Κλείνει το γραφείο του Alpha – Καταχρηστική η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας

media_nea1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Κλείνει το γραφείο του ALPHA στη Θεσσαλονίκη

Πραγματική σφαγή στον ALPHA. Aνακοινώθηκε πως κλείνει το ανταποκριτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας χωρίς δουλειά περισσότερους από 20 εργαζόμενους

Πηγή: seleo.gr

ΕΙΙΡΑ: Πρόεδρος ο Π. Κωστάκης

Νέο ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθήνων. Πρόεδρος εξελέγη Παναγιώτης Κωστάκης (KISS FM) αντιπρόεδρος η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου ( ΕΝ ΛΕΥΚΩ ), γενικός γραμματέας η Αγγέλα Κακαουνάκη ( ΣΚΑΪ ), ταμίας ο Σταύρος Γεωργάκης ( GALAXY 92 ) και μέλη οι, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ( ATHENS DEE JAY ), Ανδρέας Γιαννίκος ( NRJ RADIO ) και Χρήστος Μπάρλας ( REAL FM . Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι, Κώστας Φωτόπουλος ( ΔΙΕΣΗ )Σπύρος Σταμούλης ( ΑΝΤΕΝΝA ) και Θάνος Ανδριόπουλος ( SFERA )

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

“Άργος”: Επικεφαλής ο Παναγιώτης Ψυχάρης

Νέο διοικητικό σχήμα και στο πρακτορείο διανομής Τύπου “Άργος” . Πρόεδρος εξελέγη στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο Παναγιώτης Στ. Ψυχάρης ενώ και επίσημα πλέον ανέλαβαν καθήκοντα οι Κ. Λαζαρίδης και Μ. Ηλιόπουλος. Οι αρμοδιότητές τους ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι του πρακτορείου θα είναι διακριτές, αφού ο κ. Μ. Ηλιόπουλος αναλαμβάνει το δίκτυο και τα logistics, ενώ ο κ. Κ. Λαζαρίδης αναλαμβάνει τους εμπορικούς και οικονομικούς τομείς.

Το ΔΣ αποτελείται πλέον από τους εξής: Παν. Ψυχάρης, Μαρ. Τεγοπούλου, Θεοχ. Φιλιππόπουλος, Αντ. Λυμπέρης, Κωστ. Λαζαρίδης, Μιλτ. Ηλιόπουλος, Νικ. Πεφάνης, Γ. Ανεμοδουράς, Π. Καπνιστός, Ανδρ. Κουρής.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21211#more-21211

Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Espresso

Συνέλευση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Espresso με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που καθυστερεί η εργοδοτική πλευρά. Στη συνέλευση πήραν μέρος κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, ενώ την επόμενη βδομάδα, θα ανακοινωθούν και οι κινήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Απόφαση Αρ. Πάγου: Καταχρηστική η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε καταχρηστική την εφαρμογή του συστήματος της εκ περιτροπής εργασίας, σε εργαζόμενους του ομίλου επιχειρήσεων, της εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, είχε επιβληθεί το Φεβρουάριο του 2011 στις εταιρίες «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» και «Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» και σε σύνολο 250 εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών υπαλλήλων, των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά» και των άλλων εντύπων του συγκροτήματος, με συνέπεια τις μειώσεις μισθών από 20%, έως 60%.

Οι απεργίες που είχαν πραγματοποιηθεί εκείνη την περίοδο, είχαν κριθεί από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης παράνομες, με το σκεπτικό ότι ανήκει στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη η ευχέρεια επιβολής της εκ περιτροπής εργασίας και ότι η απεργία δεν μπορεί να έχει αίτημα της επίλυσης μιας νομικής διαφοράς. Όμως το Εφετείο Θεσσαλονίκης όμως, ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση- κρίνοντας νόμιμη την απεργία – και το Ανώτατο Δικαστήριο την επικύρωσε. Η εξέλιξη αυτή δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, αναπλήρωση των εισοδημάτων που έχασαν, εξαιτίας των μειώσεων στους μισθούς τους.

Το σκεπτικό της απόφασης, του Β1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (αρ.468/2012), είναι ότι: %. «Με τον τρόπο αυτό μετακυλίστηκε από την εργοδοσία η αντιμετώπιση της οικονομικής ζημίας των επιχειρήσεών της για την επέλευση της οποίας ευθύνεται κυρίως, η ίδια και οι επιλογές των οργάνων της και όχι οι εργαζόμενοι, που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα έξοδα επιβίωσης της οικογένειάς τους».

Πηγή: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/

“Ελευθεροτυπία”: Δεκτή η ανάκληση της Προσωρινής Διαταγής για 250 εργαζόμενους

… Χ.Κ.Τεγόπουλος – Δικαστική Απόφαση – σχολιασμός …
*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

για Χ.Κ. Τεγόπουλος (“Ελευθεροτυπία”)

Δεκτή η ανάκληση της Προσωρινής Διαταγής για 250 εργαζόμενους

Με την από 19-7-2012 προσωρινή διαταγή του κου Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας ανακλήθηκε ως προς τους αιτούντες εργαζόμενους (περίπου 250 εργαζόμενους) η από 6-7-2012 προσωρινή διαταγή της κας Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας, που εκδόθηκε κατόπιν της με αρ. κατ. 119780/12261/5-7-2012 αίτησης της EWORX AE και με την οποία είχαν ανασταλεί προσωρινά οι ατομικές διώξεις των εργαζομένων κατά της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.
.
Από την πλευρά των εργαζόμενων και των πληρεξούσιων δικηγόρων τους διευκρινίζεται ότι η τυχόν άσκηση, εκ μέρους τους, ατομικών μέτρων διώξης ακόμη κι αναγκαστικής κατάσχεσης στην περιουσία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ουδόλως παρεμποδίζει ή βλάπτει τα δικαιώματα άλλων πιστωτών ή εργαζομένων ή οδηγεί σε προνομιακή ικανοποίησή τους, δεδομένου ότι οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας παρέχουν όλα τα εχέγγυα σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους υπόλοιπους πιστωτές για ν’ αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους και να ικανοποιηθούν σύμμετρα, ο καθένας ανάλογα με το αν διαθέτει ή όχι γενικό ή ειδικό προνόμιο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων (ως προς το προνόμιο των δεδουλευμένων), των ασφαλιστικών ταμείων και του ελληνικού δημοσίου.
.
Οι αιτούντες εργαζόμενοι εμμένουν ότι όλες οι δικαστικές και δικονομικές τους ενέργειες διέπονται από ήθος και συναδελφική αλληλεγγύη, αποκρούοντας οποιεσδήποτε άλλες «ερμηνείες» διαρρέουν.

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Πηγή: http://anasigrotisi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9871.html

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την έωλη και αμφιβόλου νομιμότητος απόφαση του εισαγγελέα, για επέμβαση της αστυνομίας στην «Χαλυβουργία Α.Ε.», προκειμένου να σπάσει η απεργία των εργαζομένων, εννιά μήνες μετά από την κήρυξή της.

Η απεργία που συνεχίζεται και με πρόσφατη συντριπτική πλειοψηφία των απεργών, με μυστική ψηφοφορία με κάλπη, αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 από τους 120 απολυμένους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. από τον Νοέμβριο είχε σταθεί στο πλευρό των απεργών της «Χαλυβουργίας Α.Ε.» και στήριζε τον αγώνα τους, παράλληλα με τον παρατεταμένο αγώνα των απεργών δημοσιογράφων στο Alter, Ελευθεροτυπία, Απογευματινή, Φίλαθλο, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά, Αγγελιοφόρο και σε όλα τα δημόσια (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γενική Γραμματεία) και δημοτικά μέσα.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, με την αστυνομική επέμβαση ξημερώματα στη «Χαλυβουργία Α.Ε.», φέρνουν στη μνήμη αλήστου μνήμης εικόνες και θέτουν τη χώρα μας εκτός του πολιτισμού, των ελευθεριών και των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τις αστυνομικές δυνάμεις από την «Χαλυβουργία Α.Ε.», να διατάξει την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων απεργών, και να εγγυηθεί τη συνέχιση του διαλόγου με την παρουσία του υπουργού Εργασίας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις και τους εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους απεργούς.

Όλοι στο πλευρό των απεργών

Της «Χαλυβουργίας Α.Ε.»

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.