«Μένουμε Ιόνια» από το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες»

menoume_ionia_pleiades1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με το σύνθημα «Μένουμε Ιόνια», το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» εξορμά στα Ιόνια νησιά με μια σειρά συναυλιών, που έχουν στόχο να αφυπνίσουν τις δημιουργικές δυνάμεις για την προβολή της ανεκτίμητης, φυσικής ομορφιάς της χώρας.

Την ερχόμενη Παρασκευή οι «Πλειάδες» θα εμφανιστούν στη Λευκάδα, το Σάββατο στην Ιθάκη, τη Δευτέρα 30 του μήνα και την Τρίτη 31 στη Ζάκυνθο, την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μεγανήσι και την Παρασκευή 3 Αυγούστου στην Κεφαλονιά.

Με οδηγό την πολυφωνία, την ομαδικότητα και το κέφι για τραγούδι, οι «Πλειάδες» προσκαλούν γηγενείς και τουρίστες σε μια ενεργητική συμμετοχή στο συναρπαστικό ταξίδι του ήχου, της μνήμης, της ζωής.
Aπό το 2006

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του είναι να συμβάλει, μέσα από την ανάπτυξη έντονης καλλιτεχνικής δράσης, στην προβολή της ελληνόφωνης πολυφωνίας της Ηπείρου, ώστε να αναγνωριστεί η αξία της και να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι εκείνοι που θα μπορέσουν να την υπηρετήσουν και να την παραδώσουν στις επόμενες γενιές.

Με σημαντική εμπειρία στη μελέτη και την ερμηνεία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τα μέλη του συνόλου -Αθηνά Γκούμα, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Ευτυχία Καβαλίκα, Δέσποινα Καλπενίδου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα, Ρούλα Τσέρνου- έχουν πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.