Εισαγγελέας για τον ΕΔΟΕΑΠ / Πρόταση αποσύνδεσης του ανταποδοτικού τέλους απο την ΕΡΤ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Ο Αύγουστος φέρνει ειδήσεις για τα ΜΜΕ

Από πάντα το Καλοκαίρι γίνονταν τα σημαντικά στο χώρο των Μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όλοι οι νόμοι για παράδειγμα Καλοκαίρι ψηφίστηκαν, το ίδιο σχεδόν και όλες οι υπουργικές αποφάσεις. Τηρώντας την παράδοση οι σημαντικές εξελίξεις πάλι Καλοκαίρι θα γίνουν. Τον Αύγουστο θα δώσουν λεφτά στη Nova και στο Mega οι μέτοχοι, τον Αύγουστο θα υπάρξουν εξελίξεις στο Star και τον Alpha, τον Αύγουστο θα κλείσει το μέτωπο του Alter.

Έπιασε δουλειά ο εισαγγελέας για τον ΕΔΟΑΠ

Νεότερα για το διαχειριστικό έλεγχο στο που και πως εξανεμίστηκαν τα διαθέσιμα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπάρχουν. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις δεν κατέληξαν στη μορφή του διαχειριστικού ελέγχου. Μαθαίνουμε όμως πως παραδόθηκαν αναλυτικά στοιχεία για τις κινήσεις του οργανισμού και πως ήδη ο εισαγγελέας έχει καλέσει μάρτυρες από τις ενώσεις για τη διερεύνηση του θέματος. Το πόσα θα μάθουν οι μέτοχοι-μέλη του οργανισμού είναι μια άλλη ιστορία.

Ουρές για τους αποκοκωδικοποιητές στα καταστήματα

Κρίση-κρίση αλλά για τους αποκωδικοποιητές ουρές έγιναν στα καταστήματα. Η ψηφιακή εκπομπή από Υμηττό έπιασε στον ύπνο τους περισσότερους τηλεθεατές και για αυτό φταίνε κράτος και κανάλια. Οι περισσότεροι έτρεξαν στα
πολυκαταστήματα και σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές πολλοί αγόραζαν δυο και τρεις δέκτες για κάθε μια τηλεοπτική συσκευή, λιγότεροι προχώρησαν στην αγορά τηλεοπτικής ψηφιακής συσκευής. Ο αριθμός των 3 εκατομμυρίων δεκτών που εκτιμούσε η Digea είναι πιθανόν να ξεπεραστεί.

ΕΡΤ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Μπορεί να τα βρήκαν τα τρία πολιτικά κόμματα για την ΕΡΤ αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συμβασιούχους σε λίγο και με τους «ενοχλητικούς» να ζητάνε αποσύνδεση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της κρατικής τηλεόρασης από τη ΔΕΗ, το μέλλον της ΕΡΤ φαντάζει δυσοίωνο. Η πρόταση της αποσύνδεσης του ανταποδοτικού από τη ΔΕΗ είναι το πιο επικίνδυνο και αν η νέα διοίκηση συναινέσει μάλλον θα σφραγίσει το τέλος του δημόσιου φορέα τηλεόρασης. Όπως ακριβώς έγινε στην Ουγγαρία.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13)

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_28.html#more

** Αφήστε με να ολοκληρώσω

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει. Και εγώ τώρα τελευταία το μυρίστηκα. Η μέθοδος του sponsorship μετακόμισε από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση. Cut. Μάλιστα. Για να εμφανιστεί π.χ κάποιος αρκετά αναγνωρίσιμος, διάσημος στην κάποτε λαμπερή εποχή της TV στο γυαλί απαιτείται να κουβαλά μαζί του τη μάρκα υποστήριξης. Σε εναλλακτική περίπτωση μπορεί να πάει έτοιμη την παραγωγή. Με τα έξοδα των άλλων. Cut. Τα άγχη της τηλεόρασης πάντως τελειώνουν ένα-ένα. Μετά τη λήξη στο σήριαλ «ανανεώνει δεν ανανεώνει ο Γιώργος Παπαδάκης», έπεσε η αυλαία και στην κωμωδία «φεύγει δεν φεύγει ο Γρηγόρης από το Mega».

Cut. Υπέγραψε καλέ, δεν τα μάθατε; Δεν τον αφήνει να φύγει και να πάει στον Alpha το κανάλι. Έτσι εύκολα αφήνει το μεγάλο κανάλι τους πιστούς συνεργάτες του; Επειδή έγινε μια επίσκεψη στην Κάντζα; Cut. Μιας και μιλάμε για το Mega. Χάνει συνεχώς σε αξιοπιστία ο πρώτος σε τηλεθέαση σταθμός, έτσι; Μετά τους φαρμακοποιούς που κατήγγειλαν ειδήσεις και τηλεσχολιαστές, ήρθαν επανωτές οι καταγγελίες από εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Cut. Τι γιατί το κατήγγειλαν. Γιατί αναμασά-στην καλή περίπτωση, στη κακή υπερπροβάλει συνειδητά- μόνο τα δελτία Τύπου των κρατικών φορέων της κυβέρνησης που έχουν βαλθεί να κλείσουν τα νοσοκομεία. Και φυσικά οι αντιδράσεις των εργαζομένων, κάτσε μωρές να δεις. Κάπου παράπεσαν στον μηχανισμό των ειδήσεων. Το πιο πιθανό σε κάποιο κάλαθο των άχρηστων. Τόσο απλά.

Cut. Α, να μην ξεχάσω. Θυμάστε μια λίστα που είχε βγει κάποτε για μισθούς στο Alter; Ε, για αυτή τη λίστα και τα ποσά που αναφέρονταν είχε γίνει προσφυγή στο ΕΣΡ. Το όργανο απευθύνθηκε σε άλλο όργανο, συγκεκριμένα στην Αρχή προσωπικών δεδομένων για το αν υπήρξε αδίκημα. Μετά τόοοοσους μήνες υπάρχει απάντηση.

Όχι, δεν υπήρξε αδίκημα στη δημοσιοποίηση της λίστας των μισθών στο Alter. Γιατί, όπως γνωμοδοτεί η Αρχή τα στοιχεία δεν ήταν ψευδή, δεν ήταν κλεμμένα και άρα δεν υπάρχει ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων!

Cut. Στην Κάντζα μπαρούτι μυρίζει. Το νιώθετε; Τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραψαν ήδη σε Channel 9 και Alpha Radio παρουσιάζονται με ταρατατζούμ στο κανάλι της Κάντζας. Το τι προβλέπουν είναι πια λίγο-πολύ γνωστό. Μειώσεις αποδοχών, χαμηλές σε όσους πληρώνονταν με το ελάχιστο, μεγαλύτερες σε όσους είχαν τα «χρυσά συμβόλαια». Cut. Α, όλα πρέπει να τελειώσουν μέχρι τον 15νταύγουστο. Μετά ο μηχανισμός των ειδήσεων του Alpha παίρνει τα μπογαλάκια του και ανεβαίνει στο Κορωπί. Για τη μετακόμιση ντε. Για να μειωθεί το κόστος της εταιρείας από τα ενοίκια.

Cut. Κάτι μου λέει πως ο Alpha του Κορωπίου θα είναι κατά τις μικρότερος από ότι ο Alpha της Κάντζας. Cut.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13)

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/alter-mega.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.