Οι Encardia προ(σ)καλούν τον Νίκο Πορτοκάλογλου

encardia1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Agapi mou fidella (αγάπη μου πιστή) ήταν το πρώτο τραγούδι των encardia που ακούστηκε από το ελληνικό ραδιόφωνο το 2004, με τη φωνή του Νίκου Πορτοκάλογλου. Μερικούς μήνες μετά η πρώτη μεγάλη συναυλία του συγκροτήματος στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου κατάμεστη από κόσμο, με εκλεκτό καλεσμένο τον αγαπημένο τραγουδοποιό!

Από τότε έγιναν πολλά και σημαντικά, με το συγκρότημα να ακολουθεί μια δυναμική πορεία: τετρακόσιες και πλέον συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τέσσερις δίσκοι, συνεργασίες με Έλληνες και Ιταλούς καλλιτέχνες, και μόλις τον περασμένο Μάιο βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία – ντοκυμαντέρ του Α. Κοβότσου με τίτλο: «encardia, η πέτρα που χορεύει».

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, οι encardia βρίσκονται και πάλι επί σκηνής με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και του απευθύνουν δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ για εκείνη την πολύτιμη συμπαράσταση στην «απόλυτη» αρχή τους.

Σαν «αντίδωρο» για την προσφορά του μοιράζονται μαζί του τη γιορτή για τα 90στά γενέθλια του βετεράνου μουσικού Giovanni Anantaggiato, που είναι ό,τι πολυτιμότερο γνώρισαν αυτά τα χρόνια στη Νότια Ιταλία. Μαζί με την οικογένεια του Giovanni θα βρεθεί επί σκηνής και η Anna Cinzia Villani, εκπρόσωπος της νέας γενιάς μουσικών της πεδιάδας του Salento. Θα ακουστούν πολλά αγαπημένα κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία των encardia, τραγούδια έκπληξη με όλους τους καλεσμένους, ενώ μια επιλογή απο τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσει τα βήματα των θεατών στη σκηνή!

Κηποθέατρο Παπάγου
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 8.15 μμ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.