Φεστιβάλ Λοκάρνο: Ελληνική παρουσία με ιρανό εκπρόσωπο

Facebook
Twitter
LinkedIn

του Γιάννη Ζουμπουλάκη 

Παγκόσμια πρεμιέρα εντός του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ του Λοκάρνο (1-11 Αυγούστου) κάνει σε λίγες ημέρες η μικρού μήκους ταινία «Cavo d’ Oro» του Σιαμάκ Ετεμάντη, ιρανού σκηνοθέτη που ζει στην Ελλάδα. Η προβολή της θα γίνει την Τετάρτη 8 Αυγούστου στην αίθουσα La Sala του Φεστιβάλ της ελβετικής πόλης. 

Το Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών μικρού μήκους του Λοκάρνο περιλαμβάνει 28 ταινίες από 25 χώρες και διανέμει τρία βραβεία: το Pardino d’oro στην πρώτη ταινία, το Pardino d’argento στη δεύτερη ταινία και το Locarno short film nominee for the European Film Awards, που αφορά την ταινία η οποία επιλέγεται από το Φεστιβάλ για να διαγωνιστεί για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στο άγριο φυσικό τοπίο της Νότιας Εύβοιας, το διάρκειας 28′ «Cavo d’ Oro» είναι μια ιστορία για τον έρωτα, τον φόβο και τη μοναξιά, με ήρωές της έναν άνδρα (Κυριάκος Χατζηϊωάννου), μία γυναίκα (Ελενα Μεγγρέλη), μία βάρκα και τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας, το «Cavo d’ Oro» πραγματεύεται «την τυχαία συνάντηση δύο αγνώστων σε μια ερημική παραλιìα, οìπου η εσωτερική και διαπροσωπική τους αγριοìτητα έρχεται σε αντίστιξη με τη φυσική αγριοìτητα του τοπιìου: ο αìνδρας γεμαìτος φοìβο και μοναξιά και η γυναιìκα με τους δικούς της δαίμονες. Από τη μια η ομορφιά του τοπιìου και η ομορφιά των σωμαìτων, από την αìλλη η βιαιοìτητα του τοπιìου και των ανθρώπινων πραìξεων. Τραβηγμεìνα και τα δυìο στα αìκρα, οδηγουìν τους χαρακτηìρες σε μια αποκαλυπτική συìγκρουση».

Ο Ιρανός Σιαμάκ Ετεμάντη γεννήθηκε στην Τεχεράνη και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτης και ηθοποιός σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας είναι οι Διονύσης Ευθυμιόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας), Drog_A_Tek (μουσική), Πάνος Βουτσαράς (μοντάζ), Μαγιού Τρικαριώτη (σκηνικά – κοστούμια), Αρης Λουζιώτης (ήχος). Παραγωγοί της ταινίας είναι ο ίδιος ο Ετεμάντη και η Ελίνα Φέσσα, ενώ συνεργάτες παραγωγοί οι Γιώργος Τσούργιαννης και Σύλλας Τζουμέρκας.

Link Φεστιβάλ Λοκάρνο:

http://www.pardo.ch

https://www.facebook.com/cavodoro.movie

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.