Επιστολή της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ / Ετοιμάζει νόμο για τα ΜΜΕ ο Κεδίκογλου

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ετοιμάζει νόμο για τα ΜΜΕ ο Κεδίκογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

σήμερα το μεσημέρι στις 14:00’ (27/07) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου & αντιπροσωπείας της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον κ. υφυπουργό υπόμνημα, που αφορούσε το σύνολο των θεμάτων του ιδιωτικού και δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού χώρου, που επείγει η επίλυσή τους.

Στο υπόμνημα αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η δημόσια όσο και η ιδιωτική ραδιοτηλεόραση καθώς και οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν από τη πλευρά της πολιτείας για τα Η.Μ.Μ.Ε.

Ο κ. υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρόσληψη των συν/φων με Σ.Ο.Χ. της Θεσσαλονίκης θ’ ακολουθηθεί και για τις προσλήψεις των υπολοίπων συν/φων με Σ.Ο.Χ., που εκκρεμούν, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε.

Για τα υπόλοιπα, δρομολογήθηκαν θεματικές συναντήσεις, που θ’ αφορούν εργασιακά, επιχειρησιακά και θεσμικά θέματα. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου που θα αφορά τα Μ.Μ.Ε. Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα συμμετάσχει θεσμικά σ’ αυτό το διάλογο με γνώμονα την ανάπτυξη, αξιοποίηση και βελτίωση μέσων και προσωπικού της δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης.

ΕΣΗΕΑ: “Να ανακαλέσετε όλες τις αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις, που έχετε λάβει”

Ο οποίος εισαγγελέας καλεί μάρτυρες για την υπόθεση των αποθεματικών. Και οι ενώσεις ακόμη δεν κατέληξαν τι είδους έλεγχος και από ποιούς θα γίνει για τα αποθεματικά. Και η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ακόμη δεν ξεδιπλώνει ολόκληρο το σχέδιο της. Και συγκεκριμένες παρατάξεις παρατάξεις κατηγορούν με νεφελώδεις ανακοινώσεις τη διοίκηση χωρίς επίσης να ανοίγουν τα χαρτιά και τα στοιχεία που έχουν, αν έχουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε χθες την ακόλουθη επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:

«Συνάδελφοι,

Στη τελευταία Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ήταν έκδηλη η δικαιολογημένη αγωνία και οργή των ασφαλισμένων του Ταμείου από τους χειρισμούς σας, την καταλήστευση των αποθεματικών αλλά και την εκφρασθείσα πρόθεσή σας για περικοπές σε παροχές, περαιτέρω αύξηση της εισφοράς με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων καθώς και την προώθηση σχεδίου ενοποίησης των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ.

Η Διοίκηση της Ενώσεώς μας, εκφράζοντας τη βούληση των μετόχων – μελών του Ταμείου, σας καλεί χωρίς καθυστέρηση, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως της 23/06/12, να ανακαλέσετε όλες τις αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις, που έχετε λάβει, για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επιβολή εισφορών ασθενείας 3% στους συνταξιούχους μέλη μας, την αύξηση της εισφοράς από 3% σε 6% καθώς και τις περικοπές παροχών κ.ά.

Οι αποφάσεις σας αυτές δεν στηρίζονται ούτε σε καταστατικές διατάξεις, ούτε σε νόμους, παρά μόνο στην αιφνιδιαστική απόφασή σας με την αίολη δικαιολογία ότι καταρρέει το Ταμείο μας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να δεχθεί σε καμία περίπτωση την αλλοίωση της μορφής του Ταμείου. Η μορφή του, ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητό του. Κάθε, δε, σκέψη για ενοποίηση με άλλο Ταμείο οδηγεί στην υπονόμευσή του και την τελική κατάργησή του. Για το λόγο αυτόν, κάθε τέτοια σκέψη είναι καταδικαστέα και κάθε ενέργεια, που έχει τέτοιο σκοπό θα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Καθιστούμε απολύτως σαφές ότι η ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αλλοίωση της σημερινής μορφής του ΕΔΟΕΑΠ. Ο χαρακτήρας του είναι ενιαίος και δεν θα δεχθούμε κανένα σχέδιο, που μειώνει τις σημερινές παροχές.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει ανοίξει ένα μέτωπο ενάντια στην ΕΣΗΕΑ, με αιχμή τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Αίσθηση έχει δημιουργήσει, επίσης, η προσπάθεια της Προέδρου του Οργανισμού, η οποία με δηλώσεις, συνεντεύξεις και αναληθείς ισχυρισμούς προσπαθεί να στοχοποιήσει μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και να αποποιηθεί τις ευθύνες της για όσα οι ασφαλισμένοι της καταμαρτυρούν.

Όσο δε τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ δε διαχωρίζουν τη θέση τους, έχουν ακεραία την ευθύνη τους και νομιμοποιούν με τη σιωπή τους, τα όσα η κυρία Πρόεδρος δηλώνει, αγνοώντας τις καταστρεπτικές συνέπειες που έχουν για τον Οργανισμό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε ζητήσει από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα τυχόν λάθη και παραλείψεις για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα αποθεματικά του Ταμείου μας. Σας καλούμε δε, για μία ακόμη φορά, να μας αποστείλετε όλα τα στοιχεία και τα συνοδευτικά έγγραφα για τα αποθεματικά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ταμείου και ό,τι άλλο απαιτείται προκειμένου να γνωρίζουμε τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στο Ταμείο.

Το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι κυρίαρχο και οι αποφάσεις του δεσμευτικές για όλους μας. Και αυτές τις αποφάσεις πρέπει να εφαρμόσετε, γι’ αυτό και η παρουσία και συμμετοχή μας αύριο, στη σύσκεψη, που συγκαλείτε, κρίνεται ότι εξυπηρετεί σκοπούς επικοινωνιακού χαρακτήρα από την πλευρά σας, που ως στόχο έχει την ανατροπή των αποφάσεων της Γ.Σ., τις οποίες δεν εφαρμόζετε».

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html#more

To 13,57% του Ρέστη στο ΔΟΛ στη Millenium Bank

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΛ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. ανακοινώνει ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ MILLENIUM BANK Α.Ε.. την 24.7.2012 έγινε κάτοχος 1.408.056 δικαιωμάτων ψήφου επί μετοχών της εταιρείας μας , ήτοι ποσοστού 13,57%. Σύμφωνα με τη δήλωση της ανωτέρω εταιρείας τα εν λόγω δικαιώματα ψήφου μεταβιβάστηκαν σε αυτήν από την εταιρεία BENBAY LIMITED .

Για την ανωτέρω μεταβολή υποβλήθηκε σήμερα (27.7.2012) στην Εταιρία μας, αντίγραφο του ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ TR-1 που απεστάλη από τον υπόχρεο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αρ. πρωτ. 10388 27/7/2012, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Αναζητείται λύση για την “Espresso”

Τρόπο να αποδεσμευτεί ένας από τους δεσμευμένους λογαριασμούς και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αναζητάει η διοίκηση του Πέτρου Κυριακίδη για την ΝΕΠ Εκδόσεις. Η αναφορά αυτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Γ. Σουβατζή και της ΕΠΗΕΑ. Οι απώλειες από την απεργία στην “Espresso” είναι μεγάλες, καθώς κάθε μέρα η εφημερίδα χάνει 12.000 ευρώ από τις πωλήσεις μέσω του πρακτορείου κι άλλα 17.000 ευρώ από τη διαφήμιση. Οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες και δεν έλαβαν ούτε επίδομα άδειας βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Απεργία σε “Ισοτιμία” και isotimia.gr ως τη Δευτέρα

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Αναβολή των ατομικών συμβάσεων στον Alpha

Παράταση ολίγων ημερών στην απαίτηση υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών ανήγγειλε η διοίκηση μετά την αντίδραση των εργαζομένων στο κανάλι του Alpha. Η εκπρόσωπος του καναλιου Μάχη Ζησίδου μετέφερε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την πρόθεση των εργαζομένων για άμεση 24ωρη απεργία, οπότε κι αυτή προκηρύχθηκε για αύριο Παρασκευή. Αποκαλύφθηκε πως ο Δ.Τσαλαπάτης είχε στα χέρια του το ιδιωτικό συμφωνητικό του ραδιοφώνου του Alpha εδώ και καιρό. Εκεί βέβαια η υπόθεση για τους δημοσιογράφους έχει ήδη τελειώσει. Στην τηλεόραση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με την ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας η διοίκηση ανήγγειλε παράταση ως τις 22 Αυγούστου και η απεργία για αύριο ανεστάλη. Παραμένει το λουκέτο στο γραφείο του Alpha στη Θεσσαλονίκη και οι εκεί 18 απολύσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, αποφάσισαν να αναστείλουν την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012, στην τηλεόραση του « ALPHA ».
Οι Ενώσεις οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη γραπτή δέσμευση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού, να αποσύρει έως τις 22 Αυγούστου τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία επιχειρεί να καταργήσει τα συλλογικά δικαιώματα και να μειώσει τους μισθούς των συναδέλφων.

Την αναστολή της απεργίας ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο κανάλι του “ ALPHA ” προκειμένου και οι ίδιοι μαζί με τα Σωματεία τους, μετά τη λήξη των θερινών αδειών, να τοποθετηθούν συλλογικά και συνολικά απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η ιδιοκτησία του σταθμού.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/alpha_26.html#more

48ωρη απεργία στον ΑΝΤ1 FM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Ε.Ρ. ενημερώθηκαν για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, που εντελώς αιφνιδιαστικά πραγματοποίησε η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού
«ANTENΝA RADIO 97,2» σήμερα, συνεχίζοντας έτσι τις κατά μήνα κλιμακωτές απολύσεις, που στοχεύουν στην απαξίωση του εργασιακού δυναμικού και στην υποβάθμιση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ραδιοφωνικού σταθμού.

Αυτή τη φορά η Διοίκηση του Σταθμού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με την απόλυση τεσσάρων δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και της συνδικαλιστικής εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., καθώς και δύο ηχοληπτών, παρά την πολυετή προσφορά όλων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων, αντιδρώντας άμεσα στις νέες αυτές απολύσεις αποφάσισαν, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου 28 Ιουλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO 97,2»

Και ζητούν

Την άμεση ανάκληση των παρανόμων και καταχρηστικών απολύσεων των έξι συναδέλφων.

Επισημαίνουμε ότι στο συντακτικό προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού παραμένουν μόνο πέντε (5) δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχουμε ήδη ενημερώσει, για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού ώστε να επέμβει άμεσα για να διασφαλιστούν τα όσα ορίζει η άδεια παραχώρησης της συχνότητας στην Εταιρία.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Απεργία στην «Ισοτιμία» και στην isotimia.gr

Δεν είχαν σκοπό, όπως αποδεικνύεται, οι νέοι διαχειριστές της εφημερίδας του Λ. Λαυρεντιάδη “Ισοτιμία” να πληρώνουν για τους μισθούς των εργαζομένων. Και να πεις πως είναι πολλοί. Έβγαλαν το φύλλο Κυριακή από Σάββατο για να μην έχει ανταγωνισμό η “Αξία”, μπήκαν σύμβουλοι οι της “Αξίας”, έκαναν τα δημοσιεύματα τους, πήρας τις αγωγές τους από γνωστούς επιχειρηματίες και τελικά έφθασε η στιγμή της κρίσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μαζεύουν τους υπολογιστές για να τους σώσουν από αυτούς στους οποίους χρωστάνε. Και να ΄ταν μόνο οι εργαζόμενοι…Οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν τους υπεύθυνους για τις δόσεις των δανείων, επιταγές κινδυνεύουν να σκάσουν, αν δεν έσκασαν κιόλας. Η εταιρεία βέβαια είναι χαμένη σε κάποιες off shore που φθάνουν σε άλλες off shore στην Κύπρο. Άντε βρες άκρη. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Εγκληματική η τακτική Λαυρεντιάδη που στο μεταξύ συνέχισε να πληρώνει όλο αυτό το διάστημα κάποιους δικούς του από τα μισθολόγια της “Ισοτιμίας”. Ελπίζουμε μόνο όλα τα διαθέσιμα στοιχεία να παραδοθούν στα σωματεία για να πράξουν αναλόγως.

Η απεργία συνεχίζεται ως τη Δευτέρα και στην ανακοίνωση των σωματείων αφήνονται οι πρώτες αιχμές για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εφημερίδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σωματείων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύσσοντας μια ακόμη απεργία από σήμερα Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 και ώρα 14.00 έως τις 14.00 της Δευτέρας, 30 Ιουλίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα “ isotimia . gr ”.

Οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα «ψηλά», δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρά την συνεχιζόμενη αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας που αντιμετωπίζουν. Ο εκδότης-διευθυντής, κ. Τσιρογιάννης, ενώ δέχεται την εργασία όλων των συναδέλφων, ωστόσο αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, μην καταβάλλοντας τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους!

Σήμερα, έχοντας αθετήσει κάθε δέσμευση, νομική, συμβατική αλλά και ηθική και αρνούμενος να τηρήσει κάθε χρονοδιάγραμμα, οφείλει στους εργαζομένους το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του μηνός Μαΐου, το μισθό του Ιουνίου, αλλά σύντομα και του Ιουλίου, ενώ σε κάποιους από αυτούς χρωστάει δεδουλευμένες αποδοχές ακόμα και από τον μήνα Μάρτιο έως σήμερα, απειλώντας με αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας και έκδοση νέου φύλλου, προκειμένου να αποφύγει τις υποχρεώσεις του.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων απαιτούν από την εργοδοσία της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να καταβάλλει άμεσα όλες τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου. Παράλληλα, ζητούν να αποσαφηνιστεί εκ μέρους της εργοδοσίας η πρόθεσή της για το μέλλον της εφημερίδας, αλλά και το πραγματικό καθεστώς ιδιοκτησίας της, αφού υπάρχουν σοβαρά στοιχεία εμπλοκής του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στα οικονομικά της.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7143.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.