπομπή από το Κέντρο της Αίγινας, πως αναλογική τηλεόραση, θα βλέπει ένα μικρό μέρος των κατοίκων του λεκανοπέδίου, που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας. Η διακοπή του αναλογικού σήματος στο σημείο δεν έχει ακόμη οριστεί.

Αρχικά στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1, ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής Η ΕΡΤ – λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων – θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012. Μαζί με τα εθνικής εμβέλειας θα εκπέμψουν ψηφιακά και οι περιφερειακοί Πρόκειται για τους σταθμούς High, Nickelodeon, Attica, Extra, MTV, Mad, Sport TV, 0-6, Kontra, Blue Sky, Channel 9, Τηλεάστυ, Body in Balance Sunny Channel.

Πηγή: http://media-industry.blogspot.gr/2012/07/tv_13.html#more

“Ναι” στο Mega από το ΧΑΑ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Πράσινο φως για την αύξηση κεφαλαίου στο Mega! Eνέκρινε, χθες, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της “Τηλέτυπος” για τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και για την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.A.

Θ. Μαυρίδης: Δεν ενδιαφέρεται ο Θεοχάρης για την “Ελευθεροτυπία”

“Λένε ότι ο Θεοχάρης θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για την “Ελευθεροτυπία”. Σας διαβεβαιώνω πως έχει σώας τας φρένας.Όχι δεν ενδιαφέρεται”. Ο Θανάσης Μαυρίδης, από το Capital.gr ανέλαβε να απαντήσει, μέσω twitter, πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το Θεοχάρη Φιλιππόπουλο για την “Ελευθεροτυπία”.

Φαίνεται πως η αναστάτωση που προκλήθηκε από το επιβεβαιωμένο δημοσίευμα του “Π” ήταν μεγάλη.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Τη Δευτέρα η διανομή των επιταγών κατάρτισης στους ανέργους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΗΕΑ(13.07.2012)

Από τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012, θα αρχίσει η διανομή των Επιταγών Κατάρτισης ( trainning vouchers ) στους ανέργους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΠΗΤ που έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης υψηλής τεχνολογίας 300 ωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ).

Η παράδοση των Vouchers θα γίνεται στους ίδιους τους ωφελούμενους με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή ταυτότητας μέλους των Ενώσεων, ή διαβατηρίου, μαζί με τη δήλωση του ΚΑΥΑΣ και με την υπογραφή σχετικών υπευθύνων δηλώσεων.

Οι Επιταγές Κατάρτισης θα παραδίδονται καθημερινά από τις Γραμματείες των Ενώσεων Συντακτών από τις 09.00-14.00, από 16/7/2012 έως τις 14/8/2012.

Σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο Διαχείρισης του Έργου κ. Μάνο Αμελίδη στα τηλέφωνα της Γραμματείας της ΕΣΗΕΑ, 210-3675400.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Καταδικάζουμε τις απειλές του Μπομπ Τράα (ΔΝΤ) κατά του Ζώη Τσώλη”(Βήμα”)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

«Η ΕΟΔ καταδικάζει τις απειλές, που εκτόξευσε ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ότι θα διακόψει την ενημέρωση εφημερίδας, επειδή δημοσιογράφος της αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του.

Η απειλή διατυπώθηκε από τον κ. Μπομπ Τράα, ανώτερο αξιωματούχο της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο οποίος αντέδρασε με αυτό τον τρόπο σε ρεπορτάζ του Ελληνα δημοσιογράφου Ζώη Τσώλη, της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ο Ζώης Τσώλης στις 24 Ιουνίου, δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ στην εβδομαδιαία εφημερίδα, που περιελάμβανε πληροφορίες και στοιχεία για την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια σε ορισμένα υπουργεία, παρά τις αντίθετες επιταγές του μνημονίου, που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο δημοσιογράφος προσκλήθηκε για να συναντηθεί με τον κ. Μπομπ Τράα, ο οποίος απερίφραστα τ o υ ζήτησε να αποκαλύψει «πώς βρήκε» τα σχετικά έγγραφα, που χρησιμοποίησε στο άρθρο του. Στη συνέχεια, ο Τράα απείλησε ότι θα σταματήσει την ενημέρωση προς την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν άλλες εφημερίδες, οι οποίες «μεταφέρουν με ακρίβεια» τα στοιχεία, που τους παρέχουν.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο είναι ανάρμοστη και επικίνδυνη για το επάγγελμα, η απαίτηση να αποκαλύψει ένας δημοσιογράφος την πηγή από την οποία έλαβε ακριβή στοιχεία παραβιάζει ξεκάθαρα θεμελιώδεις κανόνες της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

«Τη στιγμή που τα διεθνή και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα επιβάλλουν χάρη της λιτότητας, τη συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων στους Ελληνες, εμείς πιστεύουμε ότι η κοινωνία πρέπει να ενημερώνεται για ότι συμβαίνει και ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να εργάζονται χωρίς πιέσεις και χωρίς φόβο», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Ο Ζώης Τσώλης είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ μέλους της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία προειδοποιεί επισημαίνοντας ότι «επιπλέον, αυτή η συμπεριφορά προσβάλλει σύσσωμο τον ελληνικό Τύπο».

Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καλούν τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τον κ. Τράα, να σεβαστούν την ελευθερία του Τύπου και τα επαγγελματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων».

Επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στο Σωτήρη Πουλόπουλο

Απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ (12.07 2012)

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012, στα επί της οδού Ακαδημίας 20 γραφεία του, υπό την προεδρεία της προέδρου Μιμής Τουφεξή και με την παρουσία των τακτικών μελών, Παύλου Γερακάρη και Πάνου Τσίρου, των αναπληρωματικών μελών Μηνά Παπάζογλου και Γιώργου Αξελού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εξετάσει την από 23.11.11 έφεση του συν. Σωτήρη Πουλόπουλου κατά της υπ’ αριθμ. 11/2011 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου. (Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση δόθηκε στις 09.02.12 και δεύτερη δόθηκε στις 17.05.12. Ελλείψει απαρτίας στην πρώτη συνεδρίαση (30.05.12) η απόφαση ελήφθη στις 31.05.12, οπότε διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία).

Το ΔΠΣ έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο τον συν. Σωτήρη Πουλόπουλο, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 6, παρ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, Kαι του επέβαλε με ψήφους 3 έναντι 2 επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Από τη μειοψηφία, ένα μέλος πρότεινε τη διατήρηση της πρωτόδικης ποινής, δηλαδή την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών, ενώ το άλλο μέλος πρότεινε την προσωρινή διαγραφή ενός μηνός.

Όλη η απόφαση στο http://www.esiea.gr/gr/index.html

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=20992#more-20992

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Απεργία στην “Ισοτιμία”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (12.07.2012)

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα « isotimia . gr » από τις 4 μ.μ. της Παρασκευής, 13 Ιουλίου 2012 έως τις 4 μ.μ. του Σαββάτου, 14 Ιουλίου 2012.

Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την παρατεταμένη ασυνέπεια, που έχει επιδείξει η εργοδοσία της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και έχουν υπερβεί κάθε όριο ανοχής και καλοπιστίας περιμένοντας να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας της εφημερίδας.

Οι Ενώσεις ζητούν:

Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών (εξόφληση Μαΐου και Ιουνίου) των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και την ιστοσελίδα « isotimia . gr ».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

5ήμερη απεργία στον Alpha 989!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9» και μετά την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της τελευταίας κατά την διάρκεια της διαβούλευσης στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε την κήρυξη: 5ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η του Σαββάτου 14ης Ιουλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98.9» με αιτήματα :

Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού, κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. Επιπροσθέτως ο ένας διώκεται λόγω της ιδιότητός του ως συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98.9.

Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας και των πιέσεων στους εργαζόμενους.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία και των εκδικητικών απολύσεων που παραβιάζουν κατάφωρα το γράμμα, αλλά και το πνεύμα των αποφάσεων των αρμόδιων φορέων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.