180 ευρώ το κεφάλι για μια θέση στον…Ρέμο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απόψε, στο διάσημο στέκι της Ψαρούς, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και «κοσμικοί φαν» του νησιού θα ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να καθίσουν σε τραπέζι με… θέα τον δημοφιλή τραγουδιστή

Αλλοι κάνουν «μακροβούτια» στα συσσίτια κι άλλοι κλείνουν πρώτο τραπέζι… θάλασσα στο Nammos, πληρώνοντας 200 ευρώ μόνο για να εξασφαλίσουν μία θέση!

Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητεί απελπισμένα τα ισοδύναμα μέτρα που θα αποτρέψουν νέο «κούρεμα μισθών», η Μύκονος βρίσκεται στον… κόσμο της. Μάλιστα αυτός ο λαμπερός κι ανέμελος κόσμος ετοιμάζεται πυρετωδώς για το αποψινό μεγάλο πάρτι του Αντώνη Ρέμου, στο γνωστό μυκονιάτικο «στέκι για λίγους», το Νammos, στην παραλία της Ψαρούς.

Μόλις…180 ευρώ «το κεφάλι» για τους καθήμενους ή 15 ευρώ είσοδο για όσους αρκεστούν στην ορθοστασία του μπαρ προβλέπει ο τιμοκατάλογος της βραδιάς. Κοινώς κάποιοι δεν θα διστάσουν να ξοδέψουν τον μισό μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου για να καθίσουν σε τραπέζι με θέα τον? Ρέμο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ζευγάρι που θα? τολμήσει να κάνει κράτηση, θα δώσει 360 ευρώ μόνο για το φαγητό, ενώ εάν συνοδεύσει το δείπνο του με μία φιάλη κρασί που κοστίζει 150 ευρώ, τότε στην «ποδιά του Αντώνη» θα κατατεθούν τουλάχιστον 510 ευρώ! Παρ’ όλα αυτά, τα τραπέζια έχουν ήδη γίνει ανάρπαστα, ενώ οι σαμπάνιες και τα malt ουίσκι που αναμένεται να ρεύσουν άφθονα θα ανεβάζουν τους λογαριασμούς σαν τα ταξίμετρα.

Θριαμβευτική επιστροφή

Η οικονομική κρίση κάθε άλλο παρά ορατή είναι στον ορίζοντα της Μυκόνου, όπου θριαμβευτικά επιστρέφει ο Αντώνης Ρέμος, σαν τον «δολοφόνο στον τόπο του εγκλήματος».

Ενα «φορολογικό έγκλημα» που τελέστηκε σχεδόν τρία χρόνια πριν, όταν μια αντίστοιχη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή εμφανίστηκε να μην έχει κόψει κανένα εισιτήριο, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, την είχαν παρακολουθήσει περισσότερα από 1.500 άτομα, καθένα από τα οποία φέρεται να είχε δαπανήσει ποσό 150-250 ευρώ.

Θρυλείται ότι την υπόθεση κατήγγειλε στο ΣΔΟΕ συγγενής υπουργού εκείνης της περιόδου, που διαπίστωσε ότι το τραπέζι που είχε κρατήσει ημέρες πριν είχε καταληφθεί από άλλη παρέα. Από τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), κι ως εκ τούτου δεν υπήρξαν έσοδα!

Η υπόθεση εκείνη τέθηκε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας και σήμερα το βράδυ στις 11, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και «κοσμικοί φαν» του νησιού θα χαρούν τον Αντώνη Ρέμο και την επίκαιρη όσο ποτέ επιτυχία του «…κομμένα πια τα δανεικά»!

Οι «εκλεκτοί» του Nammos με το βαρύ πορτοφόλι πληρώνουν 180 ευρώ για ένα προκαθορισμένο μενού, εξαιρουμένων όμως των ποτών. Σε αυτό περιλαμβάνεται η σαλάτα του Nammos, καραβιδόψυχα, rie-bye και το επιδόρπιο.

Το ρεστοράν δέχεται περί τους 250 καθήμενους πελάτες, ενώ δεξιά και αριστερά θα συνωστιστούν οι όρθιοι που θα εξυπηρετηθούν από τα μπαρ.

Ανάλογα με τη ζήτηση, ίσως προστεθούν τραπέζια στον χώρο μπροστά στην παραλία. Εάν υπολογίσουμε περί τους 500 τους «συνδαιτυμόνες του Ρέμου», τότε μόνο από τις κρατήσεις ο τζίρος θα φτάσει κοντά στα 100.000 ευρώ με ανοδικές τάσεις.

Αλλωστε, εάν κρίνει κανείς από την πρώτη συναυλία του 2009, όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην Ψαρού, ο κόσμος και απόψε αναμένεται να είναι πολύς.

Η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο «Nammos» συγκέντρωσε τότε πλήθος φαν στην πιο must παραλία του «νησιού των ανέμων». Ο στενός και στριφογυριστός δρόμος ασφυκτιούσε και οι παρκαδόροι δεν προλάβαιναν να παρκάρουν τα θηριώδη SUV.

Γύρω από την πλωτή εξέδρα τα πρώτα τραπέζια είχαν κρατηθεί, όπως και τώρα, από επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κοσμικές παρέες. Η αφρόκρεμα των Αθηνών ήταν εκεί, ενώ υπήρξαν και «γαλαζοαίματοι» που διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν είχαν προλάβει… τραπέζι.

Ομως παρά την αρνητική δημοσιότητα που ακολούθησε εκείνη την πρώτη συναυλία, το στέκι του Ζαννή Φραντζέσκου δεν φάνηκε καθόλου να επηρεάζεται.

Μετά το πρόστιμο-μαμούθ των 4 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε, και παρά τις συμπληρωματικές δηλώσεις των ιδιοκτητών του θρυλικού «Nammos» που αναγνώρισαν ότι απέκρυψαν εισοδήματα 700.000 ευρώ, το γνωστό στέκι της Μυκόνου παραμένει στο ύψος του και τώρα, εν μέσω κρίσης.

Οι πελάτες εξακολουθούν να συνωστίζονται για μια ξαπλώστρα στην παραλία των rich & famous, οι αστακομαρονάδες και οι καραβιδόψυχες έχουν πάντα την τιμητική τους, και ο ήχος από τα decks του μπαρ έλκει σταθερά αυτούς που πληρώνουν, αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω τους.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

bibian@pegasus.gr

Η «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

Από 2 εκατ. έπεσε στα 3.000 € και μετά «πέταξε» στα 4 εκατ.

«Σε λάστιχο» μετατράπηκε το πρόστιμο για φοροδιαφυγή που επιβλήθηκε στο Nammos το 2009 και η υπόθεση παραμένει ακόμα ανοιχτή.Μέσα σε διάστημα 12 μηνών ο φάκελος με τις φορολογικές παραβάσεις του γνωστού μπαρ της Μυκόνου άλλαξε πολλά χέρια και υπηρεσίες και το πρόστιμο, από 2 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, στη συνέχεια κατέβηκε με ανεξήγητο τρόπο στα 3.000 ευρώ. Ωστόσο, ύστερα από επανέλεγχο της υπόθεσης εκτινάχθηκε στα 4 εκατ. ευρώ!

Η ιστορία ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 2009, όταν στο δημοφιλές κέντρο πραγματοποιήθηκε συναυλία του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, στην οποία έδωσαν το «παρών» προσωπικότητες του high society. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 1.500 άτομα, κάθε ένα από τα οποία φέρεται να κατέβαλε ποσό 150-250 ευρώ.

Δύο ημέρες αργότερα και έπειτα από καταγγελία κατέφθασαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ. Από τον έλεγχο που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρείας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη ή κανένα έσοδο από την εκδήλωση.

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου εντοπίστηκε σωρεία παραβάσεων από τους υπευθύνους του κέντρου που απέκρυψαν τεράστιο ποσό εσόδων από τη διοργάνωση της βραδιάς, με τις εκτιμήσεις των εφοριακών να προσδιορίζουν το πρόστιμο σε 2 εκατ. ευρώ.

Τον Αύγουστο το ΣΔΟΕ απέστειλε την έκθεση ελέγχου με το σύνολο των ευρημάτων στη ΔΟΥ Μυκόνου, καθώς και το σύνολο των ευρημάτων για τις φορολογικές παραβάσεις στον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή ελέγχου στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ενώ με εντολή εισαγγελέα ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδιοκτητών του γνωστού beach-restaurant.

Πέρασαν πάνω από 6 μήνες και δεν είχε εκδοθεί κανένα πόρισμα από την εφορία Μυκόνου, αλλά, ύστερα από πιέσεις των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, η εφορία, τον Φεβρουάριο του 2010, προσδιόρισε το πρόστιμο για τη «λαθραία» συναυλία στα 10.000 ευρώ. Μάλιστα αν το ποσό πληρωνόταν μέσα σε διάστημα 60 ημερών από την κοινοποίησή του στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, θα μειωνόταν στα 3.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπ. Οικονομικών, που διευκρίνιζε ότι το πρόστιμο δεν είναι οριστικό και δεν είναι το μοναδικό, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία ήδη έχει ξεκινήσει τακτικός έλεγχος και ότι το τελικό πόρισμα με το οριστικό πρόστιμο θα εκδιδόταν σε λίγες ημέρες.

Τελικά, τον Αύγουστο του 2010 το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε ότι φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.972.930 ευρώ, καταλογίστηκαν στο γνωστό μπαρ της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, έπειτα από τακτικό φορολογικό έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ για τις χρήσεις 2007-2008.

H έκθεση ελέγχου

Οπως διευκρινιζόταν στην ανακοίνωση, η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις του μπαρ διαβιβάστηκε από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων (ΣΔΟΕ) τον Αύγουστο του 2009 στη ΣΔΟΕ Μυκόνου, ενώ ακολούθησε και άλλος έλεγχος από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλογιστεί ποσό φόρων και προστίμων για το μπαρ, ύψους 2.694.098 ευρώ, ενώ, συνολικά, για όλες τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία καταλογίστηκαν 3.972.930 ευρώ.

Τα σχετικά φύλλα ελέγχου, οι πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου κοινοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της εφορίας Μυκόνου.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.