Η Φιόνα Σω στη Μικρή Επίδαυρο, σήμερα Σάββατο

fiona_shaw1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με «Μπαλάντα του γέρου ναυτικού» του Σάμιουελ Κόλεριτζ σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόυντ

(φωτό) Η Φιόνα Σω απόψε στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου -φωτ.αρχείου

Η Γουίνι επιστρέφει: Αυτή τη φορά η Φιόνα Σω, η ιρλανδή ηθοποιός που γνωρίσαμε από τις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ, πριν από πέντε χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ξανάρχεται στην αργολική γη με την «Μπαλάντα του γέρου ναυτικού» του Σάμιουελ Κόλεριτζ σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόυντ.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό ποίημα της εποχής του Ρομαντισμού, επίκαιρο στη μορφή και στο περιεχόμενο και σήμερα, που αποτυπώνει την περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο και την προσπάθειά του στην αναζήτηση νοήματος. Σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα και τον χορογράφο Κιμ Μπράντστραπ, ερμηνεύει μαζί με τον Ντάνιελ Χέι-Γκόρντον αυτή την «Μπαλάντα».

Γραμμένο πριν από διακόσια δεκατέσσερα χρόνια, το ποίημα λειτουργεί όπως ο καμβάς και επιτρέπει στη Φιόνα Σω να ξεδιπλώσει το ταλέντο της, δίνοντας ζωή στους στίχους και ρυθμό στην αφήγηση. «Στην παράστασή μας στην Επίδαυρο», λέει σχετικά η Φιλίντα Λόιντ, «και με τη βοήθεια δύο ηθοποιών, η ιστορία θα μείνει μόλις για ένα λεπτό μετέωρη, για να ζήσει έπειτα μονάχα στη μνήμη των θεατών. (…) Φέρνοντας αυτό το ποίημα στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής της απαγγελίας του έμμετρου λόγου σε θεατρικό χώρο, νιώθουμε περήφανοι και ταπεινοί. Ας είναι οι θεοί επιεικείς μαζί μας!».

Με πολλές θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, η 54χρονη Φιόνα Σω έχει καταφέρει να συνδυάσει ρόλους σε ταινίες όπως «Χάρυ Πότερ», «Μαύρη Ντάλια» ή «Το αριστερό μου πόδι», τη σειρά της μικρής οθόνης «True Blood» καθώς και σε παραστάσεις του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με απαιτητικές ερμηνείες.

Η παράσταση θα δοθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, απόψε (Παρασκευή 3/8) και το Σάββατο (4/8), στις 21.30. Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.