Η ΕΡΤ επιστρέφει στις τηλεοπτικές παραγωγές / Ο Άρειος Πάγος βάζει φραγμό στην εκ περιτροπής εργασία

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα από τον κόσμο των media…

ΕΡΤ: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το άνοιγμα στην τηλεοπτική αγορά

Το άνοιγμα στην τηλεοπτική αγορά ετοιμάζει η νέα διοίκηση της ΕΡΤ με αναθέσεις τηλεοπτικών προγράμματων. Για να αρχίσει να λειτουργεί και τυπικά όμως χρειάζεται να προηγηθεί, μετά από τη σχετική έγκριση του ΕΣΡ της περασμένης βδομάδας και η ακρόαση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και των υπολοίπων μελών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Στη συνέχεια, και εφόσον υπάρξει έγκριση, θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η νέα σύνθεση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Η ΕΡΤ επιστρέφει στις τηλεοπτικές παραγωγές

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για την ανάθεση τηλεοπτικών παραγωγών ελληνικών σειρών το επόμενο διάστημα από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Τόσο ο Τ. Καλημέρης, όσο και ο Ν. Σίμος θεωρούν απαραίτητη την επιστροφή της ΕΡΤ στις ελληνικές σειρές, από τις οποίες απείχε τα τελευταία 4 χρόνια. Είτε διότι επένδυσε σε αθλητικά δικαιώματα και σε συμφωνίες με μεγάλα στούντιο του εξωτερικού, όπως η Disney, είτε διότι φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη σύγκρουση με την ιδιωτική τηλεόραση δεν έκανε καμία ανάθεση στο χώρο της ελληνικής μυθοπλασίας.

Η ΕΡΤ, υπό τη νέα διοίκηση δηλώνει πως θα επαναφέρει τις ελληνικές σειρές στην Ελλάδα, η οποία έχει κατακλυστεί ύστερα από στρατηγική επιλογή της ιδιωτικής τηλεόρασης, με τούρκικο πρόγραμμα. Ο Τ. Καλημέρης έχει γνώση τόσο του κοστολογίου, (και δεν αποκλείεται να επαναφέρει πρόσωπα που απομακρύνθηκαν από τη διοίκηση Λ. Ταγματάρχη στο πρόγραμμα), όσο και τις επαφές με την ιδιωτική τηλεόραση για να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Το επιχείρημα είναι πως τα κέρδη των 57 εκατ. ευρώ πρέπει να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία, και πως η κρατική ραδιοτηλεόραση θα πρέπει να υποστηρίξει όποιες εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων μπορούν ακόμη να σωθούν.

Ο Νίκος Σίμος είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τη “γραμμή” BBC για το κόστος των προγραμμάτων, αλλά και τη λογική του στη λειτουργία της επιχείρησης, η οποία έχει συμμαζέψει τα οικονομικά της. Το μοντέλο BBC θα διαπερνάει και τις ειδήσεις, οι οποίες ως και τώρα διαπιστώνεται πως δίνονται με αντικειμενικό τρόπο. Είναι πολύ πιθανό να μείνει στη θέση της και η Ε. Στάη, την οποία εκτιμά ως παρουσιάστρια ο Τ. Καλημέρης, ενώ ασκούνται πιέσεις για την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή ειδήσεων, Γ. Κογιάννη, αν και ήταν το πρόσωπο που αντιστάθηκε όχι μόνο στις πολιτικές πιέσεις , αλλά και αύξησε τα ποσοστά της ΝΕΤ, κατά τη διπλή προεκλογική περίοδο, κερδίζοντας και τη βραδιά των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Το κομβικό σημείο είναι βέβαια ο έλεγχος της ενημέρωσης. Εκεί θα δοκιμαστεί η λειτουργία της ΕΡΤ, μέσα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους συμβούλους που παρεμβαίνουν ήδη από τα αποδυτήρια και τις αντοχές του Νίκου Σίμου. Ειδήσεις χωρίς δημοσιογράφους δεν υπάρχουν και η ΕΡΤ ήδη μετράει τις συνέπειες από την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου, με υπουργό επικρατείας τον Ηλία Μόσιαλο, για κόψιμο επιπλέον 350 συμβασιούχων Η ΕΡΤ, κάλυψε τις ανάγκες της με υπερωρίες, ενώ έχει εκκρεμότητες σε ρεπό.,

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21426#more-21426

Ο Άρειος Πάγος βάζει φραγμό στην εκ περιτροπής εργασία

Απόφαση σταθμό αποτελεί η κρίση του Αρείου Πάγου ότι το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας που επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 στους εργαζόμενους της εφημερίδας “Μακεδονία” είναι καταχρηστικό. Η υπόθεση αφορούσε σε περίπου 200 εργαζόμενους της εφημερίδας που εξαναγκάστηκαν σε εκ περιτροπής εργασία μετά από μειώσεις μισθών και απολύσεις. Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου που θα αποτελέσει νομολογία για τα ανοιχτά εργασιακά θέματα στο χώρο των ΜΜΕ, η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας ήταν καταχρηστική μετακύλησε την αντιμετώπιση της ζημιάς των επιχειρήσεων στους εργαζόμενους που έχασαν από το 20% ως και το 60% των αποδοχών τους. Αντίστοιχο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας είχε επιβληθεί για 7 εργαζόμενους του “Αγγελιοφόρου” που δεν είχαν αποδεχθεί τη μείωση των μισθών τους αλλά σε εκείνη την περίπτωση δεν κατατέθηκε προσφυγή στο δικαστήριο.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=21432#more-21432

Περικοπές και απολύσεις το σχέδιο εξυγίανσης για τις “ΝΕΠ εκδόσεις”

Διαχώρισε τη θέση της από το προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης της “ΝΕΠ εκδόσεις” η Αρετή Σιδηροκαστρίτου στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πέτρο Κυριακίδη, και όπως διαφαίνεται πολύ δύσκολα θα είναι στο τιμόνι της από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ή στην έναρξη νέου κύκλου περικοπών και απολύσεων, ενώ είναι ενδεικτικό πως ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει το επίδομα αδείας, με το επιχείρημα της δέσμευσης των λογαριασμών του επιχειρηματία.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

Η Μαρία Σαράφογλου από τη ΝΕΤ στο Mega

Στο Mega μετακινείται, από τη ΝΕΤ, η Μαρία Σαράφογλου. Μαζί με το Δημήτρη Τάκη θα παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού, τον Αύγουστο. Η δημοσιογράφος, όπως και το δίδυμο Κ. Αρβανίτη- Μ. Κατσίμη ήταν επιλογές του Τ. Καλημέρη προ διετίας στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/

 Ο Στ. Ψυχάρης στη ΔΟΛ με 78,373%, μετά τη Δημόσια Προσφορά

Συνολικά 8.131.204 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 78,373% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΟΛ Α.Ε., θα κατέχει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης μετά το τέλος της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης που κατέθεσε για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι την 23η Μαΐου 2012, ο κ. Ψυχάρης απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ΔΟΛ Α.Ε., που ο ίδιος δεν κατείχε κατά την ημερομηνία που κατέστη υπόχρεος για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης (3 Μαΐου 2012), ήτοι, 4.172.198 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 40,214% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης άρχισε την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 και έληξε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012.

Κατά την 3η Μαΐου 2012, ο κ. Ψυχάρης κατείχε 6.202.802 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 59,786% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Κατά την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης (23 Μαΐου 2012), κατείχε 6.219.422 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 59,946% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 1.607.751 μετοχές, δηλαδή μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 15,496% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης και σύμφωνα με τους όρους αυτής, ο κ. Ψυχάρης απέκτησε χρηματιστηριακώς από την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής, 304.031 μετοχές, οι οποίες
αντιπροσωπεύουν ποσοστό 2,930% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Επομένως, ο κ. Ψυχάρης θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς από την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι το τέλος της περιόδου αποδοχής, 8.131.204 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 78,373% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνες οι πρόσθετες μετοχές που τυχόν αγοράσει ο Προτείνων μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως ανωτέρω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2217292

BHMAgazino: Aγωγές κατά του διευθυντή και των συντακτών του

«Τζέντλεμαν και “τρελή“» ο Φασουλής,

«Μια “γλάστρα“ αλλιώτικη από τις άλλες» η Μακρυπούλια,

«Σαφώς πιο μελωδικός όταν τραγουδάει, παρά όταν μιλάει» o Χατζηγιάννης

Βροχή οι αγωγές κατά του διευθυντή και των συντακτών του ένθετου περιοδικού της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Από τότε που ο Παύλος Παπαδόπουλος ανέλαβε τη διευθυνση του BHMAGAZINO, και το περιοδικό έπαψε να είναι «λαπάς», ξεκίνησαν οι αγωγές. Η στροφή στην αιχμηρή -σχολιογραφική δημοσιογραφία προκάλεσε πολλούς και ενόχλησε ακόμη περισσότερους.

Την αρχή έκανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής (και συνεργάτης των ΝΕΩΝ) με την αγωγή κατά του διευθυντή του BHMAGAZINO, Παύλου Παπαδόπουλου και του συντάκτη, Γιώργου Νάστου, ζητώντας 260.000 ευρώ από τον καθένα, για το πασχαλιάτικο εξώφυλλο του περιοδικού με τίτλο «Τζέντλεμαν και “τρελή”». Οπως μας πληροφορεί το σάιτ enimerosi24 οι φράσεις που φέρεται να ενόχλησαν τον γνωστό δημιουργό -μεταξύ άλλων- ήταν, το «σκηνοθέτης του συρμού» και η λέξη «τρελή» που σημειωτέον ήταν σε εισαγωγικά και παρέπεμπε σε προηγούμενη θεατρική του δουλειά με τον Γιάννη Μπέζο, «Το κλουβί με τις τρελές».

Το χορό των αγωγών συνέχισαν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια που ζητούν συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ από τον διευθυντή του BHMAGAZINO και τη δημοσιογράφο, Αστερόπη Λαζαρίδου για ρεπορταζ με τίτλο, «Περιμένοντας τον γαμπρό» που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό στις 21 Μαΐου. Οι χαρακτηρισμοί του ρεπορτάζ που ενόχλησαν την Μακρυπούλια ήταν «Μια “γλάστρα” αλλιώτικη από τις άλλες», αλλά και «Ανήκοντας σε μια φουρνιά ηθοποιών που είναι περισσότερο celebrities και πολύ λιγότερο καλλιτέχνες», όπως και «Οι καθημερινές στιγμές μοιάζουν πέρα για πέρα σκηνοθετημένες». Αντίστοιχα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης – μεταξύ άλλων, ενοχλήθηκε για την φράση, «Σαφώς πιο μελωδικός όταν τραγουδάει, παρά όταν μιλάει».

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/08/bhmagazino.html

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.