Κατάργηση ημερήσιων φύλλων; / Εκλέχτηκε ΔΣ στην ΕΙΙΡΑ

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

Βλέπουν μόνο ΕΡΤ και 902!

Με πολλά και σοβαρά προβλήματα η επιχείριση μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Αττική από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού. Πολλοί συνταξιούχοι δεν προμηθεύτηκαν δέκτες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και για τη μέτρηση θεαματικότητας, με αποτέλεσμα να βλέπουν 902 TV και τα προγράμματα της ΕΡΤ, που εκπέμπουν ως τις 17 Αυγούστου, αναλογικά.

Στο “Π” που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε για την ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τους δέκτες, ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα.

Κατάργηση ημερησίων φύλλων;

Η κατάργηση του δευτεριάτικου φύλλου της «Ημερησίας» με απόφαση του Φώτη Μπόμπολα άνοιξε το δρόμο για τη μείωση των εκδόσεων των εφημερίδων. Το θέμα συζητείται εδώ και αρκετό καιρό ανάμεσα στους τρεις ισχυρούς εκδότες, Φ.Μπόμπολα, Θ.Αλαφούζο και Στ.Ψυχάρη αλλά κάνεις δεν έκανε μέχρι σήμερα το βήμα. Κατά πληροφορίες στα σενάρια που επεξεργάζονται είναι να δοθεί βάρος στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και σταδιακά να μειωθούν οι ημερήσιες εκδόσεις σε δυο ή τρία φύλλα την εβδομάδα.

Εκλέχτηκε ΔΣ στην ΕΙΙΡΑ

Μετά από αρκετό καιρό χωρίς προεδρείο, οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και έχουν διαφορετικές απόψεις για τη λύση τους, κατάφεραν να εκλέξουν τα νέα μέλη στο ΔΣ της ένωσης τους. Τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο Παναγιώτης Κωστάκης του KISS ενώ αντιπρόεδρος ανέλαβε η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου του «Εν Λυεκώ», γενικός γραμματέας η Αγγέλα Κακαουνάκη από τον ΣΚΑΪ, ταμίας ο Σταύρος Γεωργάκης του GALAXY 92 και μέλη οι: Θεοχάρης Φιλιππόπουλος από τον ATHENS DEE JAY, ο Ανδρέας Κ. Γιαννίκος του NRJ RADIO και Χρήστος Μπάρλας από τον REAL FM. Δεν εκπροσωπούνται στο ΔΣ ο «Βήμα FM» και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2957.html#more

Ψηφιακά Νέα

Και το Galatsi TV εκτός Αττικής

Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τηλεοπτικό τοπίο στην Αττική. Άλλος ένας τηλεοπτικός σταθμός βγήκε έκτος UHF. Το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του καναλιού «G TV» νομού Αττικής, λόγω μη βιώσιμης λειτουργίας του σταθμού. Το κανάλι δεν έλαβε άδεια ψηφιακής εκπομπής.

Χωρίς ψηφιακό σήμα το ιστορικό κέντρο

Χωρίς ψηφιακό σήμα στην Αττική μένουν οι περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Πλάκα, Κολωνάκι, Εξάρχεια που βλέπουν τηλεόραση καλωδιακά, εξαιτίας της πολιτικής ανυπαρξίας του κράτους. Αιτία είναι η μεταφορά της αρμοδιότητας στην περιφέρεια και η άρνηση της να καλύψει το κόστος ψηφιοποίησης του τηλεοπτικού σήματος επειδή δεν προβλέφθηκαν τα κονδύλια! Η λύση που προτείνουν στους κατοίκους είναι να ξαναβάλουν κεραίες στα μπαλκόνια τους! 

Οι αποκωδικοποιητές όμως ξεπούλησαν.

Ο φόβος να μείνουν χωρίς τηλεόραση μέσα το Καλοκαίρι οδήγησε εκατομμύρια πολίτες της Αττικής στα ηλεκτρονικά καταστήματα για την αγορά ψηφιακών αποκωδικοποιητών. Η ψηφιακή εκπομπή της Digea από τον Υμηττό έπιασε στον ύπνο πολλούς κατοίκους αφού ούτε καν η διαφημιστική καμπάνια δεν προχώρησε. Παρά την κρίση οι εισαγωγείς αποκωδικοποιητών δηλώνουν πως έχουν αδειάσει ήδη οι αποθήκες τους από δέκτες. Δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση για το πόσοι αποκωδικοποιητές πουλήθηκαν, ωστόσο από τα πολυκαταστήματα λένε πως οι πελάτες αγόραζαν δυο και τρεις δέκτες μαζί. Υπάρχει όμως σημαντική ακόμη μερίδα κατοίκων που δεν έχει πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση από τον Υμηττό.

Με κακό ψηφιακό σήμα τα περιφερειακά κανάλια

Με κακό σήμα εκπέμπουν ψηφιακά τα 14 περιφερειακά κανάλια της Αττικής μέσω της Digea και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από τους σταθμούς. Θέλουν εξηγήσεις για τους λόγους που τα δικά τους σήματα δεν φαίνονται καθαρά σε αντίθεση με των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Στην παρουσίαση του ψηφιακού εγχειρήματος του Υμηττού πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γιώργος Μαθιός είχε μιλήσει για χρησιμοποίηση άλλων, διαφορετικών πομπών για τις ανάγκες των περιφερειακών καναλιών. Το θέμα θα έχει σίγουρα εξέλιξη.

Ανεβαίνει ο ΟΤΕ TV

Τους 80.000 συνδρομητές έχει φθάσει πλέον η IPTV και η δορυφορική πλατφόρμα της OTE TV, με περίπου 36.000 συνδρομητές να καταγράφονται στο δορυφορικό πακέτο και 44.000 μέσω Conn-Χ. Ο OTE TV έκανε το βήμα και ανέβασε στη συνδρομητική δορυφορική πλατφόρμα του περιφερειακά κανάλια της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας προσδοκώντας έτσι συνδρομητές από Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9131.html#more

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.